reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Witam wieczornie,
My walczymy o powrót do normalności. Oliwcia po trzydniówce jeszcze nie wróciła do siebie. Tak jak zasypiała ładnie wieczorem tak teraz trzeba ponosić, a w dzień to już nie mówię mam ARMAGEDON oderwać się nie chce ode mnie i bardzo dziwnie je, ale ciesze się że w ogóle je, bo już wczoraj miała dostać kroplówkę, ale na szczęście wyniki wyszły dobre. :(((. Zasypia na rączkach i nie pozwala się odłożyć. Więc jak zdążę zjeść rano to później dopiero na wieczór jak mój wróci.

Uciekam, bo Mała wzywa.

reklama
no my bylysmy na dlugasnym spacerku,odebralysmy tatusia z pracy i do domku na biegu bo sie syrena glodowa wlaczyla a w autobusie balam sie ja karmic:zawstydzona/y:
Mewa ja sie doczytalam ze kolor oczu moze sie zmieniac nawet do 9 mcy:shocked2:Amelka na poczatku miala niebieskie(szare moze bardziej) a teraz powoli robia sie piwne-po mamusi hehehe:-D
Amelka w kapieli jest niemozliwa.plywala dzisiaj jak rybka hehe znowu ze mna byla w wannie-chyba musze sie gdzies na basen zapisac bo syrenka ariel z tej mojej Amelki rosnie hihihi:-D:-D:-D:-D
no a teraz znikam nadrobic reszte watkow i spac.dobranoc mamuski :tak::-)

no moja tez ma takie niebieskoszare oczka, ciekawe na jakie się w końcu zmienią

a co do pływania to ostatnio własnie usłyszałam od położnej ze juz takie maluszki mozna brac na basen :eek:, nawet nie trzeba czekac na szczepienia :eek:
ale ja chyba poczekam az mojej kolki miną zupełnie bo nie wiem czy jak sie nałyka chlorowanej wody to jej dobrze zrobi :no:

deli współczuje, na pewno jestes wyczerpana po całym dniu

dobranoc wszystkim

Ja chcialam Was zapytac kochane czy jezdzicie na zakupy z maluszkami?Ja jak pojechalam pierwszy raz to wlozylam fotelik do wozka(tego na zakupy) bo nie moglam go tak na gorze ulozyc jak widzialam u innych...ale dzisiaj bedac w hipermarkecie mnie oswiecilo...ze przeciez sa specjalne wozki juz z siedzonkiem dla dzidziusia:-D no i usadzilam mala i bylo mi duzo wygodniej...przynajmniej zakupy mialam gdzie ladowac...Tylko najgorzej na parkingu,strasznie lalo,wiec mala szybko do auta,pozniej zakupy...i ja cala mokra.A pozniej te torby na gore wniesc...wejde raz to mam dosyc a jeszcze musze druga runde zrobic.Przerabane.

Moja malutka zjadla i pieknie zasnela sama w lozeczku...tylko oczywiscie bez smoka sie nie obeszlo.Wiec i ja znikam.
Dobranoc,slodkich snow na noc.:-)

a co do pływania to ostatnio własnie usłyszałam od położnej ze juz takie maluszki mozna brac na basen :eek:, nawet nie trzeba czekac na szczepienia :eek:
ale ja chyba poczekam az mojej kolki miną zupełnie bo nie wiem czy jak sie nałyka chlorowanej wody to jej dobrze zrobi :no:

a ja z koleji słyszałam ze od 3 m-ca mozna na pływalnie i juz nie moge się doczekac...napewno bedziemy chodzic - tylko na poczatek trzeba zapisac się do jakiejs grupy na takie specjalne zajecia gdzie pokazuja jak nurkowac takiego niemowlaczka itd. bo tak sama to bede się bała oczywiscie:-p

ale póki co to przedwczoraj nasza Mała kąpała się z nami w wannie - nawet bąbelki jej na chwilunie zrobilismy - al enei za długo bo juz jej się nosek zacząłpocić - ale jej sie podobało - tak cieplutko było:-Di w koncu mogła troszke dłuzej posiedziec niz w wanience swojej. No i bardzo wygodnie a nie tak się schylac nad wanienką:-)

witam sie z kawka:-D:-D:-D
mojej malej codzinnie o 16 wlancza sie marudnik i tak do 8 az idzie spac:dry::-D
ale ogolem po szczepionce wczoraj spala jak susel... obiad zrobilam, posprzatalam normalnie sukces:-D
wstala jak jadlam obiad... zawsze jje z nami... my obid ona cyca:-D:-D:-D:-D:-D
pokazalam mojemu zdjecia co na forum wrzucilam to malej nie poznal:laugh2::laugh2::laugh2::rofl2:
sie z niego smialam co za tatus jak cory nie poznaje..., a on ze calkiem inaczej wyglada:-D:-D:-D

Dziś piątek weekendu początek cudownie:-)
My po nocce ok .Kurcze przestałam małej dawać ten Debridat bo zaparcia jeszcze gorsze były wrrrrrrrr:crazy:.Robiła jedną wielka kupę ale zamiast spokoju to stękała juz cały dzień a nie tylko nad ranem:crazy:.Jeździłam ze stękającym wózkiem.
Małej chyba wyszedł ten trądzik niemowlący smarowałyscie czyms dziewczyny?
Ja w poniedziałek mam szczepienie to się dowiem co i jak ;-) z tymi pryszczykami.
Miłego dnia dziewczyny

Dziś piątek weekendu początek cudownie:-)
My po nocce ok .Kurcze przestałam małej dawać ten Debridat bo zaparcia jeszcze gorsze były wrrrrrrrr:crazy:.Robiła jedną wielka kupę ale zamiast spokoju to stękała juz cały dzień a nie tylko nad ranem:crazy:.Jeździłam ze stękającym wózkiem.
Małej chyba wyszedł ten trądzik niemowlący smarowałyscie czyms dziewczyny?
Ja w poniedziałek mam szczepienie to się dowiem co i jak ;-) z tymi pryszczykami.
Miłego dnia dziewczyny
witam piątkowo,zła bo sama,byle tylko mała dzisiaj była lepsza niz wczoraj
ja na trądzik mam tormentalum i tym smarujemy
spróbuj małej na ten brzuszek podać BioGaie moze jej pomoże u nas pomogło,a teraz jeszcze daje jej wode koperkowa i robi takie kupki,że już dzis dwa pajace musiałam prac

witam piątkowo,zła bo sama,byle tylko mała dzisiaj była lepsza niz wczoraj
ja na trądzik mam tormentalum i tym smarujemy
spróbuj małej na ten brzuszek podać BioGaie moze jej pomoże u nas pomogło,a teraz jeszcze daje jej wode koperkowa i robi takie kupki,że już dzis dwa pajace musiałam prac
Juz pisze do małża smsa niech kupi w aptece zobaczymy bo juz lepiej załatwiała sie po Plantexie.Wczoraj zrobiłam sobie ta owsianke -mi tez smakuje ale chyba błonnik jeszcze nie działa -zobaczymy .Bo ja mam słuchc od 4 rano do 8 jak ona stęka pręzy się itd. to serce pęka normalnie:-(

reklama
Witam się z małą przy cycku, jak zwykle ostatnio.
Noc minęła spokojnie. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Mam nadzieje, że Iwonka z Alicją też sobie dały radę.
Mewa dzięki za pocieszenie. Najgorsze, że jeszcze nie wiem dlaczego ona płacze. Po kolei eliminuje każdy czynnik.
U nas pogoda super. Ani jednej chmurki na niebie. Jest nadzieja, że wyjdziemy na spacer i do lekarza na ważenie i kontrolę. Oczko nam przeszło już po dwóch zakropleniach ale pleśniawki mamy nadal. Już sama nie wiem co robić! Jak długo leczy się to paskudztwo?

Do góry