reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Witam
Na trochę, bo Mały już sie kokosi.
Cieszę się, że z Maluszkami lepiej.
mam pytanko o karuzele, my mamy zwykła i średnio Pietrszkę zajmuje, żeby nie powiedzieć wcale, jakie licytowałyście? Chciałabym na pilota, bo nakręcanie mnie wkurza.

U nas zimnica, w domu tylko 16 stopni:szok::szok::szok: i nie ma jak nagrzać, do tego jakiś P**** sąsiad :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:stale otwiera okienko na korytarzu i dlatego bardziej się wychładza. Jak go dorwę... Mam skroploną parę na szybach, jak tu dziecko przewijać w nocy i kąpać wieczorami???????????

o matko współczuje u mnie jest w domu 22 st.a nad ranem 20 st,ale para też na szybach jest zwłaszcza u nas w sypialni kurcze.a mieszkam na 4 pietrze i to mieszkanie szczytowe jest.Ale mała i tak cieplej ubieram albo choc kocykiem nakrywam bo rączki i nózki toroszke zimne ma.
Ten okres przejściowy zanim zaczną palic jest straszny ja zawsze mam problem rano z wyjściem spod cieplutkiej kołderki :-))))))))

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Na trochę, bo Mały już sie kokosi.
Cieszę się, że z Maluszkami lepiej.
mam pytanko o karuzele, my mamy zwykła i średnio Pietrszkę zajmuje, żeby nie powiedzieć wcale, jakie licytowałyście? Chciałabym na pilota, bo nakręcanie mnie wkurza.

U nas zimnica, w domu tylko 16 stopni:szok::szok::szok: i nie ma jak nagrzać, do tego jakiś P**** sąsiad :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:stale otwiera okienko na korytarzu i dlatego bardziej się wychładza. Jak go dorwę... Mam skroploną parę na szybach, jak tu dziecko przewijać w nocy i kąpać wieczorami???????????
ja miałam własnie nakręcaną i sprężynka szczeliła a dodatkowo złamany mieliśmy ten stelaż,wiec i tak by trzeba było cos zakupić,bo mała bardzo jak jej coś gra
i teraz kupiłam używaną na pilota o taka FISHER PRICE C0108 KARUZELA PLUSZOWE MISIE PROJEKT (748662277) - Aukcje internetowe Allegro

o matko współczuje u mnie jest w domu 22 st.a nad ranem 20 st,ale para też na szybach jest zwłaszcza u nas w sypialni kurcze.a mieszkam na 4 pietrze i to mieszkanie szczytowe jest.Ale mała i tak cieplej ubieram albo choc kocykiem nakrywam bo rączki i nózki toroszke zimne ma.
Ten okres przejściowy zanim zaczną palic jest straszny ja zawsze mam problem rano z wyjściem spod cieplutkiej kołderki :-))))))))

u nas w domku koło 18-19 stopni,a grzeją nam juz od połowy września co mnie osobiście bardzo przeszkadza,wiec kaloryfery pozamykane mamy

mam pytanie czy któraś z was ma dostęp do Gripe Water(wody koperkowej) bo poszukuje
Iwonko u nas te wode wycofali pare lat temu z obiegu:-(juz tez pytalam w aptekach i nie ma i nie bedzie:-(

u nas znowu dzisiaj caly dzien bedzie siapilo a musze jechac do konsulatu po wniosek o paszport dla Amelki:-( i mam pytanie do dziewczyn z UK -ile placilyscie za paszport dla maluszka???zastanawiam sie czy wszedzie sa te same oplaty bo jak podliczylam i przeliczylam na zl to mnie to prawie 300 zl wynosi:szok: a no i mam pytanko do mamusiek z Pl :ile w Pl kosztuje wyrobienie paszportu dla doroslego jak stary paszport jest przeterminowany??tutaj licza sobie 107 funtow+ jakas tam jeszcze oplata urzedowa:szok::wściekła/y:cos mi sie nie wydaje zeby w Pl trzeba bylo placic prawie 600 zl za paszport:eek::szok:

U nas jeszcze nie grzeja dopiero nalali wody do kaloryferów tzn.dopuszczali tylko:tak:.Ale jak dla mnie mogliby własnie ze wzgledu na mała bo ja też nie lubie upałów w domu.
Dziewczyny to jest tylko moje zdanie ,ale jak kupujecie te karuzele to zwróćcie uwage ,żeby kolory były jaskrawsze bo ja dostałam jedna karuzele i miała słobe kolory to małej nie bardzo sie podoba a jak zakupiłam najzwyklejszą tylko była bardziej pstrokata to od razu lepiej jej się podoba.To samo jak kupiłam łóżeczko turystyczne i ten pałak z zabawkami jest w kolorze kremowym to wcale sie nim nie interesuje a ja zapomniałam przez tyle lat jak to jest z małymi dziecmi hhihiihi
Pewnie jak bedzie starsza to i te zabawki jej będa pasowały

U nas jeszcze nie grzeja dopiero nalali wody do kaloryferów tzn.dopuszczali tylko:tak:.Ale jak dla mnie mogliby własnie ze wzgledu na mała bo ja też nie lubie upałów w domu.
Dziewczyny to jest tylko moje zdanie ,ale jak kupujecie te karuzele to zwróćcie uwage ,żeby kolory były jaskrawsze bo ja dostałam jedna karuzele i miała słobe kolory to małej nie bardzo sie podoba a jak zakupiłam najzwyklejszą tylko była bardziej pstrokata to od razu lepiej jej się podoba.To samo jak kupiłam łóżeczko turystyczne i ten pałak z zabawkami jest w kolorze kremowym to wcale sie nim nie interesuje a ja zapomniałam przez tyle lat jak to jest z małymi dziecmi hhihiihi
Pewnie jak bedzie starsza to i te zabawki jej będa pasowały
ta co kupilam to jest pastelowa ale mam zabaweczki na wymiane i sa kolorowe wiec bedziemy mieszac

a co do wody koperkowej to u nas jest ale nie wszedzie mozna dostac

witam:-)
ja mam zwykłą karuzele firmy baby ono ok40zł jak się popsuje to kupię nową:-)

na dworze jest chłodno i rzeczywiscie koniec spania przy uchylonym oknie ale na spacer jak najberdziej się wybieram ok 10.00 wystarczy się cieplej ubrac, wczoraj nawek jak mżyło to tez spacerowałam to najlepsze dla dziecka hartowanie!!:tak:
ale jak widzę jak niektóre matki ubierają dzieci do wózka to mam takie nerwy ze mam ochote kopnąc je w dupe:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: NAJGORSZE JEST PRZEGRZANIE DZIECKA BO WTEDY O PRZEZIĘBIENIE SZYBCIEJ NIZ JAKBY TROSZKĘ ZMARZŁO!
ja w taką pogodę ubieram Małą tak: body z długim rękawem na to spioszki i na to dresik z polaru i czapka przykrywam kocykiem.

dziś mój syn ma urodzinki:-) to juz 16lat:szok::szok::szok: jak go urodziłam, pewnie niedługo wyfrunie mi z domu:no::no:

azorek w Polsce paszport dla dorosłego kosztuje 140zł
Wielkopolski Urząd Wojewódzki - Wydanie paszportu w trybie zwykłym

pozdrawiam wszystkich:-D

no i jeszcze co do karuzelek ja wlasnie czekam na moja Tiny love.patrzylam na fisher price ale ja najpierw sprawdzam opinie w internecie i zrezygnowalam.jak sie okazuje duzo bubli sie trafia a ja nie chciala bym po 2-3 dniach znowu oddawac do sklepu bo cos nie dziala-no jak by sie malej spodobalo to nie miala bym sumienia jej odbierac:zawstydzona/y::-(

witajcie kochane! deli, grunt, że wreszcie diagnoza konkretna postawiona i możesz liczyć na poprawę zdrówka Oliwki; chyba Ci kamień z serca spadł, prawda?

u nas nocka bez wymiotów, kupki wciąż za rzadkie, ale wreszcie kolor i zapach ok, więc jestem pozytywnie nastawiona; po wczorajszym ciągłym wieczornym karmieniu moje dydorki naprodukowały tyle pokarmu, że obudziłam się z zimna - zalało mnie z jednej piersi:eek: normalnie szok, że aż tyle; zaraz odciągam, żeby malutkiej lekarstwo podać w tym;

Ninka czarowała dziś rano tatusia uśmiechami, stał nad nią i się oderwać nie mógł; mała czarodziejka:tak: zaciesza pełną buźką:-)

ok, zmykam po laktatorek; jak z małą będzie dziś ok, to się na spacerek wybierzemy, bo mimo zimna słonko świeci i warto by się przejść troszkę;

co do chłodu w domu u nas jest tak samo - zaparowane szyby, lodówka jedna; nawet szczuraki śpią w rurce na kupie opatulone polarkowymi szmatkami;

brrrr

Witam!
Zgadzam się z Tobą Sempe, przegrzewanie dziecka to prosta droga do przeziebień, a czeste spacery nawet w chłodną pogode hartują maluszka :)

Co do karuzeli to ja mam taką TINY LOVE i jest rewelacyjna, ma bardzo zywe kolory mała jest zachwycona strasznie jej sie podoba, a muzyczka klasyczna działa usypiająco na nią. Nie żałuje zakupu bo jest rewelacyjna :tak::tak::tak:TINY LOVE Karuzela Serenada Natury PILOT (745610254) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
witam:-)
ja mam zwykłą karuzele firmy baby ono ok40zł jak się popsuje to kupię nową:-)

na dworze jest chłodno i rzeczywiscie koniec spania przy uchylonym oknie ale na spacer jak najberdziej się wybieram ok 10.00 wystarczy się cieplej ubrac, wczoraj nawek jak mżyło to tez spacerowałam to najlepsze dla dziecka hartowanie!!:tak:
ale jak widzę jak niektóre matki ubierają dzieci do wózka to mam takie nerwy ze mam ochote kopnąc je w dupe:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: NAJGORSZE JEST PRZEGRZANIE DZIECKA BO WTEDY O PRZEZIĘBIENIE SZYBCIEJ NIZ JAKBY TROSZKĘ ZMARZŁO!
ja w taką pogodę ubieram Małą tak: body z długim rękawem na to spioszki i na to dresik z polaru i czapka przykrywam kocykiem.

dziś mój syn ma urodzinki:-) to juz 16lat:szok::szok::szok: jak go urodziłam, pewnie niedługo wyfrunie mi z domu:no::no:

azorek w Polsce paszport dla dorosłego kosztuje 140zł
Wielkopolski Urząd Wojewódzki - Wydanie paszportu w trybie zwykłym

pozdrawiam wszystkich:-D
dokładnie ja tez tak malutka ubieram
i wszystkiego najlepszego dla syna

Do góry