reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

my juz po kontroli i niestety mała ma zastrzyki az do wtorku,niby z noskiem jest lepiej bo ma katarek tylko w jednej dziurce mały,ale wczoraj spuchło jej oczko a ma ropiejące i okazało sie,że to stan zapalny i nie ma na co czekac i trzeba podac antybiotyk,a dla takich maluszkow tylko w zastrzykach,a miałyśmy nadzieje ze juz bedzie dobrze:-(

Anitek gratuluje.
Dziewczyny a ja mam juz do odebrania becikowe 25ego i to bez peselu. Po prostu mam go doniesc jak dostane. Moze wasze urzedy tez tak wam pojda na reke pytalyscie??
Moj Miloszke tez ma malutkie koleczki nad ranem. Nie sa intensywne ale od dzis na noc bede mu dawac espumisan bo jednak widze ze go pobolewa moze pomoze:tak::tak:

u nas sie tak nie da,bo pytalismy,nawet pani nie ruszyło,że nie mam jak przyjsć bo dziecko mam chore
ale dzisiaj juz mąż odebrał,a papiery mam wypełnione tylko pesel dopisac i składac

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc sierpinowe mamusie i bobaski
Tak mi przykro ze nie mam czasu do was zagladac czasami tylko cos poczytam ale jest mi ciezko samej z dwujka dzieciakow i w dodatku obie chore
Moja Magdusia tez zalicza pierwsze przeziebienie pije syropki i zakrapiamy nosek i uszka zeby infekcja sie nie rozwinela
Starsza coreczka tez chora wiec mamy wesolo no i na dodatek jestem sama bo maz musial wyjechac:zawstydzona/y:
Poprostu uroki macierzynstwa
Ale widze ze nie tuylko moja kruszynka chora tzrymam kciuki za wszystkie maluszki oby szybko wyzdrowialy
Trzymajcie sie cieplutko

Witam! U nas dzis wkoncu po 3 tyg odpadl kikut:-):-) Ciesze sie bardzo bo juz troszke smierdzial:baffled: Teraz tylko troszke zauwazylam ropy...:dry: Tutaj nie pozwalaja niczym przemywac ale jutro idziemy do poloznej to sie spytam co z tym robic bo chyba niepowinno byc takiego czegos...:dry: Dzis takze dostalam pieniazki na malego :-) Spodziewalam sie znacznie mniej wiec jestem bardzo szczesliwa... Maly dzis caly czas spi tylko zje i dalej spioszka:-):-)
Piwonia mam nadzieje ze oczko szybko sie zagoi!

biedne te wasze maluszki co chorują, mam nadzieje że szybko wyzdrowieją

u nas na razie (odpukać) okaz zdrowia, no poza kolkami oczywiscie

Deli, Chogata - dzięki za info o sab simplex. Powinnam je dostać lada dzień to wypróbuje :-)

a obiadek mąż zrobił :-)

bardzo wspolczuje wszystkim mamo i maluszkom, które chorują.

Mikolaj niestety nie jest tak zdyscyplinowany jesli chodzi o jedzenie, nie potrafie wprowadzic konsekwencji w przestrzeganiu czasu posilku. ja wstaje w nocy co 2, 2 i pół godziny, a jak chce jesc to cały blok słyszy ;-)

ja również nie jestem konsekwentna w porach karmienia, generalnie malutka woła jeść co 2 godz. w dzień, a w nocy przerwy są 3 a czasem 4 godzinne; czasem zdarzy jej się przerwa ponad 5 godzinna, ale szczerze mówiąc nie lubię tego, bo piersi jak kamienie, a mała potem tak łapczywie je, że się krztusi;

wciąż śpimy z małą w łóżku i najgorsze jest to, że nie jestem wciąż gotowa na to, by ją odstawić do łóżeczka... po prostu nie mogę się pozbawić tej przyjemności bycia blisko niej... jakie to cudne gdy w nocy budzi mnie np. jej piąstka na moim policzku:tak: najpierw mówiłam, że przez pierwszy miesiąc będziemy razem spać, teraz że do końca połogu, ale wiem że potem znów znajdę jakiś powód by przesunąć datę... wiem, że za chwilę będę miała problem i malutka się będzie domagać wspólnego spania, ale nic nie poradzę, nie mogę i już;-)

ja również nie jestem konsekwentna w porach karmienia, generalnie malutka woła jeść co 2 godz. w dzień, a w nocy przerwy są 3 a czasem 4 godzinne; czasem zdarzy jej się przerwa ponad 5 godzinna, ale szczerze mówiąc nie lubię tego, bo piersi jak kamienie, a mała potem tak łapczywie je, że się krztusi;

wciąż śpimy z małą w łóżku i najgorsze jest to, że nie jestem wciąż gotowa na to, by ją odstawić do łóżeczka... po prostu nie mogę się pozbawić tej przyjemności bycia blisko niej... jakie to cudne gdy w nocy budzi mnie np. jej piąstka na moim policzku:tak: najpierw mówiłam, że przez pierwszy miesiąc będziemy razem spać, teraz że do końca połogu, ale wiem że potem znów znajdę jakiś powód by przesunąć datę... wiem, że za chwilę będę miała problem i malutka się będzie domagać wspólnego spania, ale nic nie poradzę, nie mogę i już;-)

Nie jestes sama ja tez tak miałam z pierszym dzieckiem.Spał nami do pół roku potem około miesiąca mi zajeło przyzwyczajanie do spania w łóżeczku bo u nas strasznie nas kopał i wiercił się .Bylismy nie wyspani strasznie:-)

Piwonia trzymajcie sie dzielnie- zdrówka zycze!!!
my tez spimy razem prynajmniej od pierwszego nocngo karmienia - tez dla wygody po prostu... i z Karolem tez spalam jak go karmiłam i jakos nie było potem prolemu ze spaniem w łóżczku - zreszta przechodzilismy różne etapy ale nie żałuje bo ten czas tak szybko leci że co sobie teraz razem pośpimy to nasze :) mój trzylatek to juz nawet nie bardzo chce z nami spać (wyłączając zasypianie bo odkąd urodził się Bartek Karol potrzebuje towarzystwa do zasypiania-wcześniej zasypiał sam...)

reklama
Hej :-)
No i byliśmy wczoraj załatwić pesel, myslałam że to jakas straszna papierologia a to tylko 1 minuta przy okienku :-D
Od razu złożyłam wniosek o becikowe :tak:

Do góry