reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Aneczka a co malutkiej dolega??
i dużo zdrówka dla niej i oby to był tylko weekendowy pobyt po za domkiem,trzymam mocno kciuki
a do mnie dzisiaj ma przyjść pielęgniarka na wizyte patronażową,wiec sie ciesze bo mam kłopot z mascia,bo Gentamecyne wycofali i niewiem co malukiej dac,a mojej lekarki dzisiaj nie ma:-(

ide z nudów szarlotke upiec,bo mała mi śpi od 10 i chyba jej dobrze tak

Ostatnia edycja:
reklama
witam sie i ja.zycze mnostwo zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow:-)
Miranda ty to masz szczescie ze lekarka na kontroli chociaz rane obejzala-moja nawet brzucha nie dotknela zmierzyla za to cisnienie:zawstydzona/y::angry::baffled:
zaczynam sie martwic bo Amelka ma co raz wiekszy katarek i nosek zapchany:zawstydzona/y:tutaj lekarka polecila wilgotny wacik-nie pomaga:wściekła/y:

Hej!!
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie chore maluszki oby te choroby szybko uciekły!!!!
U nas ok. Właśnie karmie małego.
Co do spania maluszka to nasz śpi w łóżeczku tylko rano jak się Tomek budzi koło 5 to go biore do siebie bo mąż do pracy idzie to mamy całe łóżko dla siebie;-)
W pon na szczepienie i aż się boje co to będzie:baffled:

dzień dobry,
My dzisiaj idziemy na pierwsze szczepienie i boję się bardzo, pęka mi serce i mnie juz boli..

Nie bój się, będzie dobrze! My byłyśmy w poniedziałek i tez się bałam, a Malutka zniosła to bardzo dobrze! Płakała tylko w trakcie ukłucia a później zapadła w sen :) Później miała to miejsce lekko zaczerwienione i tyle :) Nic ja po szczepieniu nie bolało, nie miała też gorączki... Wiec głowa do góry!

azorek, mozna kupić w aptece normal saline i zakraplać do dziurek. Podejrzewam ze to jest to samo co sól fizjologiczna. Ja po zakraplaniu odciagam fridą, oni tu tez maja takie wynalazki razem z płynami do czyszczenia noska, nie wiem czy u was też jest boots, ja tam widziałam.

Witam
Aneczko trzymam kciuki za twoja kruszynke , mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i szybko wroci do domku
Oj szkoda tych chorych maluszkow sama siedzialam i przeplakalam pol dnia jak moje dziewczynki sie rozchorowaly

hej

Mam jeszcze pytanka do Deli i Chogaty o ten Sab simplex (sorki że taka upierdliwa jestem): dajecie go także w nocy? na ile wam starcza buteleczka?

Nie jesteś upierdliwa w nocy też daje :-)
Buteleczkę jeszcze mam więc trudno powiedzieć na ile wystarczy na pewno 3 tyg, a dalej się zobaczy :-).
Życzę Ci by twojej pomogły tak jak mojej, jest spokojniejsza, śpi ślicznie i jest Aniołkiem w nocy :-):-):-):-) a w dzień się bawi.

Nie bój się, będzie dobrze! My byłyśmy w poniedziałek i tez się bałam, a Malutka zniosła to bardzo dobrze! Płakała tylko w trakcie ukłucia a później zapadła w sen :) Później miała to miejsce lekko zaczerwienione i tyle :) Nic ja po szczepieniu nie bolało, nie miała też gorączki... Wiec głowa do góry!

Moja tak samo po szczepieniu poszła spać :-) płacz był przy kuciu, a potem już OK

Moja tak samo po szczepieniu poszła spać :-) płacz był przy kuciu, a potem już OK

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Aneczko, trzymam kciuki, wszystko się ułoży.
My po szczepieniu, Jagoda śpi, biedulka mocno popłakała. Takie szczepienie musi być traumatyczne.
Azorek, normal saline sa bez recepty w kazdej aptece, a to do odciagania z noska jest w bootsie razem z kropelkami tez bez recepty.

Do góry