reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

reklama
Moje dziecko robi dziś sobie godzinne drzemki. Wszystko byłoby ok, gdyby nie musiała zasypiać przy cycu. Nie wiem w co ręce włożyć jak w końcu zaśnie?!

Po raz pierwszy zamówiłam sobie staniki przez internet. Dziś je przyniósł kurier i powiem szczerze że oba pasują. Tylko nie są "do karmienia" a zwykłe.

Co do kolek to u nas nie ma życia między 17 a 20. Po kąpaniu jest zdecydowanie lepiej. Dziś kupuje Espunisan i zaczynam kurację. Szkoda mi dziecka.:sorry2:

Anitek gratuluje synka. Na mnie akurat oksytocyna podziałała super. Ale też położna spisała się na medal. Pomagała ile się dało.

Iwonka ja peselu też jeszcze nie mam. A odbierać go będę musiała 150km od domu:wściekła/y: Czeka się jakieś 3 tyg.
więc o becik też jeszcze nie złożyłam wniosku bo potrzebny jest pesel.

witam.
Właśnie listonosz przyniusł mi kolekjna paczkę z e-baya, i cholerka sprzedawca się pomylił i zamiast poduszki do karmienia wysłał mi śpiworek do wóżka. W sumie całkiem niezły, ale mam dwa, a chcę poduszkę! Trochę kupuje przez e-bay ale pierwszy raz zdażyła mi się taka pomyłka. I teraz będę mieć urwanie głowy, bo trzeba będzie odesłać.
Anitek, mi tez pierwszy poród po oksytocynie skończył się cesarką, dlatego tym razem wolałam cesarkę od razu. I nie martw się, faktycznie, bedzie tylko lepiej.

Chogata ja mojej daje 10 kropelek i nie męczy kupki :).
Anitek współczuje, ale ciesze się ze już lepiej :)

My chorzy jesteśmy i tylko się modle by Mała zdrowa została. Kupilismy już maski i uważamy nie wiem czy coś więcej możemy zrobić, by Mała mi nie zachorowała :(((.

Hej Kochane, dzielne Mamusie:)

My rano byliśmy na usg bioderek i wszystko jest wspaniale. Jak do tej pory Natalka rozwija sie wzorcowo ( tfu,tfu,tfu...zeby nie zapeszyc i oby tak dalej). Nocka -standardzik: po karmieniu o 22.00 wstala o 3.30, a potem kolo 6.30. Pewnie gdybym dawala jej ostatni raz cyc o 24.00 to cala noc byla by przespana,ale ja nie jestem w stanie wytrwac do 24.00 i urywa mi sie film juz o 22.00. Jakos juz przywyklam do tej 3.w nocy,wiec nie bede juz zmieniala:).

Kurcze,ale widze,że niektore Maluszki wciąz sa nękane przez tą okropną kolke-biedactwa....Współczuję baaaardzo.

Anitek gratuluje.
Dziewczyny a ja mam juz do odebrania becikowe 25ego i to bez peselu. Po prostu mam go doniesc jak dostane. Moze wasze urzedy tez tak wam pojda na reke pytalyscie??
Moj Miloszke tez ma malutkie koleczki nad ranem. Nie sa intensywne ale od dzis na noc bede mu dawac espumisan bo jednak widze ze go pobolewa moze pomoze:tak::tak:

hej

Chogata ja mojej daje 10 kropelek i nie męczy kupki :).

te kropelki daje się przed jedzeniem czy po??
Od poczatku dawałaś 10 kropelek??

u nas nocka ok, chyba się nam uregulowały karmienia: o 12, 4 a potem koło 8. nawet wole karmić ją w nocy bo wtedy moge spać na brzuchu (piersi mnie nie bolą jak nie są pełne) i nie zalewam pościeli

nie mam pomysłu na obiad :-(. A wy co dziś robicie??

hej

te kropelki daje się przed jedzeniem czy po??
Od poczatku dawałaś 10 kropelek??

u nas nocka ok, chyba się nam uregulowały karmienia: o 12, 4 a potem koło 8. nawet wole karmić ją w nocy bo wtedy moge spać na brzuchu (piersi mnie nie bolą jak nie są pełne) i nie zalewam pościeli

nie mam pomysłu na obiad :-(. A wy co dziś robicie??

Tak od początku.
Ja karmię butlą i dale do butelki z mleczkiem, a o ile dobzre pamiętam to jak piersią się karmi to przed jedzeniem się podaje.

Ja mam dziś kuski z mięsem

reklama
Chogata tak czytam co piszesz o tym sab simplex...to on nie jest tylko na kolke??Mozna go podawac tez przy problemach z kupa?? Moja mala sie bardzo wysila przy kupce to moge jej podac do mleka pare kropli zeby lepiej poszlo??
Tak ja podaje SaB sIMPLEX na wzdęcia i problemy z kupą według mojego pediatry od wzdęć zaczynają się kolki ,więc prędzej czy póxniej by ją kolki dopadły.Poczytaj sobie ulotke na necie czy w realu;-)
Ja karmie piersią i podaje te krople na plastikowej łyżeczce przed jedzeniem:-)

Do góry