reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

witajcie:-)
siedze dzis jak na palu:-) rano moje Angelinka poszła pierwszy raz do przedszkola!!!!!!!!!!!!
za godzinkę po nia pójdę ale iak miejsca sobie nie moge od rana znaleźć:-)
dzis ostatni raz była u mnie połozna, 6 raz dzis była:-D na odchodne jej ładnie podziękowałam i dała bombonierkę;-)
lece bo Mała płacze..........

reklama
Witam!! Mam pytanie dla Mamuś które karmią swoje Pociechy piersią. Możecie mi powiedzieć ile Wasze Maluchy siedziały przy cycu tak żeby się najeść ale ssająć a nie śpiąc jak miały 2 tygodni??? Pozdrawiam:***

cześć :-)

wymiekam juz.... mam dosc... robie za polaczenie materaca z cysterna mleka...

Monika jak sie wczoraj obudzila o 14:20 tak zasnela na dluzej niz 10 minut dopiero przed polnoca :no::szok::no: pospala 4,5 godziny w nocy - generalnie caly czas mialam ja na rekach... byla juz tak umeczona ze jak o 22:00 poszlam w koncu zjesc obiad to nawet 2 razy zasnela u meza - bylo jej juz wszystko jedno i nawet tata nadal sie do kolysania...
dzis wstala o 8:25 i.... powtorka z rozrywki... wlasnie polozylam ja do lozeczka - jak dlugo pospi - pozyjemy zobaczymy...
na 14:45 jestemy umowieni z lekarzem bo puscila dzis pawika... niby nie ma sie czym ekscytowac ale to byl pawik z czyms intensywnie zotlym :szok::no: moze to gile??? katar ma nadal ale zeby gile byly tak wsciekle zolte???

nauka samodzielengo zasypiana nadal w lesie - najgorsze jest to ze u mojej dziciny nie ma fazy uspokojenia sie jak ja z lozeczka wyjme i chce uspokoic - drze sie rowno :-( i najbardziej mi przykro ze nie pociesza jej sam fakt ze jestem przy niej :-(
no ale jakos trzeba bedzie sie przemoc bo kregoslupow w sklepach nie sprzedaja - na allegro tez nie ma :-):-D:tak:;-)

uciekam - zobaczymy czy tym razem uda mi sie napuscic wody do wanny i sie wykapac - do 3 razy sztuka ;-)
tlumaczylam jej ze jak nie zasnie to pojedzie do lekarza ze smierdzaca mama :-):-D:-):-D

papa

witam sie z Adasiem przy piersi:-)

Efe- tez mialam i czasami nawet mam omamy ze maly placze jak go zostawiam na gorze na spanie,
ale to sie okazuje ze albo karetka jedzie albo jakis pies zaszczeka

odkurzacz wplywa uspokajajaco-potwierdzam

Azorku- a co to za dziwne badanie?

Gosia- no wiec koperku raczej nie pic? w sumie czy pije czy nie tez sie z ranna kupka meczy...

my idziemy dzis do lekarza pozniej
ja bo 6 tyg minelo- ale ten czas leci:tak:
a maluszek bo cala buzia i szyjka w krostkach...

Witam!! Mam pytanie dla Mamuś które karmią swoje Pociechy piersią. Możecie mi powiedzieć ile Wasze Maluchy siedziały przy cycu tak żeby się najeść ale ssająć a nie śpiąc jak miały 2 tygodni??? Pozdrawiam:***

moj zeszyt na cos sie przydaje :-)

w nocy: 15-25 minut
w dzien: 25-40 minut

tak palaszowala moja panna i chyba sie najada bo tyje na potege ;-)

Mewa te badania mam na potwierdzenie badz wykluczenie syndromu cieśni nadgarstka.nabawilam sei tego badziewia jakies 3 lata temu i dopiero od niedawna potwierdzili.a ze w ciazy nie mogli mnie badac i testowac to teraz beda.i badania sa dwa-to jedno ktore opisalam i jeszcze jedno podobne.beda podpinac jakies kabelki pod pradem zeby wywolac reakcje nerwow i mesni w dloniach czy cos takiego:zawstydzona/y:podobno bolesne ale to jedyna metoda zeby sie przekonac co to dokladnie jest w tych moich lapkach:zawstydzona/y::-:)szok:

moja ma dzis2 tygodnie i wygląda to tak,że czasem 7 minut jej wystarczy,a czasami jest około 15 minut

jestem po wizycie i nadal szlaban na wychodzenie z domku ,bo mała ma chore uszko i jak do czwartku sie nie poprawi to dostanie zastrzyki bidulka,dostała Nasivin i masc Bactroban,oprócz tego witaminki i na brzuszek kropelki probiotyk BioGaia i oby jej pomogły bo jak nie to bedziemy wprowadzać Debridat na unormowanie pracy jelit bo ma deczko leniwe
a i kazała mi odstawic soki(a piłam jabłkowy) i jeść śliwki i buraki

Ostatnia edycja:
hej dziewuchy, no to się pochwale ze miałam ładną jazde w nocy. Coś małej nie moge wpoić co to dzień a co noc:-(
Po kąpieli od 21 do 4.30 sobie Ala urzędowała z otwartymi ślepkami:szok:rattuuunkuuu

To jakis inny egzemplarz chyba - bo większosc dzieci po kąpieli zasypia a ona jest bardzo pobudzona - i jeszcze nigdy po kąpieli nie zasnęła ładnie

Teraz sobie chrapie - obiecałam sobie w nocy ze ja bede w dzien budzic, no ale to teraz tez bym chwili oddechu nie miała:-pAle kąpkanie dzisiaj bedzie o 18.

Oj malbertka to naprawde mialas nieciekawie:baffled: Ja musze przyznac,ze moja mala tez miala jazdy w nocy ale 2-3 godzinne nigdy zeby nie spac tyle czasu:szok:i to takie malenstwo jeszcze...
W ogole moja siostra mowi,ze mam szczescie...bo ona po dzis dzien sie meczy ze swoja Jula co ma juz dwa lata i tak przez dwa lata pobodki po minimum 3-4 razy w nocy...dzisiaj wstawala 6 razy:szok:A jak Jula byla malutka latala po lekarzach i prosila o pomoc bo mala non stop sie darla...a lekarze rozkladali rece:no:
I w zwiazku z tym...doceniam to moje szczescie...bo mala narazie odpukac,ale spi dobrze.

reklama
Do góry