reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

Witam.
Rzadko pisze ale czytam bo jakos dzien mi sie skrocil. Jednak opieka nad trojka dzieci wymaga nieco czasu i poswiecenia:tak::tak:Niestety dopadl nas katar zaczelo sie od Mateuszka a skonczylo niestety na Miloszku. Narazie bardzo delikatny jest wystarcza plukanie woda morska i odciaganie choc nawet zbytnio nie ma czego odciagac. Oby tylko na katarku sie skonczylo:baffled:
Co do espumisanu to moja polozna stwierdzila ze mozna wczesniej podawac tylko w mniejszej dawce a ze Miloszek ma czasem bolacy brzuszek kazala dawac po jednej kropelce przed kazdym karmieniem. No ale ja i tak nie daje wole mu czasem troszke herbatki koperkowej dac. Na leki uwazam ze to za wczesnie w koncu nie ma kolek tylko czasem go brzuszek pobolewa jak pewnie kazde malutkie dziecko w tym wieku.
U nas tak nawet malowiele myslalm ze Mateuszek bedzie bardziej zazdrosny, czasem patrzy spode lba na malutkiego podejrzliwie ale czasem jest wprost rozbrajacy. Np. wystarczy powiedziec do Matiego ze idziemy dada a on natychmiast biegnie do Miloszkowego wozka i wyciaga go z kata bo wie ze sami juz na spacery nie chodzimy:dry::dry:Nawet dzielnie za raczke po ulicy idzie co przed porodem bylo nie do pomyslenia.:sorry2::sorry2:
Co do zasypiania samodzielnego jak Miloszek jest zmeczony to zasypia sam w lozeczku. Ale oczywiscie o wiele lepiej zasypia sie w ramionach mamy:dry:W ogole spryciarz ostatnio sie dopomina zeby go wziac na rece:happy2::happy2:
No i musze konczyc Mateuszek wrocil z babcia ze spaceru. Pozdrawiam wszystkich serdecznie buziaki dla maluszkow:-)

reklama
witam
my dzisiaj mamy wizyte domową i pani doktor coś napomknęla o zastrzykach dla malutkiej,mam nadzieje,że jedna nie beda jeszcze konieczne i kolejny dzień bez kupki,dobrze ze sie nie męczy tylko,ale mnie to powoli niepokoi,dzis o to tez zapytam
Kasia zdrówka dla chlopaków
u mnie najstarsza dodatkowo ma chore gardlo i strasznie kaszle wiec wesoło jest

Hej laski!
U nas na razie ok. Gabi nadal się pręży jak kupkę robi i bączki puszcza, ale nie płacze przy tym wniebogłosy więc uważam, że jest lepiej.
Kasiu mam nadzieję, że katar szybko wam minie.
Iwonko daj znać jak tam po wizycie. Nasze dziewczyny są na tym samym etapie więc jak u nas zastój z kupką będzie to twoja wiedza będzie bezcenna:)
A ja dziś muszę poodkurzać tylko zastanawiam się jak to zrobić z małym dzieckiem? Czy jej ten hałas nie przestraszy? Czy zostawić ją w pokoiku zamkniętą żeby było ciszej, czy włożyć w fotelik i mieć przy sobie na oku jak odkurzam?

Efe maluszki uwielbiaja dzwiek odkurzacza i suszarki zasypiaja przy tym:):-)my odkurzamy jak malazasypia i jest oki nie przeszkadza jej.a jak bedziesz ja tak w ciszy trzymac caly czas to po nocy i za dnia bedziesz musiala na palcach chodzic bo najmniejszy szmer bedzie jej przeszkadzal:tak:

Tak Efe uwielbiaja ale nie odkurzaj z nia w tym samym pomieszczeniu. Wzbijane tumany kurzu nie przysluza sie jej zdrowiu. Iwonko a czemu zastrzyki??:szok:Ten katarek sie ciagnie??

a tak w ogole to witam sie poniedzialkowo:-Dja dzisiaj do szpitala jade na jakies smieszne badania-nawet nie wiem co to za badania hehe chyba zaraz w necie poszukam bo mnie zżera od srodka bo ie wiem co beda robic;-):-)i tatus dzisiaj sie zwalnia z pracy zeby z Amelka zostac w domku:-D
w sobote mielismy tak sliczny dzien ze wzielismy kocyk do parku i przy strumyku sie byczylismy pol dnia:-Ddobrze ze Amelka tak ladnie nam spala bo pewnie po 2-3h trzeba by bylo sie zwijac na karmienie:sorry2:a dzisiaj juz sie zaciagnelo i siapi co jakis czas i zimno jest:-(heh jesien przyszla..

doczytalam o moich badaniach na dzisiaj...lol beda mnie pradem traktowac:szok:
Elektromiografia (EMG) - dziedzina elektroneurodiagnostyki zajmująca się rozpoznawaniem chorób układu nerwowego (przewodnictwa nerwów) oraz mięśni (pozwala ocenić ich zdolność do pracy). W szerokim pojęciu badanie nerwów (przewodnictwa) i mięśni (skurczów w odpowiedzi na bodziec elektryczny).

Elementy badania:

* właściwa elektromiografia - badanie czynności elektrycznych mięśni
* neurografię - badanie przewodnictwa we włóknach czuciowych i ruchowych nerwów obwodowych
* próby miasteniczne - testy transmisji nerwowo-mięśniowej
* badanie multimedialnych potencjałów wywoławczych (wzrokowe VEP, słuchowe AEP, somatosensoryczne SSEP)
* przezczaszkowa stymulację magnetyczną (MEP):szok::szok::szok::szok::szok::szok::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Staram się robić jak najwięcej hałasu bo właśnie chodzenia na palcach chcę uniknąć. Mała zasypia przy włączonym tv. Rozmawiamy przy niej normalnie. Tylko ja nadal boję się ją samą zostawić i przeraża mnie że jej nie usłyszę. Myślę, że to hormony. Mam ostatnio jakieś jazdy takie dziwne. Aż sama siebie nie poznaje :-(
Z tym odkurzaniem poczekamy na tatę. Będę spokojniejsza...

Ostatnia edycja:
Efe my [rzez pierwsze 2-3 tyg mielismy omamy sluchowe ze dzidzia ciagle placze:zawstydzona/y:
oczywiscie nie plakala tylko slodko spala sobie ale kazdy dzwiek nawet w tv to my slyszelismy placz dziecka:zawstydzona/y::-D

reklama
Do góry