reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

reklama
No ja już chciałam mojego wysłać do apteki po espunisan ale się go stosuje po 1 miesiącu życia:-( Gabrysia się męczyła bo pewnie się czegoś najadłam (pasty z makreli??? golonki???) i teraz mam wyrzuty sumienia takie że dziś zero obiadu a od jutra przerzucam się na zupki:zawstydzona/y: I z tymi herbatkami też chciałam poczekać bo ona taka malutka ale jak zadziałało wczoraj to od dzisiaj jej profilaktycznie daje herbatkę rumiankową i modlę się żeby mi to nie zakłóciło karmienia, bo piszą wszędzie, że dzieci karmionych piersią się nie dopaja:-(

A próbowałas ten Sab Simplex mojej Ali pomógl teraz stosuję tylko profilaktycznie:-)
nie próbowałam
a jem głownie chleb z masłem i powoli do diety coś wprowadzam,wiec niewiem czemu tak jest
ale pamietam,że przy średniej córze też to przerabiałam ,ale to było dawno i nie pamiętam,wiem,że potem lekarka jej dawała Debridat i sie unormowało,mam nadzieje,że jutro mi lekarka cośpoleci,a jak nie to zakupię ten Sab Simplex pod warunkiem,że u nas go dostaja ,a tak po za tym to piję już specjalnie herbatke z kopru,ale widze ze to tez nic nie daje

Ja tylko chcialam zauwazyc ze espumisan i sab simplex to ten sam skladnik-simeticon.Wiec dziwne,ze sab simplex mozna stosowac od pierwszych dni zycia a espumisan dopiero po pierwszym miesiacu:baffled:

Ojejku aga_irlandia jak to zrobilas?? Ja z moja Majka:-) postepuje tak od samego poczatku...kapiel,jedzonko,lozeczko...i przez pierwsze tygodnie zasypiala bez problemu,ale ostatnio zaprotestowala...jest placz taki,ze czasem pomaga smok ale i taki,ze smok nie pomoze i musze ja wziac na rece.Staram sie tego nie robic,ale jak rozplacze sie na dobre to nie ma innego wyjscia.Ty masz chyba po prostu zlote dziecko:tak:
Chcialam jeszcze dodac,ze moja mala ma ogromna potrzebe ssania.....bo ledwo co zje a smoka ciagnie tak jakby glodna byla...denerwuje sie jak nie moze go zlapac a jak juz zlapie to az mruczy z zadowolenia...i to nie to,ze niedojadla,bo juz nie raz probowalam dac jeszcze zaraz po tym jak skonczyla to sie krzywila i krztusila,nie chciala.Moze chce do mamusi na raczki....ale mi wlasnie zalezy na tym by zasypiala sama a nie na raczkach :/

Ostatnia edycja:
jestemJolka poprostu mam wiecej dzieci i wiem czym grozi noszenie na rekach jak nie ma potrzeby:)Majka jest nasza 4 corka:) na pierwszej popelnialam bledy a potem juz sie nauczylam:) zycie zmusza do wszystkiego:0 ja tu nie mam z nikad pomocy i sama musze sobie radzic zreszta w Polsce to samo bylo:)
tak wiec kochana na Ciebie pora:) wszystkiego sie nauczysz:)a raczej dziecko Cie nauczy:)

witam sie wieczornie (nocnie??) widze temacik zasypiania...Amelka bardzo ladnie sypia.chociarz ostatnio za dnia jest bardziej aktywna i malo spi.chyba dzieki temu w nocy spi juz kilka dni z rzedu od ok21-6 lub nawet 8 rano:-) nie ma problemu ze sama zasypia wrecz cos dziwnego-jak jestem w pokoju to marudzi sapie ciagle smoka wypluwa i jeczy zeby ktos jej smoka podal spowrotem ale jak wyjde z pokoju i ja sama zostawie to po ok 5-10 min spi jak susel:tak::-D

Ja tylko chcialam zauwazyc ze espumisan i sab simplex to ten sam skladnik-simeticon.Wiec dziwne,ze sab simplex mozna stosowac od pierwszych dni zycia a espumisan dopiero po pierwszym miesiacu:baffled:
Sab Simplex można stosować powyżej 3 tyg. życia.A ja stosowałam infacol też z simeticomem ,ale w tym pierwszym preparacie jest tak duże stężenie tego simeticomu ,że tego drugiego musiałabym dawać 10 ml na raz dziecku a dozwolone jest tylko 5 ml.A do tego ten infacol tez niby podobny skład ma ale śmierdzi i smakuje pomarańczmi ,a małe dziecko tego smaku nie zna i nie bardzo chce pić .Sab Simplex bardziej jest przyswajalny przynajmniej samkowo:tak:

reklama
Ja tylko wiem,ze mojej malej zaaplikowali sab simplex w szpitalu w drugiej dobie zycia gdy krzyczala w nieboglosy pol nocy bo kolke miala.

jestemJolka poprostu mam wiecej dzieci i wiem czym grozi noszenie na rekach jak nie ma potrzeby:)Majka jest nasza 4 corka:) na pierwszej popelnialam bledy a potem juz sie nauczylam:) zycie zmusza do wszystkiego:0 ja tu nie mam z nikad pomocy i sama musze sobie radzic zreszta w Polsce to samo bylo:)
tak wiec kochana na Ciebie pora:) wszystkiego sie nauczysz:)a raczej dziecko Cie nauczy:)

Ja wlasnie tez jestem samiutka,nie mam znikad pomocy i bywa,ze mala placze,gdy akurat wejde pod prysznic a smok wypadnie...a gdy wiem,ze sie najadla,ma sucho,nic ja nie boli i przytulalam ja pol godziny a ona sie wierci i sobie popiskuje to sobie popiskuje...no coz,czeka jeszcze mnostwo obowiazkow,nie moge dziecka non stop nosic gdy nie spi.I dlatego nie wiem co jej sie odwidzialo,ze nie zysypia sama wieczorem jak wczesniej.Nawet zostawie ja na jakies 10-15 minut i krzyczy sobie no ale ile mozna sluchac??:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry