reklama
Chogata
Mama Aluni i Dominika
Może i tak zobaczymy co przyniesie jutro.Ide ja przebrać bo kupa jest:-)
Mewa29
mama Adama
ech u nas sie smutno zrobiło bo Julka sporo płacze ostatnio... chyba jednak męcza ja kolki. :----(
Bardzo mi jej żal bo nie potrafie jej pomóc. Nosze, przytulam, owijam kocykiem ale nic nie pomaga a jest jeszcze za mała na leki.
Spróbuje może tej herbatki koperkowej.
Mewa a ty pijesz jakąś specjalną dla dzieci lub matek karmiących czy zwykłą ziołową?? Jeśli jakąś specjalną to gdzie kupiłaś??
zwykla herbate z kopru wlkskiego, mama jako duzy list z PL mi przyslala, pije jedna dziennie,
tutaj nawet nie wiem czy sa takie herbatki,
jak chcesz to ci troche torebek przysle na probe,,,,
Kasia- a to jyz 2tyg dzieci moga zabkowac
Chogata- moj tez i kicha i pokasluje, a ja zakatazrzona wiec sie troche martwie ale temperatury nie ma moje dziecko wiec narazie nie panikuje
no ja sie narazie trzymam tego ze karmie co 2,5 godziny chociaz ciezko jest, ostatnia godzine juz sie znudzil patrzeniem i strasznie plakal ale bylam twarda,
a teraz ladnie ssal 15 minut i zasnal z sutkiem w buzi
Hej dziewczyny
Moja Karolinka też bardzo różnie spi i nie ma tu żadnej reguły. W dzień potrafi co pół godz sie budzić i sama już nie wiem czy chce cyca, czy coś jej dolega... czasem nie mogę nic w domku zrobić bo co sie zabiorę za jakąs robote to mała sie budzi
W nocy odpukać budzi się co ok 3 h czasem dłużej... i sie w miare wysypiam bo tak tobym już dawno padła.
A na kupki polecam morele suszone, działają i na mnie i zarazem na małą ;-)
Moja Karolinka też bardzo różnie spi i nie ma tu żadnej reguły. W dzień potrafi co pół godz sie budzić i sama już nie wiem czy chce cyca, czy coś jej dolega... czasem nie mogę nic w domku zrobić bo co sie zabiorę za jakąs robote to mała sie budzi
W nocy odpukać budzi się co ok 3 h czasem dłużej... i sie w miare wysypiam bo tak tobym już dawno padła.
A na kupki polecam morele suszone, działają i na mnie i zarazem na małą ;-)
witam:-)
mi Mała jakos daje pospać, tzn ja spie kiedy Ona spie i w ten sposób odpoczywam, w domu mniej zrobione ale ja mam siły, mąz jeszcze pare dni będzie z nami więc i tez mam pomoc przy drugiej córce.
Jutro przychodzi połozna zdejmie mi szwy więc mam nadzieje ze jeszcze lepiej się poczuje.
o 20.00 kapiel bobasków a o 21 juz będę z nimi spała:-) mąz poprasuje:-)
pozdrawiam Was
mi Mała jakos daje pospać, tzn ja spie kiedy Ona spie i w ten sposób odpoczywam, w domu mniej zrobione ale ja mam siły, mąz jeszcze pare dni będzie z nami więc i tez mam pomoc przy drugiej córce.
Jutro przychodzi połozna zdejmie mi szwy więc mam nadzieje ze jeszcze lepiej się poczuje.
o 20.00 kapiel bobasków a o 21 juz będę z nimi spała:-) mąz poprasuje:-)
pozdrawiam Was
Motyl 12
mama Veroniki i Rysia
to smarkanie i kichanie u noworotków to norma jezeli nie ma tem. oczyszczaja sie drogi oddechowe.tak mi lekarz powiedział bo tez myslałam ze mała ma katar
azorek84
mama Amelii 2009
Chogata-moja Amelka tez miala takie 2-3 dni ze niespala za dnia ani w nocy.moze dziecko sie troszke przestawia na inny tryb dnia bo moja teraz juz je co 3-4h z czego 2-3 przesypia i jakies 30 min sie bawi:-)
a wlasnie Amelka ma katar-w sensie ze jakies tam kozuchy siedza,kicha,czasem zakaszle i ma temp 37:-szokani doktor mi powiedziala ze mam sie martwic jak zacznie czesto kaszlec i odksztuszac flegme(blleeee) i temp bedzie powyzej 37,5
no i mi powiedziano ze dzieciaczki maja zatkane noski jak jest za suche powietrze w pokoju i trzeba nawilazac
a wlasnie Amelka ma katar-w sensie ze jakies tam kozuchy siedza,kicha,czasem zakaszle i ma temp 37:-szokani doktor mi powiedziala ze mam sie martwic jak zacznie czesto kaszlec i odksztuszac flegme(blleeee) i temp bedzie powyzej 37,5
no i mi powiedziano ze dzieciaczki maja zatkane noski jak jest za suche powietrze w pokoju i trzeba nawilazac
Paula, gratulacje!
Czyli już nas bardzo mało zostało - ja, Efe na patologii więc lada moment, Agusia, Piwonia, Manija, Gapcio...
Coś się obawiam, że będę ostatnia.
Dziewczyny, jest jeden plus tego wszystkiego Zostałyśmy ostatnie, ale za to jak już zostaniemy mamami i będą dręczyły nas jakieś pytania, to wszystkie "doświadczone" sierpniówki będą nam dzielnie odpowiadały co one robiły w takich sytuacjach Same sprawdzone i skuteczne wyjścia))
...No dobra, trzeba się jakoś podtrzymywać na duchu...
Zdaje się, że jutro większość z nas idzie do gina heh
reklama
Chogata
Mama Aluni i Dominika
Dzięki dziewczyny juz mi troszkę lepiej w sensie ,że mnie pocieszyłyscie no cóż zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzień:-).
Ja tez staram się wypoczywać razem z małą ,ale niestety do południa oczy mi sie nie chcą zamknąc a po południu jest spacerek albo niesty goście -buuuuuuuuuuu.:-(Obiady gotuję na 2 dni i mam spokój chociaz z tym.:-)
A do nosa musze dopiero kupic ten spray,bo nie mam.
Ja tez staram się wypoczywać razem z małą ,ale niestety do południa oczy mi sie nie chcą zamknąc a po południu jest spacerek albo niesty goście -buuuuuuuuuuu.:-(Obiady gotuję na 2 dni i mam spokój chociaz z tym.:-)
A do nosa musze dopiero kupic ten spray,bo nie mam.
Podziel się: