reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

witanko, widze ze wątek - "nasze ciążowe dolegliwosci" zamkniety, czyżbyśmy już wszystkie dolegliwosci obgadały?:-D

mnie złapały hemoroidy:wściekła/y:

nie wiedziałam co to ale poczytałam w netku no i to na pewno to:-(

tutaj jest fajnie opisane:

Wyczuwalny guzek w odbycie w ciąży - Forum eChirurgia.pl

kupiłam maść Procto Hemolan i teraz nie wiem czy uzywac dalej bo na ulotce pisze ze kobiety karmiące i ciężarne maja zwrocić sie o porade lekarza, no ale to chyba tak bardzo zapobiegawczo...wiem ze sa jeszcze homeopatyczne kremiki no ale wtedy jeszcze nei wiedziałam i nabyłam tą...

ta zmiana u mnie nie jest jakas straszna ale odczuwam:angry:

kurcze to chyba jedna z takich dolegliwości, która może nie zniknąć po porodzie tak łatwo... i moze zostac nawet na długo - wtedy zabieg...
no i wyczytałam ze wiekszosc kobiet to to dopada zaraz po porodzie

udanego dzionka!!!:-p

Malbertka, ja mam ten kłopot już od dłuzszego czasu, niestety, zaprcia zrobiły swoje... mój lekarz powiedział, że w ciąży JEDYNIE POSTERISAN są i czopki (jeśli masz guzki w środku) i maść, jeśli już wypadły. Ja niestety muszę stosować oba specyfiki... nie zmniejszą Ci guzków, ale pomogą zapobiec ich wzrostowi. Ponieważ u mnie nie malały, zapytałam, czy mogę coś innego zastosować, bo cholery mozna dostać.. i lekarz powiedział, że ABSOLUTNIE nie. Posterisan musi wystarczyć...

reklama
Gosia stosowałam tą maść i jest bardzo dobra,a guzki teraz tylko mogą być mniej odczuwalne bo po porodzie napewno znów bede przez jakis czas dokuczac

niestety u mnie aż tak dobrych efektów nie ma.. guzki się nie zmniejszają, niestety.. jedynym plusem jest to, że nie powiększają się... ja mam skłonności do hemoroidów, ale tym razem są rekordowe... pewnie trzeba będzie jakiś zabieg po porodzie przejść.. ech...:no::no:

niestety u mnie aż tak dobrych efektów nie ma.. guzki się nie zmniejszają, niestety.. jedynym plusem jest to, że nie powiększają się... ja mam skłonności do hemoroidów, ale tym razem są rekordowe... pewnie trzeba będzie jakiś zabieg po porodzie przejść.. ech...:no::no:
nie martw sie na zapas,teraz i tak beda jak juz sa,a potem nie jest powiedziane ze nie znikną,mnie tez czeka zabieg,ale licze,ze nie bede musiała go robic i leki które biore mi pomogą,jak na razie tez nie ma efektu tyle,ze chyba nie rośnie,bo jak zacznie rosnać to nawet z porodem bede miała kłopot

Malbertka, ja mam ten kłopot już od dłuzszego czasu, niestety, zaprcia zrobiły swoje... mój lekarz powiedział, że w ciąży JEDYNIE POSTERISAN są i czopki (jeśli masz guzki w środku) i maść, jeśli już wypadły. Ja niestety muszę stosować oba specyfiki... nie zmniejszą Ci guzków, ale pomogą zapobiec ich wzrostowi. Ponieważ u mnie nie malały, zapytałam, czy mogę coś innego zastosować, bo cholery mozna dostać.. i lekarz powiedział, że ABSOLUTNIE nie. Posterisan musi wystarczyć...

dzieki Gosia, wiec chyba zmienie na ten Posterisan

ja zauważyłam to akurat 2 dni po wizycie u ginka, wiec jego nie pytałam

mam na zewnatrz jednego takiego dziada:angry:wiec wczesniej musiał byc wewnątrz ale wtedy nic nie czułam...

cholera jak po ciąży sa cześciej niz podczas no to kicha...

Witam popołudniowo.

Widze ze powazny temat,niestety mnie to paskudztwo tez dopadło i dwa razy taki guzik mi wyszedł ,nic przyjemnego:wściekła/y:.Tez pogadam z połozna o tym na nastepnej wizycie.

Co do lodów to chyba nie ma juz firmy która produkuje lody ze swiezych jaj.Dodaje sie jajek w proszku ,bardziej dla koloru niz smaku.Wiec mysle ze nie ma czym sie martwic.

Hemoroidy zmora przed i po porodzie:tak::tak:Ja po Kubie mialam straszne, krwawiace, kazda wizyta w wc kojarzyla sie z wielkim bolem. I wlasnie po KUbie mialam zabiegi laserem. Nic przyjemnego ale pomoglo ani z Matim ani teraz z Miloszkem odpukac nie mam tego problemu.
Hemoroidy nasilaja sie po porodzie poniewaz sila parcia wypycha je na zewnatrz, do tego dochodzi problem z wyproznianiem po porodzie i stad poglebienie sie stanu zylakow. :baffled::baffled:
Podczas terazniejszej ciazy juz o malo co tez bym sie nie dorobila, na szczescie uporalam sie z zaparciami i udalo sie uniknac.
Naprawde tu cichutko dzis.
Mnie cos gardlo drapie nie moge lodow jesc bo zaraz mam gardlo zalatwione:eek:

reklama
Do góry