reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

a ja sie oficjalnie okreslilam ze pracuje do 17 lipca, 2 tygodnie przed porodem:tak:
czy dam rade nie wiem:confused:
narazie jest mi tylko niewygodnie fizycznie ale duzy plus jest taki ze mi czas szybko leci,
jestem import brokerem wiec praca raczej stresujaca , obawialam sie ze to moze na dziecko zle wplywac, ale maly sie niczym nie przejmuje: rosnie zdrowo jak do tej pory:tak:
planuje wrocic do pracy po macierzynskim platnym czyli w koncu kwietnia
jakos sobie nie wyobrazam ze bede siedzic w domu z dzieckiem dluzej niz rok...

reklama
a ja już nie wracam do pracy do rozwiązania, potem wykorzystam urlop itd., ale raczej ze względów finansowych nie będę mogła zostać z dzieckiem dłużej w domu (a chciałam tak do roku, może półtora posiedzieć);
rodzinę mamy daleko, więc rozwiązaniem będzie albo żłobek, albo niania, ale to też są koszty, więc trzeba będzie przeliczyć czy to się nam na pewno opłaci;
a teraz sobie leniu****ę i już zapomniałam o pracy, tak mi dobrze:-)

edit. ale mi wygwiazdkowało słowo o nicnierobieniu:)

a ja sie oficjalnie okreslilam ze pracuje do 17 lipca, 2 tygodnie przed porodem:tak:
czy dam rade nie wiem:confused:
narazie jest mi tylko niewygodnie fizycznie ale duzy plus jest taki ze mi czas szybko leci,
jestem import brokerem wiec praca raczej stresujaca , obawialam sie ze to moze na dziecko zle wplywac, ale maly sie niczym nie przejmuje: rosnie zdrowo jak do tej pory:tak:
planuje wrocic do pracy po macierzynskim platnym czyli w koncu kwietnia
jakos sobie nie wyobrazam ze bede siedzic w domu z dzieckiem dluzej niz rok...
Ja w pierwszej ciązy tez byłam ciągle zestresowna bo akurat szkołę kończyłam ,egzaminy ,prace itd.A młody urodził sie zdrowiutki ,grzeczniutki jakby wiedział,że mamusi ma nie przeszkadzac.Oby sucho i najedzony był.teraz tez mam teki zyczenie ,zeby Ala była taka sama co będzie zobaczymy;-)

no wlasnie Chogata, niby stres zle wplywa na dziecko, widzialam dokumentalny film jak dziecko w lonie matki pod wplywem jej stresu sie kurczylo,a moj to akurat najbardziej w parcy mnie kopie, wiec chyba moj stres go nie rusza:tak: w sumie az tak sie nie przejmuje tym co sie dzieje w pracy musze przyznac, bo wiem ze jeszcze tylko troche i powiem pa;-)

Ostatnia edycja:
czesc wszystkim.ja od niedawna na forum:) mam nadzieje ze macie troche miejsca zeby kolejna sierpniowa mame przyjac;)

mam pytanko czy ktorejs z was tez juz brzuch opadl nisko??

Witamy i oczywiście, ze miejsce dla nowej koleżanki i jej fasolki jest :)

Mój brzuszek dalej na swoim miejscu

Ja wroce do pracy po maciezynskim. Na szczescie mam nienormowane godziny pracy bo pracuje ze tak powiem u siebie, wiec na poczatku ogranicze nianie do minimum:tak:

Dziewczyny dajcie instrukcje jak sie wkleja zdjecia. Poprosze o taka dla blondynki (chociaz nie jestem blond:tak:), jestem anty techniczna:zawstydzona/y:

reklama
Do góry