reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Ja bardzo bym chciała umieć coś takiego zrobić - butki, czapeczkę, może sweterek. U mnie jest taki sklep - pasmanteria , gdzie pani robi na zamówienie takie rzeczy, ale to strasznie drogo wychodzi. Jakbym sama umiała takie zrobić to bym z pożytkiem ten czas siedzenia w domu wykorzystała :tak:
Kira - 130/90 wydaje si e że dobre ciśnienie. Myślę że nie masz się co martwić. To dolne nie powinno 100 przekraczać - tak mi powiedzieli - czyli złe jest jak jest powyżej 100/140 (przekroczone któreś z tych)

reklama
dziewczyny tak czytam o tym ktg... jak ja mialam robione to w szpitalu to wyszly mi skurcze regularne ale nie odczuwalne dla mnie (z wyjatkiem jednego silniejszego) tak co 3 minuty dokladnie. A miedzy nimi ruchy dzidzi.

Ola - np na tej stronie jest taka pościel
https://ssl.allegro.pl/item222216626_piekny_komplet_poscieli_ikea_240_220.html
może ci sie spodoba, zawsze można zamówić, a mama jak będzie jechać do ciebie to ci może przywieźć - zawsze to taniej. No ale ta cena też do niziutkich nie należy, więc jak umiesz sama uszyć - to chyba lepiej samemu taka sobie sprawić
Elis - skurcze to jeszcze muszą być odpowiednio mocne - tzn odpowiednio wysoki ten pagórek ;-), ale nie wiem jaki jest odpowiednio duży :no:

hej!

u mnie cisza!! ale już sie nie moge doczekać hihi chyba jak większość

właśnie robiliśmy "ostatnie" zakupy dla dzidzi i niestety zapomniałam paru rzeczy a miałam listę!! zapomniałam dopisać i jestem troche zła bo myślałam że będziemy mieć już wszystko

mój maluszek też sie strasznie wierci i nóżki mi "wstawia" w żebra no ale nie dziwie się bo miejsca coraz mniej...

Mongea już po cesarce?

Ola jak chcesz uszyć takie poszewki to musisz wziąć większe kwadraty tak gdzieś o 3-4 cm

Cześć!
własnie wróciłam do domku byłam prywatnie na ktg mały zdrowy tylko ruchliwy ale to dobrze, takez dziekuje za kciuki prosze o kciuki dalej:-D
kamień spadł mi z serca jednak co prywatnie to prywatnie!
Ktos tu pisał o plackach ziemniaczanych ja własnie je wcinam bo z tych nerwów zgłodniałam:-D
Kira szkoda ze lekarz niezbadał Ciebie tak jak chciałaś moze w poniedziałek ale i tak trzymam kciuki za ciebie i oczywiście za pozostałe mamusie też!
Mrozik dobrze ze Ciebie wypuścili przynajmniej sie nienasłuchasz w tym szpitalu
Ola mój maluszek tez lubi sobie łobuzowac w brzuszku za to w nocy spi z mamusia
Aniulka ja tez juz sie niemoge doczekać!!!!
Magda25 a poczym na ktg mozna rozpoznac ze miało sie skurcze jesli wiesz?
pozdrawiam Was!!!
Pogłaszcie brzuszki od nas!!!

MONGEA NAPISAŁA DO MNIE SMSA CYTUJE:

"o 9:34 wyskoczyłam z brzuszka mamusi. Było mi tam już ciasno, bo jestem całkiem duża (3.360g 56cm). Rodzice własnie dumają do kogo jestem podobna. Córeczka Mongei"

Mongea serdeczne gratulacje! zycze duuuuuuuzo zdrowia!!! :tak:

Aniulka jeszcze zdążysz dokupić jakies drobiazgi dla maluszka! nie martw sie :tak:

Natalka bardzo sie ciesze, ze wszystko z tobą i maluszkiem w porządku :tak: mimo wszystko nadal mocno trzymam kciuki ;-)

reklama
Sylwia Mongea miała przy suwaczku zdjęcie swojej córeczki taka słodka blondynka która stoi wśród kolorowych piłeczek :tak:

A nawet jeśli jej nie kojarzysz to i tak będzie przyjemnie jak napiszesz że gratulujesz i życzysz zdrówka :-D bedzie jej napewno bardzo miło jak potem to przeczyta :tak::-D

Do góry