reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Claudi, Gosia to teraz Wy się tak mordujecie z tymi skurczami?? U mnie trwało to teraz 4,5 doby ale narazie spokój. Odetchnęłam nieco, ale obawiam się żeby znów się nie zaczęło..no chyba że już te prawdziwe, konkretne i porodowe!!
Teraz mam wrazenie, że nigdy nie urodzę i przenoszę nawet ten najdalszy termin..masakra!

Monia mojej małej waga też w 36tc. wskazywała na 34tc. a było 2600g. A ja tyle miałam jak się urodziłam w 39 tygodniu!

reklama
claudi ja już w nic nie wierzę, żadne oznaki. wczoraj jak zmierzyłam, to skurcz jeden trwał 45-50sekund! I dupa!
A jak Julki dzisiaj nie ubiję to będzie cud, bo doprowadza mnie do szłau. Dobrze, że Maciek już w domu.

Mi lekarz powiedział ze jak bede miała skurcze co 10 minut to juz mam leciec na porodówke, a tu czytam ze macie nawet co 6 minut(a te co 6 minut długo trwają??)bo w takim razie kiedy jechac do szpitala?...szkoda ze tak sie meczycie ale moze "dzieki temu" poród to bedzie pestka;-)
Syska gratulacje:-D
pozdrawiam

Naur,masz chwilke wytchnienia-przezło na inne:-D
Monia dziewczyny mają racje,nie zwracaj na to uwagi,kazda dzidzia jest inna,mi na usg waga wychodzila na 33 tydz,obwód główki na 30 a obwód brzuszka na 34:confused:nie ma co sie zamartwiac,bedzie dobrze:tak:Aha i gratuluje chłopczyka,długo sie chował:-p

naur ja juz tez przestalam wierzyc,bo jak przy prawie calkiem skroconej szyjce,rozwarciu na 3 cm i skurczach od paru dni nadal nic sie nie dzieje to w co tu wierzyc:confused::confused::confused:

aha elis18 tobie to chyba chodzilo o 4000gram a nie o 40000??????bo to chyba troszke za duzo:-D:-D:rofl2:
natalia21 nam polozna na kursie powiedziala ze jak wody nie odejda to do szpitala dopiero jak skurcze beda sie utrzymywac przez 2 godziny z czestotliwoscia co 5 minut

Claudi, Gosia to teraz Wy się tak mordujecie z tymi skurczami?? U mnie trwało to teraz 4,5 doby ale narazie spokój. Odetchnęłam nieco, ale obawiam się żeby znów się nie zaczęło..no chyba że już te prawdziwe, konkretne i porodowe!!
Teraz mam wrazenie, że nigdy nie urodzę i przenoszę nawet ten najdalszy termin..masakra!

Monia mojej małej waga też w 36tc. wskazywała na 34tc. a było 2600g. A ja tyle miałam jak się urodziłam w 39 tygodniu!

Naur :-) jestem ciekawa jakie to skurcze-jak na okres?wiedzialas,zee to wlasnie to?bolące,mocne,tak?
co do wagi-staram sie tym nie martwic ,ja w sumie tez duza nie bylam jak sie urodzilam..

masz sliczną corkę,ogladalam fotki :) zreszta ma po kim :-)

kira oki tylko mi powiedz skad bede wiedziec czy to juz to jak normalne oznaki jakie maja dziewczyny przed porodem u mnei nic nie znacza??????

reklama
Wiesz co?Ja mam tak samo-zastanawiam skąd bede wiedziała ze to juz.;-)Wszyscy na około mówią mi to samo-będziesz wiedziec,tego sie nie da przegapic.Wiec co mi pozostaje?WIerzyć że będe wiedziała ze to już:tak:

Do góry