reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Claudi, Gosia to teraz Wy się tak mordujecie z tymi skurczami?? U mnie trwało to teraz 4,5 doby ale narazie spokój. Odetchnęłam nieco, ale obawiam się żeby znów się nie zaczęło..no chyba że już te prawdziwe, konkretne i porodowe!!
Teraz mam wrazenie, że nigdy nie urodzę i przenoszę nawet ten najdalszy termin..masakra!

Monia mojej małej waga też w 36tc. wskazywała na 34tc. a było 2600g. A ja tyle miałam jak się urodziłam w 39 tygodniu!

reklama
claudi ja już w nic nie wierzę, żadne oznaki. wczoraj jak zmierzyłam, to skurcz jeden trwał 45-50sekund! I dupa!
A jak Julki dzisiaj nie ubiję to będzie cud, bo doprowadza mnie do szłau. Dobrze, że Maciek już w domu.

Mi lekarz powiedział ze jak bede miała skurcze co 10 minut to juz mam leciec na porodówke, a tu czytam ze macie nawet co 6 minut(a te co 6 minut długo trwają??)bo w takim razie kiedy jechac do szpitala?...szkoda ze tak sie meczycie ale moze "dzieki temu" poród to bedzie pestka;-)
Syska gratulacje:-D
pozdrawiam

Naur,masz chwilke wytchnienia-przezło na inne:-D
Monia dziewczyny mają racje,nie zwracaj na to uwagi,kazda dzidzia jest inna,mi na usg waga wychodzila na 33 tydz,obwód główki na 30 a obwód brzuszka na 34:confused:nie ma co sie zamartwiac,bedzie dobrze:tak:Aha i gratuluje chłopczyka,długo sie chował:-p

naur ja juz tez przestalam wierzyc,bo jak przy prawie calkiem skroconej szyjce,rozwarciu na 3 cm i skurczach od paru dni nadal nic sie nie dzieje to w co tu wierzyc:confused::confused::confused:

aha elis18 tobie to chyba chodzilo o 4000gram a nie o 40000??????bo to chyba troszke za duzo:-D:-D:rofl2:
natalia21 nam polozna na kursie powiedziala ze jak wody nie odejda to do szpitala dopiero jak skurcze beda sie utrzymywac przez 2 godziny z czestotliwoscia co 5 minut

Claudi, Gosia to teraz Wy się tak mordujecie z tymi skurczami?? U mnie trwało to teraz 4,5 doby ale narazie spokój. Odetchnęłam nieco, ale obawiam się żeby znów się nie zaczęło..no chyba że już te prawdziwe, konkretne i porodowe!!
Teraz mam wrazenie, że nigdy nie urodzę i przenoszę nawet ten najdalszy termin..masakra!

Monia mojej małej waga też w 36tc. wskazywała na 34tc. a było 2600g. A ja tyle miałam jak się urodziłam w 39 tygodniu!

Naur :-) jestem ciekawa jakie to skurcze-jak na okres?wiedzialas,zee to wlasnie to?bolące,mocne,tak?
co do wagi-staram sie tym nie martwic ,ja w sumie tez duza nie bylam jak sie urodzilam..

masz sliczną corkę,ogladalam fotki :) zreszta ma po kim :-)

kira oki tylko mi powiedz skad bede wiedziec czy to juz to jak normalne oznaki jakie maja dziewczyny przed porodem u mnei nic nie znacza??????

reklama
Wiesz co?Ja mam tak samo-zastanawiam skąd bede wiedziała ze to juz.;-)Wszyscy na około mówią mi to samo-będziesz wiedziec,tego sie nie da przegapic.Wiec co mi pozostaje?WIerzyć że będe wiedziała ze to już:tak:

Do góry