reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

raabit, w sumie miedzy naszymi terminami nie ma dużej róznicy,moze urodze pierwsza i zdam Ci relacje z tego,jak było;-) i byc moze jakies wskazówki Ci sie przydadzą.

reklama
Syska to ja bardzo chętnie skorzystam :tak: każda wskazówka i rada jest dla mnie bardzo cenna :tak::-)
A ile czasu leży sie w szpitalu po cesarce?:confused:

najczęściej 5 dni,moja kolezanka np. miala cc w czwartek,a we wtorek wychodzila do domu.Chyba wszystkie szpitale przestrzegają tego.

mysle,ze jak juz ma sie dzidziusia po drugiej stronie,to nic innego sie nie liczy:-),te 5 dni miną bardzo szybko.

Powiem Wam szczerze mnie też to zaszokowało co one napisały a skoro to prawda to sama nie wiem co myslec. dziwna sprawa ale prawdziwa.

Szczerze zazdroszcze Ci syska wiesz dokładnie co i kiedy a my musimy czekać na spontanicznosc naszych maleństw.Bo tak naprawde kiedy będą chciały to wyjdą.
Ja od dzis moge się pożegnać z cesarką chyba że cos w czasie akcji porodowej wyjdzie. Naprawdę coraz częsciej o tym myslałam ale skoro maluszek odpowiednio ułożony i wszystko na dobrej drodze to postaram się w tej wodzie urodzić...
Jutro wizyta u położnej ciekawe jak tam moje wyniki z krwi.Jak cos to trzymajcie kciukasy :)
Ja już umyta i nadal sama ale pocieszam się faktem że mój małż w piątek w domciu bedzie :-D:-D:-D
Nie zanudzam dalej pa dziewczynki do juterka

syska ja to ci zazdroszcze tego tygodnia czy dwoch.moj lekarz niby powiedzial ze brzuch juz obnizony a macica rozpulchniona co oznacza ze termin sie zbilza duzymi krokami ale niestety nie powiedzial dokaldnie kiedy-a ja tak nie lubie czekac!!!!!!.z usg termin mam na 5 sierpnia a z OM na 26 lipca a ja to juz bym chciala jak najszybciej....dzis w nocy mi sie nawet snilo ze juz urodzilam i to w domu bo poszlam sie kapac i nie majac zadnych boli ani skurczy zaczelam rodzic i chwile pozniej przyjechalo moi rodzice i moj brat z bratowa (ona tez spodziewa sie malenstwa ale gdzies na przelomie styczen/luty) i moj diabelek lezal sobie juz w swoim lozeczku i robil takie cudowne minki:-):tak::-Dto sa chyba najbardziej irytujace dni bo niby tak nieduzo zostalo a doczekac sie nie mozna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a jeszcze wczoraj tak nagle zaczely mi rece drzec,zrobilo mi sie bardzo zimno i slabo i musialam sie polozyc czy wie ktos co to moze znaczyc??????:sick:

NAUR czytam w necie i faktycznie są 3 stopnie dojrzałości łożyska. Ja na wypisie ze szpitala mam tak VII. Może ktoś sie pomylił.Pewnie mam II. Czytam ze w 35 tyg( ja jestem teraz) raczej 2 stopień. Czytam też, że jak 2 stopień to ok 2 tygodnie do porodu...............:szok: A jAk będę rodzić okaze sie w ostatniej chwili - zrbią usg. Moja córcia raz ma główke na dole raz na górze ( pływa........) Teraz lezy skośnie, główką w dół: główka z lewej strony, serduszko bardziej po prawej, nóżki pcha w zebra po prawej stronie:-)

Syska no to może będziesz pierwszą sierpniową mamusią? Zazdroszczę Ci bo mi jeszcze tyle czasu zostało....:-(

Raabit wiem że na wszelkie blizny, także te po cesarce polecają maść Cepan - dzięki niej blizna nie przerasta i jest malutka, ale to pewnie jak się rana zagoi, co na sam początek to nie wiem

Claudi ja też wcinam owocki, arbuzy, brzoskwinie, czereśnie dosłownie kilogramami - dzięki temu skończyły się moje problemy z zaparciami:-):-D, a z tym kotem to niezłe przegięcie!

reklama
Witam dziewczynki w deszczowy poranek!!!:-)

Ja dziś spałam dobrze:-D:tak:narazie nic nie boli:-):tak:może nawet na zakupy sie wybiorę...:zawstydzona/y::-D

Wiecie ja też nie mogę się doczekać kiedy powitamy maleństwo:szok::tak::-Dale lepiej niech jeszcze tam posiedzi:tak:

Miłego dnia

Do góry