reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

witam wszystkie sierpniówki:-)
no niektore z was juz są bliziutko do tego aby ujrzec swoje malenstwo:-)
wiecie co ja juz zaczelam sie martwic bo bylam dzis na badaiu moczu i znowu mi wyszlo bialko i to az 125,ostatnio tez tak mialam i lekarz dziwnie na to patrzyl ale stwierdzil ze jeszcze moze byc,jednak ja mam pewne wątpliwości,boje sie ze cos bedzie nie tak,bo 125 to bardzo duzo:-(

reklama
Claudi jatez mam termin z OM na 5 sierpnia;-),ale w moim przypadku jest on nieprecyzyjny,poniewaz mialam nieregularne cykle.
Lekarz po badaniu stwierdzil,ze porod za tydzien,dwa powinien sie zaczac,ale nie wiadomo czy ma racje,z tymi porodami roznie bywa:tak:.Moze jeszcze Ty bedziesz miala synka przy sobie wczesniej niż ja.
Kasia,najlepiej bedzie,jak pojdziesz z wynikami do lekarza,slyszalam,ze białko w moczu jest niewskazane.Najlepiej jak lekarz Ci wszystko wyjaśni.

uwierz ze tak bardzo bym juz chciala:tak:do tej pory jakos tak mi szybko zlecialo ale moze przez to ze pracowalam a teraz jeszcze w maju te ostatnie egzaminy to czas lecial ale od momentu jak siedze w domu i nic innego nie robie tylko czekam to jest juz tragedia.dzien soe ciagnie jak miesiac.....:-(

Hej kobitki
Kasia , moze powinnas skonultowac sie z innym lekarzem??

Rany widac ze co niektore szykuja sie juz do porodu-tez bym juz chciala ale wlasnie wrocilam od doktorka i maly niestety nie szykuje sie jeszcze na swiat, wszystko szczelnie zamkniete i twarde , glowa w dol i nogami na zebrach:szok:, nie powiedzial mi ile wazy i mierzy..hmmm, a sama zapomnialam sie o to zapytac.

Wczoraj bylam z moim Carlo u dentysty- nagly przypadek- i dowiedzialam sie czegos ciekawego, ze w szczegolnosci kobiety w ciazy powinny bardzo dbac o higiene jamy ustnej, bo bakterie szybko przenikaja do krwi poniewaz dziasla sa bardziej nabrzmiale, i do tego jeszcze powiedzial ze wiele kobiet popelnia blad podnoszac smoczek z ziemi, oblizujac i dajac dziecku, ze niby juz wtedy malenstwo jest narazone na infekcje i wczesniejsze psucie sie zebow, ze za kazdym razem powinnysmy uwazac na to czy smoczek jest czysty.

Aha mamy dwie propozycje imienia W KONCU! To Maxymilian albo Tomasz:tak:, ale chyba bedzie Tomek bo C. nie podoba sie moj Maxymilian:huh:

Claudi,ja mam identyczne odczucia,w sumie od 2 lipca nie mam zajęcia,tak bardzo marzyłam o odpoczynku, a teraz...dni są takie długie.Wcześniej jezdzilam na uczelnie codziennie,prędko wracałam do domu,ponieważ mialam korepetycje z uczniami do wieczora,ciągle mialam cos na głowie,za malo czasu,a mnóstwo obowiązkow.Ale mysle,ze jestesmy bardzo blisko końca...i nowego początku:-)

Tez tak mam z tym ciagnieciem sie czasu...uuufff, ale kiedys znajoma ktora ma dzieci powiedziala zeby korzystac z tego czasu, ile sie da, leniuchowac i sie rozpieszczac, bo jak dzidzia sie urodzi to juz nie bedzie tego czasu, bedziemy cholernie tesknic za nudzeniem sie.

Witajcie mamuski.
Mam nadzieje, ze wszystkie macie sie dobrz. Ja walcze z upalami. Skurcze mam coraz czeciej, czasem nawet co 10 minut, ale sa bardzo nieregularne i przchodza. Jutro mam wizyte u gina to sie.

reklama
Do góry