reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

witam wszystkie sierpniówki:-)
no niektore z was juz są bliziutko do tego aby ujrzec swoje malenstwo:-)
wiecie co ja juz zaczelam sie martwic bo bylam dzis na badaiu moczu i znowu mi wyszlo bialko i to az 125,ostatnio tez tak mialam i lekarz dziwnie na to patrzyl ale stwierdzil ze jeszcze moze byc,jednak ja mam pewne wątpliwości,boje sie ze cos bedzie nie tak,bo 125 to bardzo duzo:-(

reklama
Claudi jatez mam termin z OM na 5 sierpnia;-),ale w moim przypadku jest on nieprecyzyjny,poniewaz mialam nieregularne cykle.
Lekarz po badaniu stwierdzil,ze porod za tydzien,dwa powinien sie zaczac,ale nie wiadomo czy ma racje,z tymi porodami roznie bywa:tak:.Moze jeszcze Ty bedziesz miala synka przy sobie wczesniej niż ja.
Kasia,najlepiej bedzie,jak pojdziesz z wynikami do lekarza,slyszalam,ze białko w moczu jest niewskazane.Najlepiej jak lekarz Ci wszystko wyjaśni.

uwierz ze tak bardzo bym juz chciala:tak:do tej pory jakos tak mi szybko zlecialo ale moze przez to ze pracowalam a teraz jeszcze w maju te ostatnie egzaminy to czas lecial ale od momentu jak siedze w domu i nic innego nie robie tylko czekam to jest juz tragedia.dzien soe ciagnie jak miesiac.....:-(

Hej kobitki
Kasia , moze powinnas skonultowac sie z innym lekarzem??

Rany widac ze co niektore szykuja sie juz do porodu-tez bym juz chciala ale wlasnie wrocilam od doktorka i maly niestety nie szykuje sie jeszcze na swiat, wszystko szczelnie zamkniete i twarde , glowa w dol i nogami na zebrach:szok:, nie powiedzial mi ile wazy i mierzy..hmmm, a sama zapomnialam sie o to zapytac.

Wczoraj bylam z moim Carlo u dentysty- nagly przypadek- i dowiedzialam sie czegos ciekawego, ze w szczegolnosci kobiety w ciazy powinny bardzo dbac o higiene jamy ustnej, bo bakterie szybko przenikaja do krwi poniewaz dziasla sa bardziej nabrzmiale, i do tego jeszcze powiedzial ze wiele kobiet popelnia blad podnoszac smoczek z ziemi, oblizujac i dajac dziecku, ze niby juz wtedy malenstwo jest narazone na infekcje i wczesniejsze psucie sie zebow, ze za kazdym razem powinnysmy uwazac na to czy smoczek jest czysty.

Aha mamy dwie propozycje imienia W KONCU! To Maxymilian albo Tomasz:tak:, ale chyba bedzie Tomek bo C. nie podoba sie moj Maxymilian:huh:

Claudi,ja mam identyczne odczucia,w sumie od 2 lipca nie mam zajęcia,tak bardzo marzyłam o odpoczynku, a teraz...dni są takie długie.Wcześniej jezdzilam na uczelnie codziennie,prędko wracałam do domu,ponieważ mialam korepetycje z uczniami do wieczora,ciągle mialam cos na głowie,za malo czasu,a mnóstwo obowiązkow.Ale mysle,ze jestesmy bardzo blisko końca...i nowego początku:-)

Tez tak mam z tym ciagnieciem sie czasu...uuufff, ale kiedys znajoma ktora ma dzieci powiedziala zeby korzystac z tego czasu, ile sie da, leniuchowac i sie rozpieszczac, bo jak dzidzia sie urodzi to juz nie bedzie tego czasu, bedziemy cholernie tesknic za nudzeniem sie.

Witajcie mamuski.
Mam nadzieje, ze wszystkie macie sie dobrz. Ja walcze z upalami. Skurcze mam coraz czeciej, czasem nawet co 10 minut, ale sa bardzo nieregularne i przchodza. Jutro mam wizyte u gina to sie.

reklama
Do góry