reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

No jestem! :-)

Evelinakol czyzbyś zamierzała juz urodzić? w sumie czemu nie? dzidzię masz donoszoną!
Ola imiona fajne, mam sentyment do Tomków :tak:

Kasia jeśli białkomocz to prawdopodobnie kłopot z nerkami, lepiej dopytaj lekarza, bo mmoże grozić niewydolnością a wtedy trzebaby rozwiązac ciążę wcześniej. Ale jeżeli mówił, że jeszcze jest w normie, to chyba nie ma zagrożenia :blink:

Raabit nie kojarze nazwiska, a razcej mlody czy starszy?
A herbatka z kopru ma tylko koper a na trawienie też inne zioła.

A z tymi herbatkami to musi być jakieś nieporozumienie! :no: Może chodzi o tą na laktację, może tam coś jest?? :confused2: Bo koper włoski to najbardziej znany specyfik antykolkowy, no i owszem pomaga się wypierdzieć, ale to zdrowo jeśli jest potzreba :-D

Ja dzisiaj na 17.00 do lekarza, mam mase pytań i mam nadzieję, że się dowiem co jest grane tak naprawdę :confused::biggrin2: Trzymajcie kciuki!!

reklama
no wlasnie lekarz tak dziwnie patrzyl na te wyniki,ale stwierdzil ze to jeszcze do zniesienia,pojde do niego w poniedzialek to sie dokladnie spytam.

Naur to powodzenia na dzisiejszej wizycie,obys jak najwiecej sie dowiedziala,no i czekamy na wieści:-)

Dziewczyny no tydzien czy dwa to juz faktycznie nie dużo.byle wszystko bedzie w porzadku :-)

KasiaWie ta stronka nie chce wskoczyc
cos tu dzis pusto.ja sama leniuchowalam troche a teraz biore sie za prasowanie rzeczy dla mojego malego diabelka.cos od dwoch dni nie jest tak ruchliwy jak wczesniej :-( u was tez??

prasowanko tez dzisiaj zrobilam :)

OLA Maxymilian bardzo mi sie podoba, wydaje mi sie malo spotykane

ja tez dzisiaj skurcze mialam. ale nie codziennie sie pojawiaja. ciekawa jestem o ile sa mocniejsze te porodowe od tych :)

u nas pogoda brzydka. leje od jakiegos tyg moze dwoch. ale moze to i lepiej przynajmniej czlowiek sie nie meczy, mam nadzieje ze upaly przyjda z porodem :)

moj maly rusza sie najczesciej w nocy i z rana. rusza to malo powiedziane hehe w dzien od czasu do czasu pokopie ale raczej lekko :)

:szok: mnie moja Kruszynka tak kopie, że budzę się w nocy. Musze wtedy troche pogilgać się po brzuchu, odgaduję gdzie będzie następny cios,jak przeczekam to się uspokaja i moge spać dalej. :-p
Ma swoje stałe godziny boksowania mamy:-)
Zawsze około 23(mąż się smieje, że to Jej wieczorne zabawy przed spaniem), potem budzi mnie około 5.30-6.00 rano(wywijanie trwa około 20 minut), a potem mnie budzi o 9.00 rano, więc wstaję i jem śniadanko;-)
W ciągu dnia to zależy od mojej aktywności i jest mniej regularne niż w nocy.

co do tego moczu, to na dobę w moczu prawidłowym może zostać wydalone do kilkudziesięciu mg. :tak:W warunkach patologicznych ilość mnoże wzrosnąć tysiąckroć.
Tak więc, jęsli Ty masz 125, to nie jest to już mocz prawidłowy (bo to nie jest z całej doby, tylko z porannego siku:-p), ale też chyba nie jest to ilość wielce alarmująca, więc nie martw się na zapas, skoro lekarz tego nie robi.

reklama
Zapomniałam, że chciałam się pochwalić, że zrobiłam kolejne zaprawy owocowe dla mojego Maluszka:-)
Już mam zaprawione jagódki, soczki z czarnej porzeczki, a dziś zaprawiłam malinki:tak:
Pomyślałam, że to dobry pomysł:tak:
Sama najbardziej lubie takie owoce w zimowe wieczorki, a nie kupowane:-)

Do góry