reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Janbor ja się z grubsza orientowałam jak to jest z tym wychowawczym, możesz wziąść tyle ile chcesz, nawet z przerwami :tak:, ale wiadomo, że pracodawca chciałby wiedzieć mniej więcej ile Cie nie będzie.
Ja chyba wracam zaraz po macierzyńskim do pracy, postaram sobie skrócić godziny pracy do max. 6 dziennie i zatrudnić opiekunkę - tak na razie planuję, ale co będzie to się zobaczy:-)

Naur piszesz że stanik numer większy - ale chodzi o miseczkę czy ten nr obwodu? A na namiary na specjalistę od bioderek piszę się jak najbardziej:-)

Niestety wyszły mi w posiewie moczu bakterie, nawet dużo i muszę brać antybiotyk. Dobrze że wiadomo że zadziała taki niegroźny w ciąży (mam nadzieję:sick:)

Claudi u nas sie niestety bardzo często zdarza, że lekarze niektóre sprawy bagatelizują, u Ciebie jest widać odwrotnie ale tak jak mówi Naur najwazniejsze, że Dziecko jest zdrowe, wage ma w normie a reszta sie nie przejmój.Moja mała w 33 tygodniu ważyła 2300 i tez sie wystraszyłam ze jest wielka ale dziecwzyny mi powiedziały, żeby sie niepotrzebnie nie stresowac.Tyle, że moja lekarka z kolei nie uznała tej wagi za jakas odstajaca od normy, raczej od innych mamus słyszałam, że mam dużego szkraba:-);-)

Limonka wczoraj pisałam na temat staników bo mi w sklepie z odzieża dla kobiet ciązarnych pani powiedziała, zeby nie kupowac rozmiar wiekszej miseczki tylko rozmiar wiekszy w obwodzie, czyli jak teraz masz np.75C to kupić 80 C bo i tak miseczka jest wtedy wieksza a te bez fiszbin to tak jak pisze Naur rosna razem z piersiami;-):tak:

Naur,wlasnie sie mialam pytac,tak z ciekawosci,jak Julka reaguje na wizje nowego domownika?czy jest nie zazdrosna tchoc troche,ale z tego co piszesz wynika,ze jej nastawienie jest jak najbardziej pozytywne;-).

janbor25 no ja sie ciesze ze mam dobra opieke ale znasz to powiedzenie ''co za duzo to niezdrowo''??na szczescie tak jak pisalam ja nie jestem osoba nadwrazliwa i mialam jeden semestr ginekologii na studiach wiec torszke tez wiem,ale pomyls jak jest ktos wrazliwy to wtedy na prawde moze sie zameczac ze cos z malym jest nie tak itd....co wcale nie jest dobre dla malenstwa

Hej dziewczyny!!!
Aaaaaaaaale się rozpisałyście!:-)Jeśli chodzi o pieluchy to ja też jednorazowe:tak:Pampers new born oczywiście:tak::-)przy pierwszym dziecku tez mi mówili niektórzy że "na pampersach" nie będzie chciała wołać siusiu a córcia zaczęła wołać jak miała 10 miesięcy:-):-Dtetrowe do karmienia i jako przytulankę dla dzidziusia:tak:;-)
Mi się wydawało że dzidziuś waży za mało w 33 tyg. ale gin mówiła że norma więc wcale nie zaprzątam sobie tym głowy:no:zresztą tak jak pisałaś naur że potem te wagi i tak wychodzą różnie:tak:

A moje maleństwo nadrabia za wczoraj i kopie ze zdwojoną mocą:szok::-Dboli mnie podbrzusze i brzuch twardnieje ale dziwi mnie to że te skurcze są nieraz bolesne:szok:dotychczas nie były...

Miłego dnia:-)

Gosia*** moj diabelek wczoraj o dziwo tez byl spokojny chyba wyczuwal ze mama zla wiec wolal mnie juz nie denerwowac:-D a dzis tak jak twoje malenstwo nadrabia ze zdwojona sila:tak: juz sam chyba nie wie dobrze jeszcze w ktora strone udezyc bo rozpycha sie na wszystkie mozliwe.:-) a brzuch bolam mnie jak sie obudzilam w nocy,musialam isc do toalety bo pecherz byl pelny i normalnie nie moglam wstac w lozka bo tak sie brzuchol napial ze myslalam ze zwariuje:wściekła/y:

witajcie dziewczyny :-)
ja dalej walcze z gardłem i jest troszeńke lepiej,juz mnie tak nie boli,ale strasznie kaszle :-(Mała to sie tylko troszke wierci i czasem cos mi wypchnie.
wiecie co zaczynam miec jakies schizy,tzn dopadaja mnie rozne mysli,czy urodzi sie zdrowa,co zrobie jak bedzie cos nie tak...zawsze sie slyszy o roznych chorobskach,ale mysli sie ze to dotyka tylko innych,ze nas nie...strasznie sie boje,juz wiem i rozumiem co to znaczy jak wszyscy mówia "byle było zdrowe",oby na prawde wszystko poszlo dobrze i mi i Wam,ale dosc juz smęcenia;-)

wiecie co,nie wierze ze to juz lipiec i ze zostało tak mało czasu,pomyslec ze za pare tygodni nasze (a przynajmniej moje) życie wywróci się do góry nogami,zastanawiam się jak to będzie:-)

dobra bo dzis filozofuje:sorry2::crazy::rofl2::happy2::baffled:

reklama
aha ktos tu pisal ze ma mdłości, inni o czopach itp. znalazlam w kalendarium ciąży (dokladnie przy 34 tyg) na BB taka informację

"W przypadku wystąpięnia poniższych objawów natychmiast skontaktuj się z lekarzem:

• skurcze podobne do miesiączkowych (niekiedy towarzyszy im biegunka, niestrawność lub mdłości);
  • wodnista, różowa lub brązowa wydzielina z pochwy (niekiedy wcześniej odchodzi tzw. czop śluzowy);
  • wody płodowe sączące się lub tryskające z pochwy.

Do góry