reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

ale cos dzis pusto...śpicie sobie?pewnie tak w taką pogode:baffled:
wiecie ze juz pojawiły się marcówki,rany niedlugo my pojdziemy w niepamieć i przeniosą nas do niemowlaków:szok:
wiem ze panikuje,ale jak juz pisalam cos ostatnio mnie ak wzięło:crazy:

reklama
Kasia ''skurcze podobne do miesiączkowych + mdlosci'' co to oznacza?? ja tak mam od 2 dni:no:

dzisiaj bylam u lekarza i w koncu mnie zbadal:tak: powiedzialam mu o skórczach i ciaglych bolach. Powiedzial ze narazie poczeka ze skierowaniem:szok: ale mam brac No-spe iza tydz. zglosic sie na usg. Z tego akurat sie ciesze bo nie wiem jak duze jest moje malenstwo:-D:-D:-D
Powiedzcie dziewczyny ile razy dziennie mozna brac No-spe?

pieluszek tetrowych tez nie planuje uzywac, mam ze 4 i to tylko do wycierania lub podlozenia.

laktatora nie kupowalam bo stwierdzilam ze moze mi sie nie przydac wiec jak bedzie potrzebny to sie meza wysle :)

a u mnie wlasnie konczy sie pranko ciuszkow bobaska :) mmm jak ladnie pachnie az nie moge sie doczekac przytulania Xavierka w nich :)

Witam słonecznie dziewczyny, :-D
ja również nie płacę nic za wizytę:tak:
Jak test wyszedł pozytywnie poszłan do tego lekarza, do którego zawsze chodziłam i stwierdziła, że jeśli będzie ok to innego szukać nie będę. I też nie musiałam:tak:
Nie mam żadnego problemu z badaniami: ginekologicznymi, usg, słuchaniem serduszka, laboratoryjnymi...za nic nie płacę. Co więcej, ulicę obok mieszka i ma prywatny gabinet, gdzie mogę dzwonić, jeśli nagle by się coś wydarzyło:-)
Jeśli któraś z Poznania to mogę gostka polecić:tak:

A swoją drogę, jak zliczycie ile im przez ciąze zapłaciłyście, a oni potem w państwowym szpitalu niestety co niejedną pewnie pacjentkę oleją, bo strajkują.....
Sorki, że weszłam na taki ślizgi temat, ale pracuje wspólnie z lekarzami strasznie mnie denerwują strajkiem i swoim postępowaniem:angry:

A tak poza tym, wczoraj kupiłam mała paczkę pieluszek dla maleństwa:rofl2:
Mąż już nie chce ze mną wchodzić do sklepów z artykułami dla dzieciaczków, bo mówi że przeginam z zakupami. Wczoraj byłam z rodzicami i musiałam coś kupić, bo myślałam że mnie skręci:-p
Jutro kupujemy łóżeczko i szafkę na ciuszki maluszka:-)Ale się cieszę!!

Doskonale Cie rozumiem :-) ja lózeczko dopiero kupie w sobote:-)
bo mój facet siedzi w niemczech i przyjezdza co 2 tyg. na weekendy:-( . Chce zeby chociaz lózeczko kupił ze mna:tak:
Za to mam teraz niezle halo na pakowanko :rofl2:gdyby nie ta ze jeszcze nie mam kosmetykow juz pewnie od tygodnia bylabym spakowana do szpitala:-D:-D:-D

Antylopka widze ze z toba to tak jest jak z moim mezem:tak::-D:-pnormalnie ja juz nie mam znim sily chodzic na zakupy bo wykupilby pol sklepu:rofl2: wczoraj np nie bede wymieniac wszystkich jego zakupow ale jeden-kupil taka kaczuszke do kapieli ktora piszczy:-Dtylko ze przypuszczam ze ten zakup to byl dla niego a nie dla malanstwa bo jakos ciezko mi sobie wyobrazic niemowlaka bawiacego sie kaczuszka:-Dale coz zrobic.

Kasia,doskonale Cie rozumiem,jesli chodzi o obawy dotyczące zdrowia dziecka.Od kilku dni sie zastanawiam,czy oby na pewno wszystko bedzie w porządku,czy córcia bedzie zdrowa itd.Te obawy beda nam teraz towarzyszyć nieustannie,nawet po porodzie (wtedy sie dopiero zacznie).
Teraz tez zastanawiam sie,czy z mała wszystko w porzadku,dlaczego jest mało ruchliwa itd...Juz nudna sie staje.

Widzę że te obawy czy z dzidziusiem wszystko ok nie tylko mi się udzielają:no::-)a już myślałam że mam jakąś obsesję:szok::-Dpierwszej ciąży tak nie przeżywałam może dlatego że teraz tak długo staraliśmu się o naszego skarba:-:)-)
Jeśli o zakupy chodzi to ja mam sporo rzeczy po córci(łóżeczko, przewijak, pościele itp):tak:a resztę powoli kompletuję.Mąż jest cierpliwy:-Dna szczęście sam nawet zaproponował ostatnio żebyśmy pojechali do Poznania w weekend bo on cały tydzień pracuje do wieczora:-(;-)ale sama niewiem boję się takich długich wyjazdów:eek:a jak urodzę w trasie:szok::szok::szok::-D

Antylopka widzę że ktoś z moich stron :tak:kawałek mam do Poznania ale jednak wielkopolska:-D

Idę na kawkę bo zasypiam...właśnie zaczęło padać:angry::-D:-D:-D

Gosia*** boisz sie urodzic w trasie??????hmmm to ja albo odwazna jestem albo glupia bo w tamten weekend jeszcze bylam w polsce.z wiednia mam jakies prawie 500km i to ja bylam kierowca w obie strony.a pojechalismy sobie tak na weekend jak maz skonczyl w piatek prace i wracalismy w niedziele zeby mogl w poniedzialek do pracy.tak mi sie chcialo jakos w rodzinne strony i jeszcze w dodatku mama miala imieniny wiec chcialam zrobic niespodzianke.i chyba wszyscy w kolo mieli stracha ze moge urodzic w drodze tylko nie ja......to sie chyba czuje:-)

reklama
na początku ciązy to właśnie mój mąż miał manię zakupów, jak jużkupił wszytsko a nawet więcej, to mi się włączyło kupowanie. On teraz już patrzy co jest potrzebne, a ja chę wszystko:zawstydzona/y:

Do góry