reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Witam
mam pytanie apropo obnizenia sie macicy przed porodem, wyczytalam ze nastepuje 2-3 tyg przed porodem i zastanawiam sie czy jest mozliwe ze sie tego nie zauwazy. Jestem strasznie niecierpliwa termin wedlug usg 6 sierpnia a wedlug miesiaczki 11 sierpnia:tak:Pozdrawiam

reklama
Natalia ja myślę że to nawet bardzo prawdopodobne że się tego nie zauważy:tak::-)ja przy pierwszej ciąży nie zauważyłam:no:tylko znajomi mi mówili że brzuch mi się obniżył:szok::-Dale podobno jak się macica obniży to łatwiej się oddycha i żołądek lepiej pracuje:-D:-D:-D

Spokojnej nocy dla was i waszych brzuszków:-D

Uff...ja tylko was poczytałam pobieznie i padam juz na pysk. Dobrego samopoczucia starczyło do przedpołudnia a potem to juz masakra. Zdycham normalnie a dzidzia mnie maltretuje.
Ale żyje i jestem nadal podwójna. Jutro odpisze więcej.

Naur jak dobrze, że jeszcze jesteś podwójna :tak: jak zobaczyłam, że sms który przyszedł jest od ciebie to moja pierwsza myśl.... NAUR URODZIŁA! :szok::-)
Trzymaj sie cieplutko :tak:

Ja zauważyłam od razu,ze brzuch mam obniżony, od jakiegos tygodnia.Nie mialam co do tego żadnych wątpliwości,wręcz wchodzi mi między kolana jak siedze:-D.Kurcze,mam nadzieje,ze jeszcze rodzic nie bede,musze wytrwac do 26 lipca.
A co do pampersow to mamy jedna paczke new born.Zastanawiam sie,czy nie mozna by dokupic pampers 2,ktore są od 3-6 kg, tak na wypadek,gdyby dziecko sie jednak urodzilo duże.Rzeczywiście z tego co piszecie dużo tych pieluch schodzi dziennie:szok:

Witam z samego rana.

Z tego co pamiętam to przy Weronice pieluch rzeczywiście schodziło dużo. Praktycznie co karmienie to była kupa, czyli ok 12 pieluch na dobę ( jadła mi mniej więcej co 2 godziny). Znajoma która nie mogła karmic piersią zużywała dużo mniej pieluszek , bo około 5-6 na dobę.

Co do tetry, hm? Powiem, am , że wcale nie wychodzi taniej, mam na myśli ciągłe pranie ( koszt proszku, wody, prądu), prasowanie( bardzo czasochłonne, prąd który pobiera żelazko). Owszem może i lato, ale ja po trzech dniach maratonu z tetrą miałam serdecznie dosyc, Weronika też nie najlepiej to zniosła, płakała po każdym sikaniu , czyli praktycznie ryczała non stop. Nie miała problemu( przy nauce robienia na nocnik). Słyszałam opinie na temat tego , że dziecko chowane na pampersach nie będzie chciało dawac znac o swoich potrzebach fizjologicznych do trzeciego roku życia. Weronika zaczęła robic na nocnik nie mając roku, teraz praktycznie pieluchę ma na noc i spacer ,a i tak ściągam suchą, czasami zdarzy się tylko jej jakaś wpadka.
Wracając do tematu rozmiarów, myślę , że jedna paczka (44szt.) happy new born(te z wycięciem na pępek)na początek do szpitala mi wystarczą, potem jeśli dziecko nie będzie zbyt duże dokupie jeszcze jedną taką paczkę dopóki pępek nie odpadnie, a następne będą już pampersy mini (3-6kg).

Witam mamusie!
ja pampersy kupiłam new born papers 44szt i niekupuje na razie wiecej bo niewiem jaki duzy urodzi sie mały a jak by co to napewno ktos skoczy do sklepu i dokupi:-)
jak byłam tydzień temu na wizycie to mój mały był rozwojem wiekszy o tydzień i wazył juz 2550gr.
Czy wam tez tak sie ciezko spi? mi strasznie krece sie z boku na bok i ciezko mi wylec na jednym boku. Ja juz pisałam wczesniej torbe spakowałam ale niemam jeszcze stanika i laktatora i z tym mam problem wiem ze kiedys była o tym mowa ale niewiem jaki kupic.
Pozdrawiamy:-D

Natalka są takie staniki do karmienia uniwersalne , one rosną razem z tobą. Real, tesco mają je na stanie. Przy Weronice kupiłam rozmiar większy niż nosiłam w ciąży i był ok.

Cześć z rana:-)!
Widzę że temat pieluszek został poruszony - słyszałam od lekarza że teraz nie zaleca się profilaktycznego szerokiego pieluchowania wszystkim dzieciom (tzn. podwójnej pieluszki lub pampers+tetra), bioderka są sprawdzane najpierw na oddziale noworodkowym (takie zwykłe badanie) a potem jakoś chyba w 3tyg. trzeba zrobić usg i dopiero wtedy jak coś jest nie tak lekarz daje zalecenia....
Ja mam 2 paczki pampersów new born - mam nadzieję że na pierwszy tydzień starczy:szok:, zresztą nigdy nie wiadomo, lepiej dokupić niż mają potem zostać niezużyte.

A ja dostałam wczoraj od teściowej całą torbę tetrowych pieluch... najlepsze jest to że te pieluchy mają chyba tyle lat co mój mąż:-D, są nieużywane i o dziwo nie zżółkły przez tyle lat:-p

reklama
Pewnie je prała co roku, ale fajnie przydadza ci się napewno, chociażby po to , żeby maluszkowi pod buzie podłożyc przy karmieniu.

Do góry