reklama
Janbor ja się z grubsza orientowałam jak to jest z tym wychowawczym, możesz wziąść tyle ile chcesz, nawet z przerwami , ale wiadomo, że pracodawca chciałby wiedzieć mniej więcej ile Cie nie będzie.
Ja chyba wracam zaraz po macierzyńskim do pracy, postaram sobie skrócić godziny pracy do max. 6 dziennie i zatrudnić opiekunkę - tak na razie planuję, ale co będzie to się zobaczy:-)
Naur piszesz że stanik numer większy - ale chodzi o miseczkę czy ten nr obwodu? A na namiary na specjalistę od bioderek piszę się jak najbardziej:-)
Niestety wyszły mi w posiewie moczu bakterie, nawet dużo i muszę brać antybiotyk. Dobrze że wiadomo że zadziała taki niegroźny w ciąży (mam nadzieję:sick
Ja chyba wracam zaraz po macierzyńskim do pracy, postaram sobie skrócić godziny pracy do max. 6 dziennie i zatrudnić opiekunkę - tak na razie planuję, ale co będzie to się zobaczy:-)
Naur piszesz że stanik numer większy - ale chodzi o miseczkę czy ten nr obwodu? A na namiary na specjalistę od bioderek piszę się jak najbardziej:-)
Niestety wyszły mi w posiewie moczu bakterie, nawet dużo i muszę brać antybiotyk. Dobrze że wiadomo że zadziała taki niegroźny w ciąży (mam nadzieję:sick
Claudi u nas sie niestety bardzo często zdarza, że lekarze niektóre sprawy bagatelizują, u Ciebie jest widać odwrotnie ale tak jak mówi Naur najwazniejsze, że Dziecko jest zdrowe, wage ma w normie a reszta sie nie przejmój.Moja mała w 33 tygodniu ważyła 2300 i tez sie wystraszyłam ze jest wielka ale dziecwzyny mi powiedziały, żeby sie niepotrzebnie nie stresowac.Tyle, że moja lekarka z kolei nie uznała tej wagi za jakas odstajaca od normy, raczej od innych mamus słyszałam, że mam dużego szkraba:-);-)
Limonka wczoraj pisałam na temat staników bo mi w sklepie z odzieża dla kobiet ciązarnych pani powiedziała, zeby nie kupowac rozmiar wiekszej miseczki tylko rozmiar wiekszy w obwodzie, czyli jak teraz masz np.75C to kupić 80 C bo i tak miseczka jest wtedy wieksza a te bez fiszbin to tak jak pisze Naur rosna razem z piersiami;-)
janbor25 no ja sie ciesze ze mam dobra opieke ale znasz to powiedzenie ''co za duzo to niezdrowo''??na szczescie tak jak pisalam ja nie jestem osoba nadwrazliwa i mialam jeden semestr ginekologii na studiach wiec torszke tez wiem,ale pomyls jak jest ktos wrazliwy to wtedy na prawde moze sie zameczac ze cos z malym jest nie tak itd....co wcale nie jest dobre dla malenstwa
Gosia***
Fanka BB :)
Hej dziewczyny!!!
Aaaaaaaaale się rozpisałyście!:-)Jeśli chodzi o pieluchy to ja też jednorazowePampers new born oczywiście:-)przy pierwszym dziecku tez mi mówili niektórzy że "na pampersach" nie będzie chciała wołać siusiu a córcia zaczęła wołać jak miała 10 miesięcy:-)tetrowe do karmienia i jako przytulankę dla dzidziusia;-)
Mi się wydawało że dzidziuś waży za mało w 33 tyg. ale gin mówiła że norma więc wcale nie zaprzątam sobie tym głowyzresztą tak jak pisałaś naur że potem te wagi i tak wychodzą różnie
A moje maleństwo nadrabia za wczoraj i kopie ze zdwojoną mocąboli mnie podbrzusze i brzuch twardnieje ale dziwi mnie to że te skurcze są nieraz bolesnedotychczas nie były...
Miłego dnia:-)
Aaaaaaaaale się rozpisałyście!:-)Jeśli chodzi o pieluchy to ja też jednorazowePampers new born oczywiście:-)przy pierwszym dziecku tez mi mówili niektórzy że "na pampersach" nie będzie chciała wołać siusiu a córcia zaczęła wołać jak miała 10 miesięcy:-)tetrowe do karmienia i jako przytulankę dla dzidziusia;-)
Mi się wydawało że dzidziuś waży za mało w 33 tyg. ale gin mówiła że norma więc wcale nie zaprzątam sobie tym głowyzresztą tak jak pisałaś naur że potem te wagi i tak wychodzą różnie
A moje maleństwo nadrabia za wczoraj i kopie ze zdwojoną mocąboli mnie podbrzusze i brzuch twardnieje ale dziwi mnie to że te skurcze są nieraz bolesnedotychczas nie były...
Miłego dnia:-)
Gosia*** moj diabelek wczoraj o dziwo tez byl spokojny chyba wyczuwal ze mama zla wiec wolal mnie juz nie denerwowac a dzis tak jak twoje malenstwo nadrabia ze zdwojona sila juz sam chyba nie wie dobrze jeszcze w ktora strone udezyc bo rozpycha sie na wszystkie mozliwe.:-) a brzuch bolam mnie jak sie obudzilam w nocy,musialam isc do toalety bo pecherz byl pelny i normalnie nie moglam wstac w lozka bo tak sie brzuchol napial ze myslalam ze zwariuje
witajcie dziewczyny :-)
ja dalej walcze z gardłem i jest troszeńke lepiej,juz mnie tak nie boli,ale strasznie kaszle :-(Mała to sie tylko troszke wierci i czasem cos mi wypchnie.
wiecie co zaczynam miec jakies schizy,tzn dopadaja mnie rozne mysli,czy urodzi sie zdrowa,co zrobie jak bedzie cos nie tak...zawsze sie slyszy o roznych chorobskach,ale mysli sie ze to dotyka tylko innych,ze nas nie...strasznie sie boje,juz wiem i rozumiem co to znaczy jak wszyscy mówia "byle było zdrowe",oby na prawde wszystko poszlo dobrze i mi i Wam,ale dosc juz smęcenia;-)
wiecie co,nie wierze ze to juz lipiec i ze zostało tak mało czasu,pomyslec ze za pare tygodni nasze (a przynajmniej moje) życie wywróci się do góry nogami,zastanawiam się jak to będzie:-)
dobra bo dzis filozofuje
ja dalej walcze z gardłem i jest troszeńke lepiej,juz mnie tak nie boli,ale strasznie kaszle :-(Mała to sie tylko troszke wierci i czasem cos mi wypchnie.
wiecie co zaczynam miec jakies schizy,tzn dopadaja mnie rozne mysli,czy urodzi sie zdrowa,co zrobie jak bedzie cos nie tak...zawsze sie slyszy o roznych chorobskach,ale mysli sie ze to dotyka tylko innych,ze nas nie...strasznie sie boje,juz wiem i rozumiem co to znaczy jak wszyscy mówia "byle było zdrowe",oby na prawde wszystko poszlo dobrze i mi i Wam,ale dosc juz smęcenia;-)
wiecie co,nie wierze ze to juz lipiec i ze zostało tak mało czasu,pomyslec ze za pare tygodni nasze (a przynajmniej moje) życie wywróci się do góry nogami,zastanawiam się jak to będzie:-)
dobra bo dzis filozofuje
reklama
aha ktos tu pisal ze ma mdłości, inni o czopach itp. znalazlam w kalendarium ciąży (dokladnie przy 34 tyg) na BB taka informację
"W przypadku wystąpięnia poniższych objawów natychmiast skontaktuj się z lekarzem:
"W przypadku wystąpięnia poniższych objawów natychmiast skontaktuj się z lekarzem:
- skurcze podobne do miesiączkowych (niekiedy towarzyszy im biegunka, niestrawność lub mdłości);
- wodnista, różowa lub brązowa wydzielina z pochwy (niekiedy wcześniej odchodzi tzw. czop śluzowy);
- wody płodowe sączące się lub tryskające z pochwy.
Podziel się: