reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Dzien dobry bardzo:-)
kurde jak ja ostatnio strasznie spie:wściekła/y: wieczorem i w nocy mecza mnie nudnosci !!!:szok::no::wściekła/y: czy to normalne?? :baffled: nie ma szans zeby przespac wiecej niz 5 godz:no:
mam nadzieje ze to minie....
Ale sie rozpisalyscie od rana:-)
co do pieluch to jak dla mnie tylko jednorazowe:tak: kto by to prasował??:szok:
ale kupilam 20 tetrowych zawsze sie przydadza:happy2:
Ja na szczescie nie musze brac do szpitala tam mi dadza;-):tak:
co do obnizenia sie brzucha to u mnie obniza sie od ok tygodnia:szok: ale jeszcze nie tak jak powinien... tylko czuje ulge moge normalnie jesc i oddychac:-D

reklama
Hej mamuski.
Wlansnie sie przeprowadzilam. Nie mam neta od prawie 2 tygodni i pisze z kafejki. Sorry za brak polskich znakow. Mam nadzieje, ze u Was wszystko gra. Ja jeszcze nie rozdwojona ale czuje, ze miewiele mi pozostalo. Jesli sie nie pojawie, to zycze wszystkim duzo szczescia.

Ewelinakol to w razie czego daj znac. Wytrzymaj jeszcze te trzy tygodnie to tak niewiele. Trzymam kciuki za Twoje dobre samopoczucie.

Elis18 witaj. wielkością dzidzi i tym co ci mówią się nie przejmuj, każde dziecko ma indywidualne tempo wzrostu, a wagę urodzeniową dziedziczy przeważnie albo po rodzicach , albo po dziadkach. Głowa do góry , a niech sobie i waży 4 kg, ważne żeby zdrowe było.

Witam :-) U Was też taka pogoda? Tu leje od rana i zimno okropnie. Pranie mi nie schnie, w domu niemiło wilgotno..brrr..

Julka coraz bardziej entuzjastycznie i ochoczo nawiązuje kontakt z dzidzią. Rozmawia z nią, wita sie rano, woła Uła czyli Ula albo dzidzia, głaszcze i puka w brzuch.:-D

Ja za to wysiadam normalnie, wczoraj miałam napady duszności i bólów wszelakich,mogłam tylko półleżeć bo inaczej zdychałam:-(. Dzisiaj nieco lepiej, ale za cycek mnie boli bardzo, jakby zatkany kanalik czy inne licho :confused:

Pieluchy to dla mnie tylko jednorazowe a tetra do wycierania pyszczka itp. Udg stawów robi się w 4 tygodniu życia i wtedy lekarz zaleci ew. pieluchowanie szerokie i pozycje do noszenia, ćwiczenia profilaktyczne.
Dziewczyny z Trójmiasta jakby co to mam adres świetnego specjalisty od tego. :tak:

Staniki do karmienia ja mam nr większe niż teraz i to styknie, bo i tak wolę te miękkie, bez fiszbin a one dużo sie rozciągają jak trzeba. A drogich nie ma co kupować, choć ładne, bo to się tak często pierze że i tak szybko się znoszą.

Któraś pytała o wielkość bobasa w 37 tyg. 2950 to normalka raczej, nie za duże, Julce na udg w 37tc. wyszło 3100 a jak się urodziła 37+1 to ważyła 2700 :-D

Evelinakol no już myślałam, że się może rozdwoiłaś, bo masz juz od dzisiaj właściwie donoszone:-)

Raabit wybacz, nie chciałam straszyć:zawstydzona/y::happy2:następny będzie już bardziej na temat, hihi.

Cześc dziewczynki:-);-)
Ja mam pytanie z całkiem innej beczki;-)Powiedzcie mi kiedy zamierzacie wrócić po porodzie do pracy i jak zamierzacie załatwic sprawę z opieką nad dzieckiem???BO ja mam własnie problem bo szefowa do mnie dzwoniła i prosiła, żeby sie mniej wiecej określić kiedy bym wracała, a ja zupełnie nie wiem co robić.Rodziców mamy dosyc daleko bo jedni 70 km a drudzy 200 km a do tego małe mieszkanko i nawet jakby któras mama sie zadeklarowała to nie badzo jest gdzie spac:-:)no::sorry2: a nie wiem jak to jest dokłądnie z urlopem wychowawczym, czy moge np wziąc tylko 4 miesiące???

Jak macie jakies doświadczenie w tej kwestii to prosze pomóżcie

magda25 to chyba do mnie bylo o tej wadze.ja sie nie przejmuje bo wiem ze z malym wszytko oki.ja sama mialam 3600 jak sie urodzila a tak jak pisalam urodzialm sie 10 dni przed terminem,moj maz mial jakies 3200.a mi tak jakos dziwnie sie widzi ze maly jednak bedzie wczesniej chocby z powodu ze od dwoch tygodni brzuch mam juz nizej.tylko to zaczyna denetwowac czlowieka jak wciaz ktos probuje ci wyszukac ze cos jest nie tak...

naur ja wiem ze to nie jest duzo,tylko wiesz jak to jest jak wciaz cie denerwuja.wszystkie wyniki w normie a nawet idealne,ja dobrze sie czuje -no nie liczac tych boli w pachwinach..itd ale to prawie wszystkie mamy.....ciesze sie ze mam dobra opieke i jak to mowia czasem lepiej dmuchac na zimne ale bez przesady...pozneij dzwia sie ze kobiety zestersowane i caly czas sie boja o dzieci jak sami robia niepotrzebny stres

reklama
Janbor chciałabym Ci pomóc, ale ja pracuję dla teścia i mam wszelka dowolność, a za dwa lata zmieniam prace na ambitniejszą, na pełen etat. Ale chyba można skrócić urlop, tak sądzę.

Claudi pewnie, że nie powinni robic wody z mózgu i denerwować bez potrzeby. Banda konowałów i już! Spokojnie, waży w normie, Ty to wiesz i nie słuchaj durnego gadania.

Do góry