reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
No widzisz rabbit a ja wlasnie tetre kupiłam ze wzgledu an te bioderka ale nikt nam nie powiedziala co mamay tak na prawde robic i nie mielismy spotkani z pediatra, a tak strasza teraz tymi problemami z biodrami u dzieci, że kupiłam tetrowe z mysla zeby zakladac np.dwie albo pampersa i na niego tetrowa zeby usztywnic.
Kurde ale opinii na ten temat jest sporo i juz sama nie wiem, Bo rzeczywsic ekoszty uzywania tetry tez nie sa małe biorac pod uwage ciagłe pranie i prasowanie.

Ola oczywiście masz racje hihihihihi :tak::tak::tak: nie mam zamiaru bawić sie w tetrowe! :tak:
Jak najbardziej bede używała pampersów! i też słyszałam, że z tych new born maluchy szybko wyrastają :tak:

Janbor ja zamiast prasować tetrowe pieluchy wole ten czas poświęcić na zabawe z moim synkiem! :tak: zresztą znam siebie i już widze jak będzie mi sie chciało po porodzie stać przy desce i prasować tą olbrzymią sterte tetrowych pieluch brrrrrrrrrrrrrrr :szok::no::-p

Jeszcze mi sie przypomniało ze wiele osób polecało mi tzw paklanki :tak: czyli te woreczki na zużyte pieluszki :tak: podobno są rewelacyjne bo wogóle nie przepuszczają zapachu zużytej pieluszki! :tak: a jak tak kilka w ciągu dnia wrzuce do śmietnika to brrrrrrrrrrrrrrr :szok: dlatego musze kupić :tak: w jednej torebce jest 50 sztuk i kosztują ok.4zł ;-)

tu u nas troszke lepiej bo w szpitalu malenstwo dostanie pieluszki i ja juz o tym nie musze myslec.jak na razie kupilismy pake 80szt wiec na poczatek starczy.
janbor25, ola_lux dzieki za mile slowa.ja sie nie przejmuje tylko juz zaczyna mnei to denerwowac ze za kazdym razem jak ide do swojego lekarza to wszysstko w porzadku,wszystkie wyniki mam w normie a jak ide do tego glupiego szpitala to za kazdym razem szukaja dziury w calym,a nawet ostatnim razem jak doktorka zobaczyla wyniki to nie chciala mi uwierzyc ze nie biore zelaza bo mialam tak ladne wyniki krwi ze az nieprawdopodobne w ciazy i to jeszcze bez brania dodatkowo zelaza.dlatego ich nie rozumiem.aha i dzis lekarz stwierdzil ze dziecko jest juz za duze i moge miec problemy z normlanym porodem........dla mnie to smieszne.jesli niecale 3 kg w 37tag to duzo to jakie sie tu dzieci rodza???????aha i stwierdzil ze maly dostaje za duzo do jedzenia:tak: juz go mialam spytac to jak mam maluszkowi w brzuszku ograniczyc jedzenie??przejsc na diete czy co???dla mnie on byl bardzo glupi ale nie chcialam sie klocic.a po drugie to nie logiczne bo nawet jak ja nic nie bede jadla to maly wezmie to co potrzebuje z mojego organizmu wiec nie wiem o co idiocie chodzi
przepraszam za uniesienie ale to juz denerwuje
ide sie dalej obijac,oj jak ja tego nie lubie jak bardzo chcialabym wrocic do pracy:sad:

a gdzie to mozna kupic????? pierwsze słysze kurde ale wy dziewczyny jestescie obcykane moje znajome dzieciate mi o tym nic nie mówiły niestety.I masz racje rabbit ja tez sobie siebie nie wyobrazam nas sterta pieluch do prasowania bo teo nienawidze:confused2:

Claudi nie przejmuj sie! ważne że masz bardzo dobre wyniki, maluszek jest zdrowy a to ze waży 3kg w 37tygodniu to moim zdaniem wcale nie jest tak dużo! ja jutro ide do lekarza to napisze ile mój maluch waży :tak: miesiac temu ważył 2270g takze myśle że 3kg to spokojnie już ma i wcale to nie bedzie dużo! mój lekarz mówił ze to waga w normie i do porodu powinien ważyć 3,5-4kg! także spokojnie! :tak:

Janbor paklanki to taka paczuszka jak chusteczki nawilżane do pupy :tak: myśle ze w rossmanie i każdym kosmetycznym czy drogerii można dostać :tak: ja jutro jade do rossmana to sprawdze czy są i od razu sobie kupie :tak: w końcu z każdą zużytą pieluchą nie będe biegała przed blok do śmietnika bo musiałabym brać ze sobą dziecko :tak: także wrzuce zużytą pieluche do tego specjalnego woreczka i będzie spokój :tak: a jak mąz wróci z pracy to wyrzuci śmieci :tak::-)
Wiesz ja ostatnio zaczęłam sie interesować takimi gadżetami, które ułatwiają młodym mamom życie :tak:
Janbor wejdź na strone http://www.paklanki.pl zobacz sobie jakie to ułatwienie :tak:

raabit dzieki.ja tez tak mysle ze to wcale nie duzo,tylko sama wiesz ,kobieta w ciazy jest nadwrazliwa i to jeszcze na punkcie zdrowia malenstwa i zaczyna mnie to juz denerwowac ze caly czas probuja cos u niego wyszukac nie tak jak wszystko jest w porzadku

reklama
Claudi ja wiem :tak: wszystkie martwimy sie o nasze maluchy, a lekarze czasami przesadzają :-D ale z drugiej storny niech lepiej dmuchają na zimne niż mieliby coś przeoczyć! :szok:

Do góry