reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

No tak, Syska, u Ciebie to rzeczywiście ostatni dzwonek na zakupy i pakowanie. JA urodziłam Julką na przełomie 37 i 38 tygodnia, byłam ledwo spakowana i mocno zaskoczona. równo 21 dni przed czasem.

reklama
Syska mi tez jeszcze tydzien zostal do 36tyg.,tylko ze u mnie to tak : moja mama urodzila mnie tydzien po terminie, mama Carlo 10 dniu po terminie, czyli mi chyba nie grozi przedwczesne rozdwojenie, czy to moze miec jakies znaczenie??

Gosia
ja mam bole jak na okres, lekarz mi powiedzial ze to normalne jesli sa nieregularne, od jakiegos czasu sa coraz bardziej bolesne:nerd:, no i skorcze takie napinanie sie brzucha ktore nie boli

Naur
chyba to ty pisalas, o "leceniu z cyckow", bo chce sie pytac czego teraz uzywasz, wkladek laktacyjnych ?recznika?u mnie to sie zaczyna tak juz tez na dobre....tak mi sie zdaje:eek:.
Nie mysl ze przesadzasz z poradami!!!!!!!!!!!!!NIEPRAWDA, ja nie moge ! wszystkie jakies niepewne sie kobitki zaczynamy robic, czy co??
Naur odpiszesz o tych cyckach??:-)

hej

Ola nam dzisiaj położna mówiła, że jeśli np.moja mam przenosiła ciąże to ja też mogę urodzić po terminie bo to może być tak jakby "dziedziczne" hehe pytałam od razu mamy i powiedziała że wszystkich nas urodziła w 39 tygodniu no także ja mam jeszcze trochę czasu

co do ubranek i w ogóle rzeczy dla maluszka(to co mozna wyprać) nawet nowe to jednak trzeba prać bo nigdy nie wiadomo co sie z tymi ciuszkami wczesniej działo

w szkole rodzenia fajnie dzisiaj mieliśmy pierwsze praktyczne zajęcia i mi się podobało, przynajmniej można sie pogimnastykować pod okiem położnej.

na razie tyle papa

czesc kobitki
ja dzis sie czuje jak wrak czlowieka...katar,gardlo boli,głowa pęka,czuje się okropnie i nie wiem co moe wziac...jak jutro bede sie cula tak samo to ide do lekarza.

Ola możesz podac numer komu chcesz,jeśli chcesz mi to oczywiście nie mam nic przeciwko :-)jak co to na prywatna wiadomosc;-)

Magda25 naprawde nieciekawa sytuacja z Twoimi rodzicami,mogę sobie tylko wyobrazic jak się czujesz,ale wkurzylam sie ze tak rodzice moga robic:wściekła/y::no::angry:

Janbor ja tez bylam dzis kupic sobie jakas bluzke bo ide w sobote na wesele,wiec obie bedziemy sie "bawić" o ile teraz jeszcze ma sie chec na zabawy:eek: a pachwiny mi wysiadają...nie wiedzialam o czym wy mowicie z tymi pachwinami ale teraz juz niestety wiem:confused2::dull:

zmykam do łóżka bo padam.

Ola pewnie, że odpiszę! Poprostu mnie chwilowa autorefleksja naszła po wiadomych komentarzach, że może rzeczywiście przesadzam, ale chyba nie..
Otóż cycki mi w dzień lekko kapią i tylko stanik wystarczy (noszę sportowe) za to w nocy leje się jak z kranu, plamy na pół koszulki i wszystko mokre, więc stanik i wkładki laktacyjne u mnie już mają zastosowanie, bo przynajmniej mam sucho jak śpię. No i tak już do końca karmienia sobie ponoszę.

Kasia uj, skoro dopadły Cię bóle pachwin, to współczuję. Ciężko sie chodzi z tym dziadostwem.

Ja dzisiaj wyjątkowo źle się miewam, słaba, obolała, skurcze, a cały dzień odpoczywam w zasadzie. Zaraz więc też zmiatam do łóżka, bo już nawet siedzieć nie mogę.
Papa!!

No to Aniulka moge sobie jeszcze spokojnie wegetowac, jesli jest tak jak mowisz.:eek:

Jakos zle zakumalam z tymi numerami, ale jaja, bo wiesz co Kasia?ja to chcialam zebys ty mi dala swoj, bo gdyby cos sie dzialo u mnie to napisalabym tobie, bo ty masz termin pod koniec sierpnia to napewno podzielisz sie wiadomosciami od wczesniejszych, o tym myslalam:-), przeslesz?ale ja swoj tez ci wyslalam:tak:........-czy ja czasem nie powinnam tego na priv?kurcze , co tam , napisalam , to niech juz zostanie:sorry2:
Milego wesela, nie szalej za bardzo:rofl2::-D

Naur
a wiec zaczynam montowac wkladki, pierwszy raz bede spac w staniku:sick:, jestem pewna ze nie bedzie za ciekawie:sick:, no ale coz , nastal juz ten czas..., ostatnio owijalam sie recznikiem-porazka!!!

Dobranoc kobietki:tak:(jutro mam wizyte u lekarza i KTG)

ooo,ja bóle jak przy okresie także mam,widze,ze pare dziewczyn rowniez.
Moja mama i jej siostra zawsze przenosiły dzieci wiec może rzeczywiscie to cecha genetyczna i na razie nie mam sie czego obawiać.Zreszta bycie przygotowanym na wszelkie nieprzewidywane sytuacje nie zaszkodzi.
Slyszałam,że dziewczynki lubią się rodzić wczesniej,ale nie wiem czy to nie zwykły przesąd...Jak myslicie?

KasiaWie,ja rowniez bym chciala w razie czego móc do Ciebie napisac:zawstydzona/y:,oczywiście,jeśli nie masz nic przeciwko...wysle swoj numer telefonu na priva

pierwsze problemy z mlekiem??znam ten bol.mnie to dopadlo juz przed wielkanoca choc nie mam zielonego pojecia dlaczego...i tak sie ciagnie wiec zdazylam sie juz przyzwyczaic;-).bole pachwin??myslalam ze to tylko mnie dopadlo i juz nawet pytalam lekarza czy to przypadkiem nie na skutek stosowania lekow homeopatycznych,ktore sa tu zalecana.myslalam ze to ona tak zle na mnei dzialaja,ale widze ze nie.

reklama
widze ze wszyscy jeszcze spia,wiec moze ja tez sprobuje sie w koncu przespac,w nocy spalam niecala godzinke od 4 do 5,a pozniej musialam odwiezc meza do pracy...ale do tego tez sie przyzwyczailam.od poczatku ciazy nie moge spac,jak uda mi sie przespac 3 godziny bez obudzenia sie to juz i tak sukces.;-)ciaza na prawde jest dziwnym okresem dla kobiety.wczesniej potrafilam spac po 24godziny na dobe a teraz....milego dnia

Do góry