reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Magda25 dlaczego oni ci tego zabraniaja?przeciez tak nie mozna, to twoja siostra,mi sie wydaje ze ty dobra dziewczyna jestes, taka ugodowa , przykra sytuacja, z czasem jednak moze zmiekna troche , co?Napewno zmiekna:tak:
Mrozik z tymi wizytami to prawie jak u mnie, (tylko ze ja to raz w tyg), dobrze ze wyniki masz w porzadeczku:tak:
Tesknota -wiem cos o tym, u nas bylo ciezko, bo ja mieszkalam na poczatku we Wroclawiu a Carlo tutaj, przyjezdzal co miesiac na tydzien, czasem na kilka dni, czasami co 2 miesiace, strasznie ciezko mi bylo, nie dalo rady tak dluzej, a ze lepiej z praca w Lux. , postanowilismy zaczac tutaj
Ania D23 mi sie zdaje ze to niewazne o jakiej porze zacznie sie ruszac, troche smieszne by bylo gdyby lekarz powiedzial, ze jesli nie ruszal sie o 10:00 a zaczal o 11:00 to cos jest nie tak, kruszynka sie rusza, to znaczy ze jest ok.
Syska ja gdzies przeczytalam ,ze normalny czas kiedy dzidzia sie rodzi to koniec 36 ,poczatek 37 tygodnia do 40 tyg.....oo mam i to nawet z BB:-D
https://www.babyboom.pl/ciaza/kalendarz_ciazy_hit/kalendarz_ciazy_iii_trymestr.html

Aniulka
nie jestes pasozytem!!kto pyta nie bladzi, moim zdaniem nie powinnysmy sie przejmowac i sluchac czegos co do nas nie przemawia i zawracac sobie tym glowy, a pisac i wypowiadac sie na tematy ktore nas interesuja.KROPKA

reklama
no i mam kolejne pytanie hehe

myjecie ciuszki nowe czy te ktore byly juz uzywane? bo slyszalam ze nie ma potrzeby myc nowych ciuchow i sama teraz nie wiem co robic :)

czarnula ja tam wolę"umyć"wszystko:tak::-)zawsze to takie bardziej "przyjazne"hihihi:-D

ola_lux no proszę a ja zawsze myślałam że musi być skończone 37 tyg.:tak:ale to dobrze zawsze tydzień mniej do zamartwiania:tak::-D:rofl2:może dotrwam z tym moim rozwarciem:-(

Ja mam nowe i wszystkie wyprane, tak laski na forum mowily, i tez czytalam duzo na ten temat, logiczne sie wydaje, bo nie wiadomo co te nowe materialy maja w srodku, a jak sie wypierze to jest sie pewnym:tak:
Dotrwasz Gosia!!!

Kobity czesto czytam Gazete Wyborcza w internecie, dzisiaj nadzialam sie na niezly artykul i komentarze ludzi , w "polecamy" pt: "Dlaczego polacy nie chca miec dzieci"-okrutne to ,jakie ludzie maja poglady na ten temat!!!
Gazeta.pl - portal internetowy - www.gazeta.pl

To tak dla zainteresowanych , sorki jesli nie na miejscu to co napisalam:-(

Jesli chodzi o pranie ubranek to tak jak dziewczyny powiedziały- nalezy wyprac wszystkie ubranka niezależnie od tego czy są nowe czy uzywane a dodatkowo na szkole rodzenia połozna mówiła, że przez pierwsze tygodnie dobrze jest nastawiać program prania na dodatkowe płukanie, żeby proszek lub płyn nie drazniły delikatnej skóry niemowlęcia. Ja prałam i prasowałam wszystko łącznie z pościelą i kocykami dla dziecka:-);-)Dzisiaj poszła ostatnia juz partia pranka i zaczynam pakowanie do szpitala:-);-)

Ola,dziekuje za informacje,no to rzeczywiscie powinnam juz byc w pelni gotowa,a jednak chyba nie jestem...Dzidzius w kazdej chwili moze chciec wyjsc,a ja jeszcze tylu rzeczy nie mam:szok:.No i do szpitala ponad godzina drogi,a w innym nie urodze...Chyba musze jakoś wszystko zorganizowac na wszelki wypadek,tzn tate,brata obeznać z miejsem,gdzie jest szpital- na wypadek gdyby mąż w pracy był.
A mnie sie wydawalo,ze to jeszcze za wczesnie.

ola_lux :szok::szok::szok: no niezły artykuł:eek:

Dziewczyny ja jeszcze raz apropo skurczy.Ostatnio często twardnieje mi brzuszek:tak::eek:sądzę że to jakieś skurcze przepowiadające ale dziś jak robi się twardy to boli:szok::eek:nigdy nie bolał:no:ne jest to silny ból ale jednak:-(sama niewiem...jak to jest u was???
Niby już raz rodziłam ale wtedy wcale nie mialam skurczy przepowiadających:no::-D

No jestem, dzisiaj mam dzień odpoczynku, bo wczoraj tak kiepsko się czułam, źle spałam nawet przez to. :-(
Dzięki za dobre słowa, ale naprawdę zaczęłam mieć wątpliwości Ci nie przesadzam z poradami, hihi,:tak: bo często w złośliwych komentarzach jest zierno prawdy.

Ania bo łożysko sie starzeje, tak to sie nazywa i jest to normalna, fizjologiczna sprawa, starzeje albo dojrzewa, zwał jak zwał.:rofl2:

Gosia ja też nie miałam za bardzo przepowiadających. A teraz mam bolesne od dawna już, taki ból jak przy okresie, od krzyża, zimny jakby. Nie jest to nic dobrego, bo może przyspieszyć poród. Ale jakoś damy radę! Byle szyjki wytrzymały :-D

Magda kurcze, Ty chyba jesteś za miła i za dobra dla nich (rodziców) jak Ola pisała.
Przecież to Twoja siostra!! A z tym traktowaniem twej córci to już gruba przesada!!
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::no::no::no::wściekła/y: wkurzyłam się na nich!! Jak tak można?!!

Viviana jak się miewasz?? Mam nadzieję, że lepiej.

Czarnula oczywiście prać! Wszystko, bo nawet jeśli nowe, jeśli materiał ok, to przecież tyle ludzi to macało w sklepach :szok: ja piorę i prasuję wszystko jak leci.

Sorki jeśli o kimś zapomniałam, ale dużo tu od wczoraj napisane. :-)

reklama
Ola,ale mnie zmobilizowałaś:-)Własnie spakowalam torbe do szpiatala,ciągle myslalam,ze najwyzczy czas to zrobic,ale jakos do dziś sie za to zabrać nie mogłam.Po przeczytaniu artykułu,w panice sie spakowałam:-D.Reszte rzeczy dokupię jutro,już zaznaczyłam mężowi,ze rano jedziemy po niezbędne kosmetyki...

Do góry