reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Madeline baaaaaaardzo dziękuje :tak: co prawda linki nie działają ale sobie skopiowałam i wszystko już wiem ;-) własnie tą emulsje miałam na myśli :tak:

Madeline, jeszcze się nie masz co martwić, według podręczników brzuch opada nawet do 4 tygodni przed rozwiązaniem, więc myślę że 2 tygodnie dasz radę:tak:, wiadomo że to różnie bywa, ale jak reszta na dole jest nieruszona, to jeszcze masz troszkę czasu
Viviana - super że wreszcie do nas udało ci się wrócić. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - w szpitalu leżysz? Zaciskaj jeszcze nogi, niech się maluszek nie spieszy jeszcze;-)
Co do kosmetyków to ja używam Mustele i z niej nie zrezygnuję, bo dla mnie te kosmetyki są rewelacyjne. Nie mam rozstępów, a widziałyście na fotkach jak urosłam :baffled::-D
Ostatnio się troszkę pogubiłam na forum, tyle zmian nastąpiło u Was. Strasznie dużo sierpniówek ma problem z tą nieposłuszną szyjką - okaże się jeszcze że wszystkie sierpniówki urodzimy w lipcu:eek:
A w kosmetyki dla malucha zainwestuję, bo odłożyłam pieniąki na ubranka, a okazało się że mi kuzyn wypożyczy 2 torby po ich Kubusiu :-)​

No mrozik mam nadzieję ze wytrzymam hehe najlepiej dla nas wszystkich zeby maleństwa dopiero w 40 tygodniu się urodziły...
No ja też jestem za Mustelą i mały też bedzie pielegnowany ich kosmetykami kurde nawet chusteczki nawilzone od nich kupiłam ale kupiłam też huggies nie perfumowane i zobaczymy ktore się sprawdza lepiej... oki ja już naprawde musze kończyć a nie chce mi sie jechac strasznie oki do później moje ciężaruweczki:-D:-D:-D

Madeline_GB ja tam niewiem jak to jest z tym brzuchem :no: ale mi opadł już w siódmym miesiącu:szok:jak zaczęły się problemy z szyjką:tak:narazie jeszcze się trzymam ale niewiem jak to będzie z tym rozwarciem:szok::eek::baffled::confused:moja gin. mówi że jeszcze chociaż 3 tygodnie:tak:

mrozik masz rację że coś szaleją te nasze szyjki:tak::szok: a ja myślałam że to tylko u mnie takie problemy...:zawstydzona/y::eek:

A ja siedzę i robię te buciczki na szydełku:tak::-Djuż nawet zaczynają mi się podobać:tak:jak skończę to może wam się pochwalę i wstawię zdjęcie tylko(wstyd się przyznać:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:) niewiem jak to zrobić:zawstydzona/y::no::angry::shocked2::confused:pomożecie??

GOSIA ja początku ciąży robiłam na drutach. Ale przesądne babsztyle wmówiły mi,że w ciąży nie wolno ani szyc, ani szydałkowac ani "drutować", bo dzidzia może się pępowiną okręcić. Nie jestem przesądna, ale nie "drutuje"...............:-)

RAABIT wazyłam 58kg ( 170cm), ale teraz 83kg!!!!!!!!!!!!!To może zamiast tego żelu pas poporodowy. Tylko nie wiem czy będę w nim chodzić - dostaje ataku wściekłości jak coś mnie ciśnie:-) Ale nie chce mieć flaka zamias brzucha:eek:( Juz 110cm)- skóra będzie wisieć. Dobrze,że bez rostępów:tak:

Sylwia ja też 58kg i 170cm wzrostu :tak: obwód brzucha cały czas 93cm więc nie jest tak źle. Może na wszelki wypadek kupie ten żel musteli (1 opakowanie na próbe) a potem pas poporodowy? słyszałam bardzo dobre opinie o tych pasach więc nie wiem...... ale czego sie nie robi zeby potem dobrze wyglądać :szok: pamietam w jakimś programie o metamorfozach była taka jedna dziewczyna, która mówiła ze jej największym dramatem jest brzuch a raczej wisząca skóra na brzuchu która jej została po porodzie. Pamiętam ze pomyślałam sobie wtedy co ona gada jakiś kawałek skóry to nie dramat :no: ale jak podniosła bluzke i zobaczyłam ten olbrzymi fałd wiszącej skóry to sie przeraziłam :szok: lekarz to skomentował ze skóra nie nadązała sie wchłonąć bo ona za szybko schudła i został jej ten obwisły fałd skóry. Mówie wam wyglądało to obrzydliwie! :baffled: dlatego na samą myśl o tym wole już wydać 100zł na żel musteli czy inny specyfik żeby potem nie mieć wyrzutów sumienia że nic nie zrobiłam w tym kierunku. W końcu nie wiadomo jak nasz organizm będzie reagowała na te wszystkie zmiany :confused: ale głowa do góry jestem dobrej mysli :tak:

reklama
RAABIT to wyobraź sobie mój fałd 2 razy większy od tego z tv....Kochana ja 93cm miałam w 4 mcu ( zapisuje w kalendarzu). Przed ciążą w pasie 76cm. Tobie żaden fałd nie grozi. Mi moze przybyć jeszcze ok 6m :baffled:

Do góry