reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
Madeline baaaaaaardzo dziękuje :tak: co prawda linki nie działają ale sobie skopiowałam i wszystko już wiem ;-) własnie tą emulsje miałam na myśli :tak:

Madeline, jeszcze się nie masz co martwić, według podręczników brzuch opada nawet do 4 tygodni przed rozwiązaniem, więc myślę że 2 tygodnie dasz radę:tak:, wiadomo że to różnie bywa, ale jak reszta na dole jest nieruszona, to jeszcze masz troszkę czasu
Viviana - super że wreszcie do nas udało ci się wrócić. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - w szpitalu leżysz? Zaciskaj jeszcze nogi, niech się maluszek nie spieszy jeszcze;-)
Co do kosmetyków to ja używam Mustele i z niej nie zrezygnuję, bo dla mnie te kosmetyki są rewelacyjne. Nie mam rozstępów, a widziałyście na fotkach jak urosłam :baffled::-D
Ostatnio się troszkę pogubiłam na forum, tyle zmian nastąpiło u Was. Strasznie dużo sierpniówek ma problem z tą nieposłuszną szyjką - okaże się jeszcze że wszystkie sierpniówki urodzimy w lipcu:eek:
A w kosmetyki dla malucha zainwestuję, bo odłożyłam pieniąki na ubranka, a okazało się że mi kuzyn wypożyczy 2 torby po ich Kubusiu :-)​

No mrozik mam nadzieję ze wytrzymam hehe najlepiej dla nas wszystkich zeby maleństwa dopiero w 40 tygodniu się urodziły...
No ja też jestem za Mustelą i mały też bedzie pielegnowany ich kosmetykami kurde nawet chusteczki nawilzone od nich kupiłam ale kupiłam też huggies nie perfumowane i zobaczymy ktore się sprawdza lepiej... oki ja już naprawde musze kończyć a nie chce mi sie jechac strasznie oki do później moje ciężaruweczki:-D:-D:-D

Madeline_GB ja tam niewiem jak to jest z tym brzuchem :no: ale mi opadł już w siódmym miesiącu:szok:jak zaczęły się problemy z szyjką:tak:narazie jeszcze się trzymam ale niewiem jak to będzie z tym rozwarciem:szok::eek::baffled::confused:moja gin. mówi że jeszcze chociaż 3 tygodnie:tak:

mrozik masz rację że coś szaleją te nasze szyjki:tak::szok: a ja myślałam że to tylko u mnie takie problemy...:zawstydzona/y::eek:

A ja siedzę i robię te buciczki na szydełku:tak::-Djuż nawet zaczynają mi się podobać:tak:jak skończę to może wam się pochwalę i wstawię zdjęcie tylko(wstyd się przyznać:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:) niewiem jak to zrobić:zawstydzona/y::no::angry::shocked2::confused:pomożecie??

GOSIA ja początku ciąży robiłam na drutach. Ale przesądne babsztyle wmówiły mi,że w ciąży nie wolno ani szyc, ani szydałkowac ani "drutować", bo dzidzia może się pępowiną okręcić. Nie jestem przesądna, ale nie "drutuje"...............:-)

RAABIT wazyłam 58kg ( 170cm), ale teraz 83kg!!!!!!!!!!!!!To może zamiast tego żelu pas poporodowy. Tylko nie wiem czy będę w nim chodzić - dostaje ataku wściekłości jak coś mnie ciśnie:-) Ale nie chce mieć flaka zamias brzucha:eek:( Juz 110cm)- skóra będzie wisieć. Dobrze,że bez rostępów:tak:

Sylwia ja też 58kg i 170cm wzrostu :tak: obwód brzucha cały czas 93cm więc nie jest tak źle. Może na wszelki wypadek kupie ten żel musteli (1 opakowanie na próbe) a potem pas poporodowy? słyszałam bardzo dobre opinie o tych pasach więc nie wiem...... ale czego sie nie robi zeby potem dobrze wyglądać :szok: pamietam w jakimś programie o metamorfozach była taka jedna dziewczyna, która mówiła ze jej największym dramatem jest brzuch a raczej wisząca skóra na brzuchu która jej została po porodzie. Pamiętam ze pomyślałam sobie wtedy co ona gada jakiś kawałek skóry to nie dramat :no: ale jak podniosła bluzke i zobaczyłam ten olbrzymi fałd wiszącej skóry to sie przeraziłam :szok: lekarz to skomentował ze skóra nie nadązała sie wchłonąć bo ona za szybko schudła i został jej ten obwisły fałd skóry. Mówie wam wyglądało to obrzydliwie! :baffled: dlatego na samą myśl o tym wole już wydać 100zł na żel musteli czy inny specyfik żeby potem nie mieć wyrzutów sumienia że nic nie zrobiłam w tym kierunku. W końcu nie wiadomo jak nasz organizm będzie reagowała na te wszystkie zmiany :confused: ale głowa do góry jestem dobrej mysli :tak:

reklama
RAABIT to wyobraź sobie mój fałd 2 razy większy od tego z tv....Kochana ja 93cm miałam w 4 mcu ( zapisuje w kalendarzu). Przed ciążą w pasie 76cm. Tobie żaden fałd nie grozi. Mi moze przybyć jeszcze ok 6m :baffled:

Do góry