reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Sylwia co prawda lekarz mi mówi ze mam mały brzuch jak na swój miesiac i tak było cały czas ale co komu zostanie a komu sie wchłonie to już indywidualna sprawa :tak: no ale jak piszesz ze może ci jeszcze przybyć 6 m? hmmmm chyba 6cm :szok:;-):-) ale to juz niewiele wiec spoko :-D ja uważam że dla chcącego nic trudnego i damy rade zobaczysz :-)
szkoda ze ja takich zapisków nie robiłam :wściekła/y:

reklama
No już jestem jak na 3 miechy nie zasiadania za kierownicą to dobrze mi poszło hehe.. No pobrali mi i już mam z głowy za tydzień wyniki i wizyta u położnej zobaczymy co i jak.
Co do tych centymetrow w obwodzie to nie wiem nie mam centymetra ale też mam mały brzuchol a musteli uzywam od nie dawna ale naszczescie nic mi nie wyskoczyło do tej pory i mam nadzieje że tak zostanie... Nie ma się co martwić jak samo nie zejdzie to pozostaja cwiczenia z reszta juz kiedys mowiłam że szwagierka przytyła ponad 30 kilo i zrzuciła bardzo szybko ale ma rozstępy teraz jak pasy startowe a one już jej się pojawiły w 5 miesiąc więc sądze że jak wczeniej się nam nie pojawiły to powinno być dobrze, słyszałam też to ze rozstępy ciążowe dziedziczy się po rodzinie.Ale ile w tym prawdy nie wiem. Jak cos to ja nie mam się co bać bo u mnie nikt takich marksów nie miał. Ale rada na to smarować smarować i jeszcze raz smarować żeby później nie mieć wyrzutów że się nic nie robiło tak jak powiedziała Raabit

Sylwia ja to nawet wole sobie nie wyobrażać tych 6 metrów hihihi :-D:-D:-D
Madeline dobrze że wróciłaś cało i zdrowo z badań :-) ja ostatnio przez miesiąc nie jeździłam i jak wsiadłam do samochodu to jakoś tak dziwnie mi było :baffled: a co dopiero po 3 m-cach :szok:
Co do rozstępów to na razie ja też absolutnie nic nie mam ale wiem że mogą sie pojawić zaraz po porodzie wiec położna radziła zabrać ze sobą kremik do szpitala! :shocked2: bo każdy dzień zwłoki to dla skóry po porodzie bardzo długo :eek:

Madeline ja smarowałam,masowałam,wcierałam od poczatku-balsamy,kremy na rozstepy i ujedrniajace-i co??dupa:no:rozstepy mam,na dole brzucha i w pachwinach:confused:czyli to przede wszystkim zalezy od skóry:-p
Tak jak pisały dziewczyny po opuszczeniu sie brzycha masz jeszcze 2-3 tyg wiec trzymaj dzidzie:-D

sorki że się wtrącam do waszego wątku ale mnie do samego końca brzuch nie opadł. Dopiero podczas porodu walczyłam z tym by maleństwo się obnizyło:-)

Dziewczyny a po czym sie poznaje ze brzuch sie obniżył? :confused: to widać czy też może w czasie obniżania coś czujemy? :szok:
A ja tu z wami gadu gadu a w kuchni naleśnik mi sie przypalił :wściekła/y: dobrze że męża nie ma w domu a maluszek jest w brzuszku wiec nic nie doniesie tatusiowi, że śmierdzi w całym mieszkaniu i na dodatek jest szaro od dymu ;-) ale sierota ze mnie no! :zawstydzona/y:

Ja w brzucholku mam już 118, a jestem niska, bo tylko 164 cm. Mąż się nawet ostatnio zastanawiał jak ta skóra na brzuchu wytrzyma jeszcze te 2 miesiące i takiego urwisa :-D
A mnie dzisiaj pies zestresował, jestem z nim u rodziców, a on sobie uciekł na ulice i zwiedzać mu sie zachcaiło. Chyba chce żebym wcześniej urodziła :wściekła/y::angry:
Teraz próbuje się przymilać drań jeden :dry:

Moj M i kumpela powiedziała że się obniżył tak to zaczynał się przy piersiach a teraz mi zszedł na dół z resztą czuje większy ból w biodrach w ogółe w dole czuje małego ucisk na pęcherz mam jeszcze większy niż mialam...
Kira no to zależy od naszego ciałka dużo. Hmm juz sie boje no ale cóż trzeba sie przygotować ze mogą w każdej chwili wyskoczyć. Jak cos to ja pozostaje w dobrej mysli że nic się nie pojawi tak jak mojej siorze czy mamie.;-)
Raabit mi mowili przed ciążą ze jestem lepszym kierowcą niż nie jeden facet hehe nawet miałam isc na prawko na tiry ale się powstrzymałam nie wyobrażam sobie życia w trasie bez mojego męża. A w czasie ciązy jakies lęki mnie dopadły i nie miałam najmniejszej ochoty wsiadać za kółko hehe taka chłopczyca ze mnie :p pozdrawiam

reklama
Dziekuję za wszystkie dobre rady:-)
Zrobiłam sobie syropik z cebulki i płuczę gardełko szałwią zobaczymy czy to cos da...:eek:

Tak czytam o waszych duzych brzchalkach rozstepach, pociesze was że ja przed pierwszą ciązą miałam niecałe 60 cm w pasie:szok:i wazyłam 43 kg normalnie wyglądałam jak anorektyczka ... w ciaży przytyłam 20 kg. Miesiąc po urodzeniu małego wygladałam już prawie normalnie fakt nie byłam odrazu taka szczupła ale doszłam do siebie .;-)Nie stosowałam rzadnych kremów zarówno w ciązy jak i po ciąży.
Teraz przed ciążą wazyłam 51 kg. Obwód pasa miałam ok 64 cm a obecnie 105:szok: więc sporo mi przybyło no i to 17 kg na plusie a to dopiero 32 tydzień. :baffled:
Na szczęscie nie mam rzadnych rozstepów :tak:
W pierwszej ciąży wyszły tylko na posladkach i piersiach, praktycznie ich nie widać bo zbladły:tak:.
Także dziewczynki mam nadzieje że zarówno wam jak i mi uda się wrócic do rozmiarów sprzed ciąży:tak: :-):-D

Do góry