reklama
Luxik
:)
Nie zaryzykowalam z ta mikrofalowka.
Usmazylam kotlecika z serem tostowym na wierzchu, kartofelki z maselkiem a do tego oliwki.
Pizze ostatnio tez jadlam, a wiecie?znalazlam na internecie przepis na pizze dla kobiet w ciazy oto on:
CIASTO NA PIZZE
Skladniki:
- 1 kg maki
- 200 ml oleju (niepelna szklanka)
- 500 ml cieplej(nie goracej) przegotowanej wody
- 1/6 kostki drozdzy
- 1 lyzka cukru
- 1 lyzka soli
Do duzej miski wsypac make.
Do wysokiego naczynia wlawamy kolejno olej,ciepla wode,cukier i sol,na koncu wkruszamy drozdze i mieszamy tak aby wszystko sie ze soba polaczylo.
Nastepnie to wszystko wlewamy do maki i zagniatamy ciasto.Gdy bedzie zbyt lepkie mozna dodac troszke maki.
Wyrobione ciasto odstawiamy w cieple miejsce na 45 min do wyrosniecia.
Po tym czasie dzielimy je na 3 czesci (takie kulki) i wkladamy do lodowki na kolejne 20-30 min.
W zaleznosci ile pizz robimy tyle "kulek" wyciagamy,a reszte mozna sobie zamrozic,na kolejny raz :grin:
No i to mi najtrudniej opisac...z takiej "kulki" musimy rozkulac pizze,rozciagajac jakby ciasto rekoma tak zeby brzegi pozostaly troszke grubsze od reszty.Ostatecznie mozna wziasc tez walek i zwyczajnie rozwalkowac ale wtedy pizza nie bedzie okragla![Wink :wink: :wink:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/wink.gif)
SOS DO PIZZY:
koncentrat pomidorowy,woda,oregano,bazylia - wymieszac i posmarowac ciasto.
Na pizze kladziemy dowolne skladniki,pamietajac aby mieso,czy kielbaska lub szynka byly zawsze na samej gorze.
Zycze smacznego!!
Usmazylam kotlecika z serem tostowym na wierzchu, kartofelki z maselkiem a do tego oliwki.
Pizze ostatnio tez jadlam, a wiecie?znalazlam na internecie przepis na pizze dla kobiet w ciazy oto on:
CIASTO NA PIZZE
Skladniki:
- 1 kg maki
- 200 ml oleju (niepelna szklanka)
- 500 ml cieplej(nie goracej) przegotowanej wody
- 1/6 kostki drozdzy
- 1 lyzka cukru
- 1 lyzka soli
Do duzej miski wsypac make.
Do wysokiego naczynia wlawamy kolejno olej,ciepla wode,cukier i sol,na koncu wkruszamy drozdze i mieszamy tak aby wszystko sie ze soba polaczylo.
Nastepnie to wszystko wlewamy do maki i zagniatamy ciasto.Gdy bedzie zbyt lepkie mozna dodac troszke maki.
Wyrobione ciasto odstawiamy w cieple miejsce na 45 min do wyrosniecia.
Po tym czasie dzielimy je na 3 czesci (takie kulki) i wkladamy do lodowki na kolejne 20-30 min.
W zaleznosci ile pizz robimy tyle "kulek" wyciagamy,a reszte mozna sobie zamrozic,na kolejny raz :grin:
No i to mi najtrudniej opisac...z takiej "kulki" musimy rozkulac pizze,rozciagajac jakby ciasto rekoma tak zeby brzegi pozostaly troszke grubsze od reszty.Ostatecznie mozna wziasc tez walek i zwyczajnie rozwalkowac ale wtedy pizza nie bedzie okragla
![Wink :wink: :wink:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/wink.gif)
SOS DO PIZZY:
koncentrat pomidorowy,woda,oregano,bazylia - wymieszac i posmarowac ciasto.
Na pizze kladziemy dowolne skladniki,pamietajac aby mieso,czy kielbaska lub szynka byly zawsze na samej gorze.
Zycze smacznego!!
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
OOo, może w sobotę spróbuję sobie takie zrobić, jak będę miała siły. U mnie mąż lubi też bardzo kucharzyć. Wczoraj zrobił mi naleśniki ze szpinakiem. Pyszności. Wprawdzie do ciasta daje się szklankę piwa, ale z tego wychodzi jakieś 12 - 15 naleśników, do tego wszystko sie smaży i piecze później, więc myślę że ten alkohol nie zaszkodzi. Aha, no bo ja dałam radę ledwo półtora naleśniczka zjeść ;-) .
ostatnio zauważyłam,że mam ochote na takie "śmieciowe jedzenie" czyli frytki,cheesburgery itd. Poandto cały czas mam smak na pepsi.Nigdy nie przepadalam za takimi napojami,wolałam wode mineralna,a teraz nie wiem co mi sie dzieje
Staram sie powstrzymywac...z trudem
![Zadziwiona(y) :confused: :confused:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/confused.gif)
reklama
Luxik
:)
Viviana, ja tak samo
,nawet nie mam piekarnika, jak wczesniej pisalam,ale ten przepis byl specjalnie dla kobiet w ciazy.Byc moze niektore z was mialyby ochote.
Gdybym miala piekarnik napewno bym zrobila, uwielbiam gotowac, piec, pitrasic, bo kiedy sama zrobisz to wiesz co jesz.
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Gdybym miala piekarnik napewno bym zrobila, uwielbiam gotowac, piec, pitrasic, bo kiedy sama zrobisz to wiesz co jesz.
Podziel się: