reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

witam sierpniowe mamy,
Miło tu u was na tym sierpniowym forum. Tymbardziej ze wyjątkowo tu pasuje - mam termin na 9.sierpnia 2007 i strasznie sie cieszę :-). To moje pierwsze dzieciątko i nie wiem czy potrafiłabym kochać bardziej. Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamy z sierpnia i nie tylko :-)

reklama
Czesc Honka.To tez moje pierwsze bobo,a termin mamy dzien po tobie czyli 10.08 .Napisz cos jeszcze, znasz plec?masz zdjecie brzuszka?Jak ze zdrowkiem?
A ja czuje sie dzis samotnie, moj facio wziol robote do domu i tak mi smutno jak nie wiem co!!Ciagle mi o pracy opowiada, o szefie,fakturach, adwokatach, sprawach, towarze.:sad:Jak to dobrze ze jutro ostatni dzien pracy!!!!!!:tak:
A inhalacje to i ja bym moze sobie zrobila?:oo2:na ta moja cere:wściekła/y:.

Honka_78 witaj. Też bym chciała urodzic 9 sierpnia. To moja rocznica (któraś tam z kolei ) ślubu i urodziny mojego taty.

Byłam dzisiaj na imieninach jestem padnięta i lekko wkurzona , ale o tym może jutro bo dzisiaj jeszcze coś głupiego napiszę czego mogę potem żałowac, muszę wszystko przetrawic przez noc ( nie mam na myśli jedzenia tylko wydarzenia z dzisiejszego dnia). Acha i już nie mogę doczekac się jutra , bo koło 16 mam miec USG i lekarz obiecał podac płec maleństwa. Chociaż i tak najbardziej ciekawi mnie czy dobrze sie rozwija i czy wszystko jest w porządku. A tak najbardziej jeśli mam byc szczera to ciekawi mnie czy to moje nieszczęsne łożysko sie jeszcze podniosło.
O tym napiszę jutro.

Padnięta jakaś jestem. Zmykam do łóżka zaraz.
Magda to trzymam kciuki za pomyślne usg!!

A ja jutro kończę 26 lat, jakoś się staro czuję, już drugie dziecko w drodze, tak poważnie to jakoś wygląda.

Dobranoc!!

Hej Honka.Witaj u nas:-D Ja nareszcie mam neta.Narobiło sie tu jak mnie nie było;-) Dobrze.Ja Honka mam termin też na 9 sierpnia ale licze na 12 bo wtedy mam rocznice ślubu:-) Mój slubny stwierdził że byłby wspaniały prezent:tak: Zobaczymy.Aha i zapomniałam powiedziec że na 95 % mamy synka:-) tak powiedział lekarz,ale dzidzia sie kreciła i nie był pewny czy to siusiak czy coś innego:rofl2: Ale moje słonko jest pewne że to siusiak i koniec:-D Już ja nawet mówie do brzuszka jak do synka-miał być Adaś-zobaczymy.
Ciesze sie strasznie:tak: Ze do was wróciłam-jakos tak mi pusto było wieczorami bez Was:-( Ale juz jestem:tak:

To znowu ja:-D Nie dam wam teraz spokoju;-)
Zapomniałam sie pochwalic ze zapisalismy sie do szkoły rodzenia:cool2:
Myślałam ze mamy jeszcze czas i zadzwoniłam sie dowiedziec tylko,no i szie dowiedziałam że nie ma juz miejsc na mój 26 tydz:eek: Zostało jedno na 30:eek: Wiec wziełam:tak: Akle może i dobrze mam już z głowy:-)
I nie moge uwierzyć że połowa już za mną!!szok:-D

Byłam u lekarza. Zbadała mnie i wszystko jest ok. Szyjka zamknięta, nic się nie dzieje. To plamienie to chyba dlatego, że umyłam okna :zawstydzona/y: a nie powinnam - ale juz nie mogłam patrzeć jakie sa brudne. Teraz będe mądrzejsza :tak: Poza tym nadal leżenie jak najwięcej, nie dźwigać, nie przemęczać się itd. Musze się też wybrać do lekarza ogólnego i zrobić sobie EKG bo czasami tak dziwnie mi serce wali. Następne USG 26 kwietnia.

A co do ruchów dzieciątka to ja jakos nie czuje jeszcze ruchów. Czasami mi się wydaje coś ale to trwa taka sekundkę, że nei wiem czy to na pewno to :confused:
Pamiętam z poprzednich ciązy, że któras z dziewczynek tez się tak bawiła z tata, że jak ja przykładałam rękę to kopała a jak tata to cisza, albo kopała w innym miejscu :-)

reklama
Naur,to wszystkiego najlepszego w takim razie,ja tez mam 26 lat,ale czuje sie nadzwyczaj młoda:confused: .Czasem sie zastanawiam,czy oby na pewno poradzę sobie z nowymi obowiązkami,kiedy mała sie pojawi, na razie oswajam sie z myślą,że czeka mnie niebawem ogromna odpowiedzialność...

Do góry