reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Witam.
Jeden dzień mnie nie było a tu tyle napisane ;-)

Naur co do terminu to mam na 22/08. Wg usg jest to 3 dzień 19 tygodnia a suwaczek pokazuje mniej, nie wiem jak to liczy :-(

Gratuluje kolejnym, które się dowiedziały kto mieszka w ich brzuszkach :tak:

Madziara, janbor życzę, żeby było w porządku i żeby wszystko wróciło do normy !!!

viviana słońce zamówione na Twój ślubek. Nie ma mowy, żeby było inaczej :-)

Naur dzięki za spis zaopatrzenia do apteczki ;-) Zanotowałam, bo napewno nie zapamiętam a później nie będę wiedziała. Narazie mało wiem na temat potrzebnych dla malucha rzeczy, więc będę sumiennie czytać i notować wasze podpowiedzi ;-)

reklama
Jej, prawdziwa kopalnia wiedzy się tu zrobiła :-)
Co do 14 kwietnia to słyszałam że na pewno będzie piekny dzień ;-).
W końcu kolejny chłopczyk sie ujawnił. Z tego co widze to już wszystkie co po usg to wiedzą czy maja chłopczyka czy dziewczynke - same zdyscyplinowane dzieciaczki, pokazują co tylko rodzice sobie zażycza:-D.
Ola - ja z tymi ruchami mam podobnie. mój mnąż tez nie może się doczekać aż sama poczuje kopniaczka. Na razie to mam takie niesforne maleństwo, ze jak gdzieś mnie szturchnie i ja przyłożę rękę, to ono myk w inny koniec ;-). Ale już niedługo nie bedzie mialo gdzie uciekać :-D

Gosia wszystko z tym suwaczkiem w porządku. On pokazuje ile już minęło, a minęło 18 tyg, jesteś w trakcie 19. ale ten jeszce nie cały minął. U mnie jest tak samo, jutro zaczynam 19. a suwak pokaże że jestem w ciąży pełnych 18 tygodni, bo tyle już minęło. Wiem, skomplikowane, ale można jakoś dojść do ładu.

Co do kopalni wiedzy, to zawsze chętnie służę radą i doświadczeniem, jak tylko mogę.
Już się wykąpałam, zaraz zmykam do łóżeczka.

No to może tak być ;-)

Ja właśnie wybieram się na spacer wieczorny z piesem i dopiero kąpiel i łóżeczko :) Ja raczej taki nocy marek jestem, ale za to rano wstawać strasznie nie lubie :baffled:

Dobranoc

Gosia ja też nocny marek, ale wstawac musze po ósmej. A wyrko nie oznacza spania a dłuuugie czytanie, bo ja mól książkowy.

Dobranoc babeczki!!

Acha, to w takim razie miłego czytania Naur. Ja też przed 8.00 wstaje bo trzeba rano z psiakiem wyjśc no a później do pracy.
Jak pójdę na zwolnienie to pewnie w ciągu dnia będę się do was odzywać, a póki co wieczorkami podczytuje pogaduchy sierpnióweczek ;-)

A co tam Naur teraz czytasz? Ja też lubię ksiązki czytać, ale molem książkowym to nie jestem ;-) . Teraz to nic nie czytam bo lubię książki, których teraz lepiej nie czytać :-D

A ze spaniem to mam na odwrót - budzę sie wcześnie, musze wstać o 6 a wstaję o 4-5 rano. Za to wieczorem o 21-22 już przeważnie śpię :-)​

reklama
Ile już napisałyście!!!
Co do pogody to trzymam was za słowo, że w kwietniu ładna będzie.;-)

Mój bobas też fika jak szalony a jak tylko Andrzej położy rękę na brzuch to bobas przestaje się ruszać...raz sie tylko udało ale to przez chwile...
Widze, że już coraz więcej z was zna płeć...ja czekam wytrwale do kwietnia.
Wczoraj pierwszy dzień wiosny a tu dzisiaj śnieg sypie :eek:
Ja oczywiście dalej się męcze z zgagą, ale sposób znalazłam dobry, dzień zaczynam od herbatki miętowej i później mam spokój.

Madziara, Janbor trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Do góry