reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Mnie się już znudziło odpoczywanie, ale jak szef będzie dalej szalał to idę na zwolnienie, A Ola całkiem nieźle go opisała, chociaż go nie zna, szystko się zgdza:tak: i zadrość i reszta...
Jakby pogoda była ładniejsza to bym pewnie w domku siedział, wzięła bym leżaczek i czytała ksiązki na siweżym powietrzu, albo pospacerowała bym. Ale to już niedługo, mam nadzieję że szybko sie ociepli a ja już sobie założyłam że najdalej do połowy czerwca będę pracować (więc to nawet 3 miesiące nie zostały)​

reklama
Janbor-zycze aby wszystko sie ukladalo jak najlepiej, trzymym mocno kciuki i pomysl o nas jesli bedziesz juz w tym szpitalu ktorego tak nie lubisz ,ze bedziemy czekac na wiesci od ciebie, nie jestes sama.Z tym co powiedzialas o aborcji zgadzam sie w 100%-ach.
Madziara-jak wrocisz od lekarza, napisz szybciutko co ci powiedzial!
Mrozik-jak snil ci sie chlopak to dziewczyna bedzie:-D, ja tak zawsze mam, jak mi sie cos sni , to w rzeczywistosci jest calkiem inaczej.A z tym lezaczkiem, slonkiem, rany!!!!oby jak najszybciej!!!!!
Ja sie ciesze ze z brzuchem w lecie bede chodzic, z ubraniem sie jest latwiej i samopoczucie inne.
Viviana, zarezerwujemy slonce dla ciebie na 14.04.07!!!:tak:

Dzisiaj ugotuje zupe pieczarkowa.

a ja wlasnie wrocilam do domku,brrr,zimno,pierwszy dzień wiosny,a śnieg sypie od rana...Viviana,do 14 kwietnia na pewno sie rozpogodzi,myśle,że te anomalia pogodowe długo trwać nie bedą:baffled:

janbor 25,życzę szybkiego powrotu ze szpitala,ja wrocilam w piątek,poszłam tylko i wyłącznie dla dobra dziecka (okropnie nie lubie szpitali). Na pewno lepiej być pod stała opieką,zrobią Ci badania i z pewnoscia bedziesz spokojniejsza,powodzenia,trzymam kciuki,zeby wszystko bylo w porządku

Ja chcialabym sie zapytac jak to jest z tym ruszaniem sie dzidziusia.Nie chodzi o mnie ale o mojego C.Nie czuje brykania naszego synalka, ja czuje tak mocno, jakby piruety robil, a kiedy C.kladzie reke na brzuchu nie czuje nic, mysle ze trzeba czasu, tylko ze bobo rusza sie sie coraz intensywniej, a ten moj "jezscze nie maz nie moze poczuc tego naszego lobza, co on wyprawia.Kiedy bedzie mogl poczuc?

no to i ja sie pochwale ze wczoraj sie dowiedzialam ze bede miala synka :)

mam pytanie do dziewczyn ktore maja juz dzieci
mieszkam w Anglii i w kwietniu jade do polski na kilka dni i chcialabym juz zapelnic apteczke dla dziecka. powiedzcie mi co kupic dla dziecka do 6 miesiaca. nie chodzi mi o antybiotyki. tylko o cos co moze mu sie przydac (kolka itp, moze cos od przeziebienia co warto miec)

zaraz wysle fotki brzuszka i z usg :)

Ojm, ale znów napisane..dobrze!

Janbor trzymaj się tam i nie denerwuj, przynajmniej w szpitalu Cie dokładnie zbadają. Ja też miewam skurcze, ale nie tak często i nie takie mocne.
Madziara mam nadzieję, że to plamienie to nic groźnego. Jak się dowiesz co i jak to pisz.
Viviana pogoda będzie napewno!! Musi poprostu!
Czarnula juz piszę: spirytus zwykły (nie salicylowy) 70% (kupujesz w sklepie spożywczym i rozcieńczasz wodą) to do pępka, najlepsze.
czopki paracetamol lub inne na zbicie gorączki, po 1 m-cu syrop: Ibum, Panadol....
na kolki: koper, herbatka na trawienie Hippa (polecam, można pić samemu jak sie karmi), są też różme specyfiki, ale Julka nie miala kolek więc nie wiem więcej
krem przeciw odparzeniom: sudocrem, penaten..
nadmanganian potasu na potówki
sól fizjologiczna w ampułkach do przemywania oczek
oliwka do kąpieli, chusteczki nasączane do mycia pupy, buzi, łapek..co kto woli (pampers, dzidziuś..)
żel na dziąsła (Calgel, dentinox)
Frida do wyciągania kataru z noska (rewelacja!)
maść majerankowa, Pulmex Baby, Sterimar (wszystko na katar)
smecta, Enterol, tri-lac..na biegunki, po antybiotykach
gasrolit (jest odpowiednik bez recepty ale nie pamietam nazwy, popytaj) Hipp ors2000 - na wymioty i biegunki, przeciw odwodnieniu

Jak coś sobie przypomnę to dopiszę.

U mnie zimno i pochmurno, nic mi się nie chce..bleee..

reklama
Czarnula: patyczki do uszek (takie dla bobasów, tępo zakończone)
gaziki jałowe (do oczu, pępka)

Narazie nic więcej nie pamiętam,Idę skończyć ką[pać Julkę, bo chlepie sie z tatą.

Do góry