reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

No to gratuluję synka Ola! Takie bóle to normalka, bo wszystko rośnie i się rozciąga, ja też tak brzuch czasem podtrzymuję.

Viviana basen jak najbardziej ale sauna zabroniona, podobnie jak za ciepłe kąpiele (powyżej 38*C).

Janbor teraz to normalne, że może nie być czuć, bo to za rzadko i za lekko w ogóle. Dzidzia poprostu poszła sobie w inny kąt i teraz już tak nie czujesz. Liczyć to się zaczyna dużo później, ale dokładnie nie pamiętam kiedy.

reklama
Evelinakol o właśnie wyskoczył mi Twój post: gratuluje córci!! Julka miała być Hanią, ale się rozmyśliłam jakoś.

To gratuluje Ola synka:-). Masz już pomysł na imię? Super że wszystkie badania w porządku:tak:.
Ja z basenem jednak jeszcze zaczekam. Zapytam tez mojej gin i zobaczę co ona powie, bo ja mam skłonności takie.
Ewelina - gratuluję Hani :-).
Chyba na razie przewaga babeczek jest w sierpniówkach ;-).
A ja mam jeszcze parę dni żeby sie zastanowić czy chcę znać płeć czy nie..., oczywiście jeśli bobas będzie miał chęć się chwalić

Tak mi intuicja mowila ze to synus bedzie, kobieca intuicja wiecznie gora!
Moj C.jest zawiedziony bo sprzeczal sie ze mna przez te wszystkie miesiace ze to corka,troche mi go szkoda:sick:Ale oczywiscie cieszy sie bardzo, juz dzwonil do wszystkich,nawet do szefa zadzwonil:dry:
Teraz imie.Cala rodzinka mowi Robert albo Laura,to imiona dziadko mojego C.Ale ja znalam 3 Robertow i kazdy z nich pil troche za duzo, chociaz jeden z nich kiedys dawno temu mi sie podobal:tak:.Chcialabym zeby to imie mialo cos wspolnego z nasza rodzina, dziadek ,pradziadek jakis kochany wojek albo poprostu ktos kto w moim zyciu, czy zyciu mojego "jeszcze nie " meza wydal sie wyjatkowy.
Musze pomyslec, pogadac z rodzinka.
Evelina, moja kolezanka ma na imie Hania, bardzo mila , super cool dziewczyna, do tego zdolna, nauczycielka jezyka polskiego, pelno mlodych ludzi ma ciagle kolo siebie, hehe.

tak jak obiecałam , już po stomatologu. Obyło się bez wyrwania czyli - leczymy, bo podobno jeszcze jest szansa. Boli jak cho.......a, ale już mniej to podobno lekarstwo tak na początku działa. No i wizyta nie uderzyła za bardzo po kieszeni także ok. W poniedziałek powtórka z "rozrywki".

Gratuluję chłopczyka i dziewczynki

Brrr..aż mnie mrozi na samą myśl o dentyście, niestety mam złe przeżycia, jak mi baba na żywca wyrywała korzeń..@#$%^&*()!!
Ale Magda dobrze, że już dobrze.

Ola ja znam kilku bardzo przyzwoitych Robertów, ale takie imię rodowe to też fajna sprawa, u nas jest takich dużo, Julka też jest po prababci. Ale teraz to sama nie wiem.

Idę zaraz do wyrka, papa!!

Hop hop, co tu taka cisza. Śpicie jeszcze? POgoda u mnie beznadziejna. Siedzę sobie w pracy i się troszkę obijam. Nic mi się nie chce.
Oglądałam sobie łóżeczka na necie. Powiedzcie, na co warto zwrócić uwagę przy wyborze?​

My też rozglądaliśmy się już za łóżeczkami. Zwracaliśmy uwagę na to czy ma atest, czy ma wyjmowane szczebelki, czy można ustawić materac na 2 lub 3 wysokościach, no i my chcemy łóżeczko z szufladą na pościel, więc na to też patrzyliśmy. No i to tyle.:-)

U mnie pogoda dzisiaj troche lepsza...nie pada:eek: Ale i tak jest pochmurno.

Dzien Dobry wszystkim przyszlym mamom!
Pogoda koszmarna!snieg, deszcz, wiatr, zimno, ciemno, horror mozna krecic.
Lozeczka tez juz ogladalismy, kolyski mi sie podobaja, takie z kloszem na gorze i blokada, ale kolyska wystarczy moze niecaly rok, ale jest tania(na poczatek) i tak dziecieco slicznie wyglada,potem zawsze moge sprzedac, no nie?Albo dla kolejnego dzidzi zostawic, hehe
Wiecie co sie przedchwila dowiedzialam? Mojej spoko kumpeli kolezanka (znam dziewczyne)jest w ciazy i chce usunac bo szkoly nie skonczyla i nie chce narazie i wogole to taka troszeczke rozrywkowa jest, no i zdecydowala sie dzidzie usunac, ja nie wiem , nie rozumiem kobitki, nie wiem co ma w glowie, moze zeczywiscie cierpi, ale pomimo tego wszystkiego to dla mnie straszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja nigdy nie moglabym zabic wlasnego dziecka,dla mnie nawet fasolka to moj malutki robalek,kruszynka.NIGDY!

Co wy myslicie na temat aborcji?

reklama
Dla mnie aborcja to coś niewyobrażalnego. Ja mogła bym wytłumaczyć ostatecznie osobę której zagraża życiu ciąża, ale tak :szok:
Powiedz koleżance że dziecko może urodzić i oddać dziecko do adopcji, tyle rodzin czeka na takie maleństwo. Sama sie dość długo o dziecko starałam więc wiem co mówię​

Do góry