reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

U mnie ten bol to taki gniocaco-klujacy, czuje czasami jak by mi to co mam w brzuchu spadlo na dol,podtrzymuje reka, bo mam takie wrazenie ze to pomaga.Wczesniej nie mialam takich objawow,od dwoch dni jakos. Dzis o wszystkim opowiem doktorkowi.Nie martwie sie bo bobo pomimo tego sie rusza.Takze to moze tak jak mowisz Mrozik, wszystko zaczyna sie powaznie powiekszac.Ja to jestem taka panikara troche.
Wysle dzis moje zdjecia z brzuchem,i moze juz nowe USG:tak:

reklama
No to czekamy z niecierpliwością na zdjęcia i wieści od gina. Mnie też takie "przytrzymanie" brzuch ręką pomaga - tak po mojemu ;-)​

Viviana - jeśli chodzi o saune to podobno lepiej unikać. Jeśli ktoś wcześniej regularnie korzystał to chyba nie ma problemu. Ale z tym jest tak że co lekarz to opinia. Ja na szczęście nie lubię ani gorących kąpieli ani sauny to mnie nie ciągnie ;-) .​

Aaaa, cos twojej linijki nie widze Janbor

No własnie nie wiem jak mam sobie z tyym suwaczkiem poradzic chyba cos robie zle może mi któras ze stałych forumowiczek pomoże:-)
A co do porodu rodzinnego to mój mąz mówi, że bardzo chce przy tym byc i ja sie ciesze bo nie wiem czy sama byłabym na tyle silna.

Z chęcią bym ci pomogła, ale zupełnie sie na tych suwaczkach nie znam. Sama ledwo wstawiłam swój :tak: . Ale faktycznie mamy tu obeznane dziewczyny i na pewno coś podpowiedza jak to naprawić​

Pełną instrukcje jak wstawić suwaczek mozna znalezc w forum ciaza porod polog, tam jest oddzielny watek poswiecony wstawianiu suwaczkow:-)

Dziekuje bardzo za odpowiedź:-D mam nadzieje, że któras z bardziej obeznanych forumowiczek mi pomoże bo ja to jestem strasznie cięzka do takich rzeczy:baffled:
Chciałam sie Was dziewczynki zapytac o ruchy dziecka, bo ja je zaczełam tak juz dobrze czuc gdzies w 18/19 tygodniu ale od wczoraj od popołudnia i dzisiaj od rana zupełnie nic sie nie dzieje i bardzo sie martwie czy wszystko jest w porzadku:confused: :-( może któras z doswiadczonych mamus mi cos pomoże, bede bardzo wdzieczna bo ja to troche panikara jestem a wizyte mam dopiero na 29 marca:-(
Mam nadzieje, że z moja Amelką wszystko dobrze.
A co do sexu to ja w przeciwieństwie do wiekszości z Was jakos nie mam wielkiej ochoty ale jak juz sie zdarzy to duzo lepiej odczuwam niz przed ciąża.Zreszta mój ma zjakos tak strasznie zapracowany jest ostatnio, ze leci nam ta ciąza jakos tak bezsexowo:-D A ostatnio czytałam w ksiazce o karmieniu, że własnie w czasie karmiania libido u kobiety jest duzo mniejsze.

Widze, ze temat sexu na tapecie :-p ?
U mnie kurde checi na sex praktycznie zero... :baffled: Gdyby sie moj A. juz po jakism czasie nie zaczal dopominac ;-) to bym pewnie na ten pomysl wcale nie wpadla....
Myslalam kurcze ze po 3 mscu sie poprawi troche libido, a tu nici z tego...:baffled:

Jestem po wizycie u doktorka! Mowi ze to chlopak, syneczek moj!!!!!
Pytalam sie o basen , a wiec powiedzial ze nie ma zadnych przeciwskazan, sauna odpada, bole to normalne,dzidzia musi miec coraz wiecej miejsca, tarczyca w normie, t-21 w porzadeczku, urynka tez,z waga z 61kg. (3 tyg temu )podskoczyla do 61,80kg.
Nanur, Mrozik doktorek zrobil mi w koncu badanie wewnetrzne!Wszystko idealnie.
Tak sie ciesze!!!!

reklama
Witam wszystkie Mamusie.
Miałam już USG połówkowe. Wydaje się,że dziewczynka. Złączyła nóżki i nie mogła pani doktor potwierdzić. Ale jestem jakoś tak przekonana, że tak już zostanie. Hania- tak będzie miała na imię.

Do góry