reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Magda współczuję biedaku!! Od ibupromów nic Ci nie będzie, a i znieczulenia u dentystów teraz są już bezpieczne, zwłaszcza że to drugi trymestr. Wiadomo, lepiej żeby nic nie dawać, ale jak jest zakażenie w zębie to ważniejsze żeby się nie rozprzestrzeniło. Głowa do góry!!
A kolorki mogą być, jak najbardziej.

reklama
Witam dziewczynki :tak:
Ja dzisiaj tak późno, ale muszę się pochwalić, że w końcu dzisiaj poczułam takie małe poruszanie w brzuszku no i jestem bardzo happy bo już czekałam na to długo :-)
Nie mogę się doczekać usg, bo już bym chciała wiedzieć kto tam u mnie w brzuszku mieszka :-D A termin usg mam na 30/03 dopiero.
No ale niechchociaż kopie, żeby mamusia wiedziała, że wszystko w porządku to spokojniejsza będzie ;-)

Te sexiki moje to teraz takie fajne, że aż trudno mi sobie wyobrazić, że po porodzie nie będzie mi się chciało.

A co do bolących piersi to mnie bolą sutki jak jestem na dworzu, tak jakby mi zimno w nie zimno, ale sama nie wiem czemu to tak :baffled: :baffled:

Acha, w końcu suwaczek sobie do podpisu wstawiłam, ale coś mi się niezgadza, bo pokazuje, ze mam 17 tydzień a normalnie to już przecież 19 tydzień :confused:

OO, wkońcu się jakoś wątek ruszył :-) . Co do dziąseł, to dentysta polecił mi płyn i paste Meridol. Jeszcze nie mam problemów z dziąsłami, ale powiedział że to normalne u kobiet w ciąży że krwawią i tak jakby puchną dziąsła. Mnie ostatnio zaleczył ząbka bo zrobiła się dziurka i nie chciał żeby sie pogorszyło.​

Gosia gratulacje :-) fajne uczucie nie!!!

Naur mnie te rozstępy na cyckach to przez noc jakoś sie pokazały, ogólnie to piersi mnie nie bolą tylko robią się większe i większe...;-) Staniki nosze normalne, tylko wszystkie musiałam wymienić na większe... co tu dużo gadać wcześniej byłam posiadaczką biustu w rozmarze bardzo małe "b" teraz jest duże "c" :szok: ku wielkiej uciesze mojego Andrzeja, wszystko by było ok gdyby nie te "czerwone prążki", ale Andrzej poczuł się do jakiejś dziwnej odpowiedzialności za wygląd moich cycków i je skrupulatnie smaruje kremem na rozstępy...:-D

Humor mam dzisiaj jakiś taki super dobry...nawet pogoda mi go nie psuje:laugh2: i maluch rusza sie jak szalony...

Gosia a na kiedy masz termin, bo widzę że z suwaczka wychodzi dzień wcześniej niż ja?

Viviana dobrze! Niech mężuś smaruje, niech dba. Moje cycki, niegdyś malutkie B, w poprzedniej ciąży były duże C, karmiące duże D a potem znów duże C. Teraz mam już znów D i mam już dość tych rozmiarów, bo jaki bedzie jak będe karmić: DD!!?? Przesada! Będę jak Pamela wyglądać.

Właśnie piję kawusię malutką z mlekiem waniliowym, modyfikowanym Julki, hihi, bo zapomniałam sobie kupić normalnego. Ale nie jest zła.

Czarnula- u mnie dziasla tez krwawia ale tylko jak myje zeby,to ponoc normalne, tak jak Viviana pisala.
Z cyckami to nie urosly mi zbytnio,ale mysle ,ze u mnie z tym rosnieciem wszystkiego to jakos dopiero sie zacznie, bo i brzuch niedawno co zaczal odstawac, takze i cycki mi pewnie wywali, a ja nie chceeeeeeeeee!bo i tak z natury mam "C":szok:
Na rozstepy to olejek z firmy ROC, u mnie nie ma narazie ani jednego, tylko naprawde to bede mogla cos powiedziec kiedy mi zacznie cos powaznie rosnac:-(,moj lekarz mowi ze masowanie i systematyczne nawilzanie zmniejsza ryzyko powstawania rozstepow.
Naur-kawka z mlekiem waniliowym-brzmi smacznie.

Dzisiaj mam wizyte u doktorka!!!!!!:-)
Moze juz bede wiedziala kim jest moj bobo:tak:, i zapytam sie o ten basen Mrozik.
Od dwoch dni pobolewa mnie brzuch, jak wstaje, albo po siku, ciekawe co to ma znaczyc.Czy czasami tak bywa?Dzis jest lepiej.

Mnie też brzuch pobolewa czasami, czasami kłuje. Chyba bobas się rozpycha;-) . jak mi bardzo dokucza to lekarka kazała wziąć no-spe.
Co do piersi to ja też wolałabym żeby już nie rosły. Ja z natury mam duże D, a teraz to nie wiem nawet co to za rozmiar :-D , już mi jak widać tylko śmiać sie z tego pozostało. Rozstępów nie mam narazie, ale od niedawna regularnie (przynajmniej raz dziennie) smaruje je kremem do biustu z musteli. Reszte coraz większego ciałka też smaruję co rano.

reklama
Do góry