reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

W czwartek przyjezdza moj man i po raz 1 od 4 miesiecy bedziemy mogli spedzic razem tydzien czasu:-D:rofl2::-p:-) moze sie zalapie na poród:-p
Fajnie by bylo, bo potem znowu nie bedzie mogl przyjechac:-(

reklama
Elis Natalka ma rację :-)dzien sie jeszcze nie skończył a jak widac ta 13 dosyć szczęsliwa :-):-D życzę Cu, żeby chłopak mógł sie załapac na poród w czasie pobytu bo nic chyba nie zastapi tych pierwszych chwil z własnym dzieckiem:-)

Natalka mnie lekarz powiedział, żeby liczyc ruchy od 9 do 15-tej i jak bedzie 10 to ok a jak nie to do szpitala, tak wiec widać co lekarz to opinia:baffled::eek: na razie naliczyłam kolejne 2 ruchy wiec jestw sumie 8:-) ale zwykle te 10 ruchów to w ciagu godziny było a dzisiaj jakos tak baaardzo leniwie:baffled:

Dokładnie co lekarz to opinia-ja mialam na 12 godz.10 ruchów liczyc,ale to w 37 tyg:eek:moze teraz inaczej sie liczy,ja nawet nie musze,wiem ze jest ich sporo ponad 10;-)

Kira ja ostatnimi czasy to na prawde mogłam te 10 ruchów naliczyc bardzo szybko, zreszta nawet njie musiałam bo w sumie cały dzien Mała sie wierciła tak jak Twój Adaś ale dzisiaj jakas ospała:baffled: moze pogoda ja dobija:-) chociaz ja sie dzisiaj bardzo dobrze czuje:-)

Acha i super, że Ci to cisnienie spadło:-) tylko niech sie juz Adas ruszy:-D:-) to bedzie juz całkiem fajowo;-):-D

Ale wiesz co jest najgorsze, że teraz prawie każda ciąża przenoszona :szok:w szpitalu lezały dwie laski jak byłam na KTg z przenoszonymi i mówiły, ze 3 urodziły w nicy tez z przenoszenia.Ja nie wiem co sie dzieje, ale moja kolezanka sie smieje, że to pewnie przez modyfikowana genetycznie żywnośc i że jak tak dalej pojdzie to za niedługo jak śłonice bedziemy 2 lata chodzić w ciąży :szok::szok::szok:

To dopiero by było:eek:chyba żadna by nie chciała:-D
Ale 20-30 lat temu też tak było,mniej ale też przenosiły:tak:moja mama była przenoszona i mnie też mama przenosiła-wywołanie po 10 dniach miała-coś czuje że mnie taki sam los czeka przez mojego upartego synka:sorry2:

Kurde ja to sobie tak mysle, że jakby sie na wywołaniu i normalnym porodzie skonczyło to jeszcze ok, chociaz wiadomo, że przy wywołaniu skurcze sa bardziej bolesne :-( ale to i tak lepiej niz cc, bo łansie mi Edyta napisała, że zeszło jej znieczulenie i wyje z bólu i nawet morfina jej nie pomaga:szok:
Kurde ja nie wiedziałam, że to ąz tak boli po cc:angry::baffled:

no to u mnie wszystko przed terminem. Ja jestem z 35 tygodnia:tak:
moja siostra z 37 a brat 38/39.
Mama tez byla przed terminem:-p Moze i moje malenstwo wyjdzie szybciej?:-D

reklama
Janbor ja też nie wiedziałam:no:moje 2 kolezanki mialy cc i nie miały aż tak strasznie,moze nie każdy tak ma:sick:
Ale też słyszałam ze po oksytocynie skurcze sa kilkukrotnie silniejsze:szok:a jeszcze jak ci pęcherz płodowy przebija to podobno koszmar-koleżanka mi poradziła zeby nie pozwolić za wcześnie przebic,o można oszaleć z bólu:no:

Do góry