reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Ale ja głupia jestem Natalka bo sama pisze Kirze, ze magnez działa rozleniwiająco na macice i osłabia skrcze a zazywam :szok::no: I sie potem dziwie, ze nic sie nie dzieje:no::happy2:

No nic inteligencji to mozna by mi pozazdrościc:-);-)

RobiłA któras tego krakersowaca, do ktorego umieszczałam przepis kilka dni temu??? My go konsumujemy od 4 dni:-) no ale co tam puki moge to sie opycham:-) dzisiaj robimy wypad do KFC na ostatnie niezdrowe żarełko;-)

hihihi a potem sie dziwie,że mam 23 kg do przodu:szok:

reklama
Janbor a skąd mogłaś wiedzie nieprzejmuj sie tym wazne ze juz wiesz:rofl2:
Ja właśnie wrócilam i przyniosłam nam obok z restauracji obiadzik szarma z kurczaka z ryżem i sałatka z kurczaka i warzyw rewelka wiem ze to niezdrowe ale ostatni raz mozna przed karmieniam bo potem to tylko wspomnienia o takim jedzonku:zawstydzona/y::confused2:

matko Kira co za patałachy z tych lekarzy:wściekła/y::no::wściekła/y:kuźwa jescze z takim imieniem i nazwiskiem...nie dziwie sie ze ta nasza Polska to spada na psy:wściekła/y::no:a ta pielęgniarka to o łaske zrobiła ze Ci cisnienie zrobiła?a moze akurat jej się na kawke spieszyła co za %&*!@@%!! ehhhhh poprzeklinałabym,ale nie mozna:confused2:

Naur super ze do nas zawitałas,a Uleńka jescze nie raz bedzie ci sprawiac niespodzianki swoim zachowaniem:-)a co do przenoszenia do wrzesnia to ja juz nie wiem czy ja sie w tym wrzesniu nie znajde,ja sie czuje jakby mi jesczze ze 2 miesiace zostały:szok:

janbor ja sapie jak wchodze po shcodach,potem musze chwile odpczac,ale na dół to potrafie zbiec:-)pewnie na tych schodach jeszcze urodze:-D

a co z ta mrozik?ja mam do niej numer,ale ktos mowil ze juz pisal do niej.
a Ola tez cos cicho:nerd:

Kira kolejna biedna mama .
Przeklinac sie tu naucze przez tych lekarzy -debili, naprawde,przeciez te historie ze szpitali z rownowagi wyprowadzaja.:wściekła/y::wściekła/y:
Kira sprobuj do innego lekarza, jak Naur, zmienila i odrazu urodzila.
Biedny zuczku, w takiej niewiedzy cie trzymaja, cholera!!!

Naur Urszulka ciekawa swiata:-D:-D

Pozdrowienia dla Madziary i Sylwi

Kira
pisalas ze ten magnez bierzesz na obnizenie cisnienia, czyli jest ci potrzebny, ale z drugiej strony moze on hamuje twoje skurcze i opoznia porod??Paranoja!!To co ty masz w koncu robic??

Janbor chcialam sie skusic na ten twoj placek, ale nie chcialo mi sie tego mleka gotowac 2 godziny.Kupilismy z moim C. torta i po sprawie.Ale skopiowalam sobie przepis:cool:

U mnie skurcze raz bolesne, raz do wytrzymania, nie mierze czestotliwosci, wydaje mi sie jak przyjdzie ten czas to bede pewna na 100% ze to juz.

Ja dzisiaj na obiadzik wsuwam barszyk czerwowny zabielany z ziemniaczkami:-) a kolacyjka to KFC:-)

Kasia nie martw sie moze nie bedzie tak zle i do konca sierpnia urodzisz:-) a jakby Ci sie trafiło faktycznie na tych schodach :-):-D:-D to byłoby rawie jak w filmach;-) tam to sie zwykle w taksowkach, przebieralniach albo w jakichś jeszcze inych dziwnych imiejscach rodzi:-)

A na wage to tez juz nie staje bo po co sie dołowac:-) pocieszam sie, że ponzije bedzie scisła dietka to jakos spale te dodatkowe kg....ehehheh grunt to sie pociszac:-)

Do:rofl2: mrozik to ja pisałam ale jak na razie cisza, wiec pewnie tuli swoje malenstwo:-)

No wlasnie Ola jakby nie mleko to ten placek sie robi szybko:-) ja tez sie umordowałam z gotowaniem tego diabelstwa a i tak chyba za krotko bo mi sie karmel nie zrobił i musiala juz po otwarciu puszki podgotowac w garnku:-)

A te skurcze to może jednak mierz bo w szpitali sie moga zapytac kiedy sie zaczely i co ile wystepuja....

Ciekawy temat o tych kilogramach Janbor, bo ja tez zasuwam ostro z ta waga:szok::szok:,19 na plusie
Juz kiedys z kims rozmawialam na ten temat, po porodzie lekki sporcik, dietka z musu co by malemu nie zaszkodzic, do tego nocne wstawanie i spacerowanie, dolaczamy do tego przemeczenie i figurka wroci do normy :-D:-D

Z tym liczeniem skurczy to ciezko Janbor bo dziwne sa, nie wszystkie takie same i nie wiem kiedy skurcz a kiedy mi brzuch twardnieje.Jak bylam na KTG to czulam jak brzuch twardnieje a zapisalo sie na wydruku jako skurcz, teraz doszly skurcze ktore rospoznaje jak skurcze,dlatego nie wiem jak to liczyc. Troche zamieszalam, ale da sie cos z tego zrozumiec??

witam drogie panie:-)
U nas bez wiekszych zmian . Brzuszek sie stawia regularnie , w nocy skurcze juz bardziej wyczuwalne ale bolesne tylko w krzyzu.
Strasznie mi dzisiaj hormony lataja:no: zla jestem a jak cos to lzy mi same naplywaja:wściekła/y:.

Gosiu gratuluje! doczekalas sie wreszcie:tak::-)

Kira brak mi słów. Moze faktycznie powinnas spróbowac gdzie indziej i to jak najszybciej . Przy takim cisnieniu nie powinni czekac tylko od razu cc:szok:

reklama
Ola ja tez nie potrafie liczyc skurczy tych niebolesnych i tylko dzieki ktg wiem ze mam je co 3 min. tak samo jak bolesne (te juz licze sama)

A co do wagi to tez mam sporo . 18 na plusie . Jak wytrwam do terminu to do 20 dobije. :szok:

Do góry