reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Halo. gdzie się podziewacie? Śpicie jeszcze?
U mnie kiepska pogoda, nie chce się z domu ruszać. Była już wprawdzie drzewka pooglądac w "sadzie" czy już pąki puszczają, ale wcale za ciepło mi nie było, a do tego mrzawka się zaczęła. Nawet mój psiak wolał do domu wrócić, chodzić mu się nie chciało. Teraz położył się na podłodze i nic go nie interesuje:-D

reklama
Czy któras z was chodziła na ćwiczenia dla ciężarnych, bądź zamierz chodzić?
Ja bym się z checią wybrała. Koleżanka chodziła i poleca, ale to tylko jedna opinia. Chętnie bym się "rozruszała". Muszę sie chyba popytać od kiedy można chodzic na takie zajęcia. Pewnie jak jest wszystko ok, to od początku ciąży, ale ja musze gina zapytać o pozwolenie:tak:. Hmmm, chyba zaczęłam prowadzić monolog :szok::-D

Znowu ja. Na którym boku się powinno spać. Wszyscy mi mówili że na lewym, a teraz w artykule przeczytałam że na prawym. Zgupiałam:szok:

ja cały czas słyszałam,że na lewym wiec trochę mnie z tym prawym zaskoczyłaś.Agdzie o tym przeczytałaś?

Ile zaległości mam...
Co do porodu rodzinnego, to mój Andrzej chce rodzić ze mna i nie wyobraża sobie, żeby było inaczej, ja jeszcze nie dawno nie byłam przekonana co do tego pomysłu, ale ostatnio stwierdziłam, że musze mieć Go przy sobie...:-)

Ja też czytałam, że spać się powino na lewym boku, u mnie z tym spaniem to róznie bywa, bo zazwyczaj się przekręcam z lewego na prawy i na odwrót. Cud, że na brzuchu się spać ozwyczailam. ;-)

Pogoda u mnie też kiepska pada od samiuśkiego rana, i jakoś tak mnie na sprzątanie wzięło i już się ze wszystkim uwinęlam. Teraz pora na drugie sniadanko i lece na ploteczki do kolezanki....
Milego dnia sierpinówki !!! :-D

Mrozik - rodzic bede tutaj w Luxemburgu.A mieszka mi sie bardzo dobrze tylko czasami brak mi najblizszych, przyjaciol, mamy i polskiego JEDZENIA:-(...
Z tymi cwiczeniami to kupilam sobie pilke dla ciezarnych i naciagam sie troche, nie mam w planach zapisywac sie na specjalne cwiczenia.
Pozycja do spania to slyszalam ze na lewym ,ale ja nigdy nie lubialam spac na tym boku, wogole na boku nigdy nie spalam, zawsze na brzuchu ,ale teraz ukladam sie tak jak mi i mojemu bobo jest wygodnie(ale juz nie na brzuchu) i kiedy wstajemy rano obydwoje jestesmy wypoczeci:tak:
Zazdroszcze ci Viviana tych ploteczek u kolezanki,kiedy jestem czasami u nas w Polsce tez chodze czesto polotkowac, przy kawce, ciasteczku i obiadku ktory na gazie stoi,hehe.Tutaj jest troche inaczej, kiedy mam ochote poplotkowac wchodze na BB:tak:,bo nie mam nikogo z Polski.

A powiedzcie jak jest z wasza cera???Bo u mnie to katastrofa!!!:szok:
Nigdy nie mialam problemow z cera , ale teraz pelno plam, krostek i pare pryszczy,zadne kremy nie pomagaja, czy to sie kiedys skonczy????

reklama
U mnie Ola z cera całkiem odwrotnie, odpukac. Zawsze miałam skłaonności do trądziku, a teraz mi się cera wygładziła. Ale to tylko na buzi. Na plecach i na piersiach mam ciągle coś nowego. Na szczęście do lata daleko i na razie nic nie widać.
Mam ochote pójść na basen, ale się boję jakiegoś zakażenia

Do góry