reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

czesc dziewczynki:)
Jak mija dzionek? U mnie piękna pogoda i zaraz pewnie sie na spacerek wybiore:)
Naur gratuluje córci, jest bardzo dzielna niektore dzieci to dantejskie sceny wyprawiaja przy próbie przeprowadzi a twoja niunia super:)))
Syska trzymam kciuki, żebys jak najszybciej wyszła ze szpitala i żebys wróciła do zdrówka.Myslami jestem z Tobą:))
Dziecwczyny ja tez chyba zaczne chodzic po normalnych sklepach bo rzeczywsicie ciazowe ubrania doprowadza mnie do bankructwa a pomysł z tuniczkami jest rzeczywsicie superowy.
Acha powiedzice mi jakie badania miałyscie do tej pory robione?BO mnie sie wydaje, że moja lekarka cos bagatelizuje sprawe, ale moze sie myle:))
Pozdrawiam

reklama
Naur no od jutra już jestem na półmetku.. jak ten czas szybko leci, pamietam jak dopiero co dowiedziałam się o ciąży a tu już 20 tydzień:-)

Syska wracaj szybko cała i zdrowa:-)
Janbor ja co dwa miesiące mam robione podstawowe badania krwi i moczu. Na poczatku ciąży miałam WR, HBS i grupę krwi. Czeka mnie jeszcze test obciazenia glukoza i jakies jeszcze badania ktorych nazw nie pamietam bo sa jakies dziwne:eek: No i oczywiście usg.

U mnie też piękna wiosenna pogoda, aż chce sie na spacerki chodzić, po obiadku mam zamiar wybrac sie po doniczki, tak mnie jakoś naszło że na wiosne musze nowe mieć....

Syska - trzymam kciuki żeby z wami było wszystko w porządku.
Ja już wróciłam od gina. Babka powiedziała że to prawdopodobnie jakaś kolka jelitowa i kazała brać no-spe, nawet do 3 dziennie i się nie martwić. Zrobiła mi zwykłe badanie ginekologiczne i słuchała tonów. Powiedziała ze jest dobrze, ja sie uspokoiłam bo usłyszałam bijące serducho.
Zaraz potem wybrałam się na oglądanie sukien ślubnych z siostrą (dla niej). Połaziłam troszeczkę, pogoda nadzwyczajna, pooglądałam też ciuszki ciążowe, ale się nie zdecydowałam na dalsze wydatki :), na razie mi starczy ciuszków. W kurtkach i płaszczykach chodzę zwyczajnych, tylko ich nie zapinam...
W brzuchu od rana tak mi się przewraca, to chyba maleństwo fikołki robi, bo strasznie ruchliwe. Tylko małe przerwy są. Dziwne uczucie :tak:

Janbor z badan to do tej pory miałam morfologie i siki zwykłe, teraz będzie to samo + WR, bo wszystkie Ig oraz różyczki, grupy krwi mam z poprzedniej ciąży a to się tylko raz robi. No i usg teraz trzeci raz bedzie.

Viviana ja ciągle tylko w ogródku coś dosadzam, kopię i patrze jak krokusy kwitną, hihi. A w domu mam hiacynty.

Mrozik to dobrze, że dobrze. Mnie też raz po raz coś kłuje to tu to tam, juz się nie przejmuję tylko ew. Scopolan wezmę ( no-spa na mnie nie działa)

To widze, że w sumie nie jest tak zle z tymi moimi badaniami, chociaz mocz mialam robiony jak do tej pory tylko raz:baffled:
A tak w sumie to mialam robione nastepujące badania: grupe krwi,mocz analiza ogolna,glukoza,VDRL,HBs antygen, morfologia.
dzisiaj wybieramy sie na piewrszego w tym roku grila:-) od razu czuc wiosne:happy:

buziaki dla wszystkich przyszlych mamuś

Mrozik mój maluch też ruchliwy i też mówie, że fikołki robi ;-) Na początku to się ruszał tylko jak siedziałam lub leżałam, a wczoraj to fikał cały dzień i nie przeszkadzało mu nic co robiłam...

Dzień mi szybko zleciał, doniczki kupiłam...zielone.:happy:
Jutro mam zamiar iść na lody, bo już budki pootwierane...hmmm można w ciąży jesć lody?? Tak pozatym to humor mi dopisuje :-) Jakaś taka pobudzona chodze.

Ja narazie tylko na chwileczkę.
Viv oczywiście że można jeść lody, a nawet są zalecane jako słodycze z wapniem i białkiem.

Syska mam nadzieję, że u ciebie wszystko ok.
Ale cudna pogoda aż się chce żyć :-)
Jak ja wam zazdroszcze tych ruchów - ja ciągle nic nie czuje. W piatek ide na wizytę - ciekawe czy będe miała tym razem badanie. Może chcociaz serduszka uda mi się posłuchać.

Rany!!Ale mnie długo nie było:-) Ale dzis tez tylko na chwilke.Widze ze watek rosnie-dobrze i wy tez dziewczyny rosniecie:-D dobrze.Ja tez rosne:zawstydzona/y: w czwartek juz powinnam miec neta to zapodam zdjecie.a na razie papatki;-)

reklama
Ja dzisiaj po pierwszym dniu pracy, po 3 miesięcznej przerwie. Jakoś dałam radę :-).
Ja lody raz już jadłam, ale takie z pudełeczka. Myślę że lody ogólnie można, ale trzeba uważać żeby sie nie zatruć. Tzn chodzi o to żeby były z pewnego źródła, świeże. Ale teraz raczej chyba jeszcze nie ma strachu, dopiero w lato głośno o salmonelli.
Teraz już tak często nie dam rady pisać, bo z pracy nie chce mi sie coś zalogować. Dopiero po robocie, jak będę jeszcze żywa....:tak:

Do góry