reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Janbor ja tez spałam w ciągu dnia,ale nie sądze żebym miała problem z zaśnięciem wieczorem;-)ostatnio jakas nieprzytomna chodze:happy2:
A chciałabym namówić mojego męża na wieczorny spacerek,przejść sie wolniutko do parku,jakos mam taką ochote,i pewnie na lody wstąpimy po drodze:-D
Kasia to faktycznie malutka,ale jak ty malutka to będzie Ci łatwiej:tak:,dobrze że wszystko ok:tak:

reklama
Kasia 2 godziny??:szok::szok:ty biedaku, to ci sie pupa w krzeslko wrosla!!:-D
Ale najwazniejsze ze kruszynka zdrowa, i z toba wszystko w porzadku.

Janbor
dziekuje bardzo za zyczenia:tak::tak:Tobie tez tego zycze.
Wszystkim kobietkom zycze latwych porodow i malo ostrych bulow, buli, jak to sie pisze??:baffled:

Musze uciekac na chwile, potem wpadne jeszcze.

Cześć dziewczynki.
Jestem z powrotem. Jeszcze nie miałam czasu poczytać co pisałyście, ale śpieszę z nowinką, a mianowicie moja krusznka postanowiła zrobić mi niespodziankę i urodziła się o miesiąc wcześniej :) Powinna ok 22 sierpnia a urodziła się 27 lipca. Wg usg miała ważyć 2600 a okazało się, że ma 3480 i mierzy 54 cm :-)
Zaraz po porodzie niuni podali glukoze i ogrzali. Później okazało się, że nasiliła się żółtaczka i musimy zostać dłużej. Poopalała się trochę "na solarium" no i wróciłyśmy już do domku.
Niunia spokojna i w ogóle nie płacze, budziła się regularnie co 2 godzinki teraz zaczyna coraz dłużej przesypiać ok 4 godz. Dzisiaj troszke się kręciła i nie mogła zasnąć, ale już się uspokoiła.
No to by było na tyle. Napiszcie, które już urodziły w tym czasie a ja postaram się nadrobić zaległości w czytaniu.

Gosia
WIELKIE GRATULACJE DLA CIEBIE I OCZYWIŚCIE DLA CÓRUNI, NIECH SIE MAŁA ZDROWO CHOWA

Koniecznie zdaj relacje z porodu jak tylko znajdziesz czas napisz jak minął pierwszy dzionek i nocka z maleństwiem w domku.

Gosia7 serdecznie ci gratuluję!!! Niech się maleństwo dobrze chowa:-D:-D:-D A lista rozpakowanych sierpniówek jest w dziale"terminy porodów":tak:

Kira ja też na początku byłam zdziwiona ze nie mam wyznaczonego terminu cesarki ale po przemyśleniu całej sytuacji stwierdzam, że wole poczekac aż mały będzie gotowy niz wyciaganie go na siłe, jesli on jeszcze tego nie chce :tak: poczekam i uszanuje jego wole hihihihi :-D

Ja też spałam w ciagu dnia 2 godzinki i pewnie wieczorem bede miała problem żeby zasnąć :-(

No moje drogie czas na kolejnego malucha bo coś ostatnio cisza :-D która ustawia sie w kolejke? ;-)

Dziękuję bardzo :)
Na porodówkę trafiłam dwa razy, raz 25-go ale akcja się nie rozwijała no i po raz kolejny 27-go ok 10-tej do ok 16-tej bóle były do wytrzymania ale później to już miejsca nie mogłam sobie znaleźć. Rozwarcie miałam 5 cm już 25-go zaczęło rosnąć no i na 8 cm stało i stało a ja się męczyłam no i w końcu mi pomogli oksytocyną. Nie chcieli przyśpieszać bo to wcześniaczek, ale w końcu doszli do wniosku, że jak przyśpieszą to tylko o kilka godzin no i o 21.30 moja Niunia przyszła na świat. Bolało, ale już sam widok Kruszynki wynagrodził wszystko :)
Ja już prawie się zagoiłam a mój Skarbek jest grzeczny jak aniołek, nie płacze i tylko pokwękuje jak chce papu -oby tak dalej!

A ja Was na chwile opuszczam bo udało mi sie mężusia na mały sacerek namówić:-);-) troszke sie dotlenie przed nocka to moze sie bedzie lepiej spało.Jak wróce to oczywiscie zaglądne:-)

reklama
Do góry