reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

witam wszystkich
U mnie też wiosna pełną parą, co nawiasem mówiąc dziwne w Hiszpanii, powinno teraz padać na potęgę. Ale ja się cieszę, nie ma nic lepszego niż popołudnie w parku. 15 marca mam USG połówkowe i już nie mogę się doczekać. Z jednej strony jestem ciekawa co tam mam pod serduszkiem, choć nie mogę sie pozbyć myśli o drugiej córci, ale tak naprawdę to potrzebuję usłyszeć, że wszystko jest w porządku.
Co do zakupów ciążowych to kupiłam spodnie, bo oprócz dresów już w nic się nie mieściłam.
Ewelina.

reklama
No właśnie, ja muszę kupić drugie portki, bo w jedne się mieszcze a w drugie nie.
Evelinakol pewnie tam cieplutko masz!
Mrozik mój suwaczek właśnie się zmienił na jakiś zgoła inny, sam..hmm..pewnie coś tam pozmieniali. A jak chcesz taki to wejdź na tę strone i sobie zrób.

Julka dzisiaj stanowczo odmówiła pójścia na spacer, a szkoda bo słonko świeci aż miło, ale przeciez jej nie wywlokę siłą.

Naur świetną masz tą Julkę. A co tam ma kobita swoje zdanie. Jak stwierdziła że nie idzie to nie. U mnie dziś pochmurno. A swoją drogą to czuję że mi badania nie za bardzo teraz wyjdą czuję sie strasznie zmęczona, chyba że to przesilenie wiosenne.
Evelinakol to ile ty masz tam teraz stopni?
Dla mnie moglo by juz byc cały czas cieplutko nienawidze zimy. a nie tyle zimy co tych pogod przejsciowych.

Podają 15 stopni, ale region w którym mieszkam ma to do siebie, że jest duża różnica między "w słońcu" i " w cieniu". tak, że jak przygrzeje to w samym sweterku można posiedzieć.

Cześć dziewczyny:)
jestem tu nowa i mam nadzieje, że zawitam na dłużej bo tez jestem sierpniową mamusią:)) to nasze pierwsze dzieciątko, na które cięzko pracowaliśmy przez rok:)i teraz z niecierpliwoscia oczekujemy az pojawi sie na świecie:)
Od razu mam do Was pytanko bo widze, że niektóre z Was juz maja jedno lub wiecej dzieciaczków i jestescie na pewno bardziej doswiadczone niz ja:-(
Chcidzi mi mianowicie o USG połowkowe a dokłądnie co takie USG obejmuje i kiedy sie je robi?

Dzikuje za odpowiedź i pozdrawiam wszystkie sierpnióweczki:)

Janbor25 - witamy gorąco. My też długo staraliśmy się o dziecko, bo ponad 3 lata. Byliśmy leczeni na wszelkie sposoby, a zaszliśmy w końcu naturalnie:tak:, po odstawieniu wszelkich leków. Dla nas to prawdziwy cud, lekarze nie dawali nam na to szans. Trzymam za Was kciuki.
Na kiedy masz termin?
U mnie pogoda kiepska, tzn nie świeci słoneczko. W poniedziałek idę na badania krwi, też jestem ciekawa co tym razem wyjdzie. Ciśnienie też mi coś w górę skoczyło. Przed ciążą miałam 120/80, w ciąży spadło mi mocno - na 90-100/60. A po dzisiejszym badaniu znowu okazało się że mam 120/80. Mam nadzieję że już sie zatrzyma i nie pójdzie w górę.

Janbor witam serdecznie!! Z tego co wiem, to takie usg robi się między 18.a 22tc. i obejmuje głównie wykrywanie ew. wad u płodu, można też określić płeć (chyba że brzdąc się wypnie, hihi)
Pisz więcej i często co u Was!
Mrozik to ja nie wiedziałam, że wy tak ciężko się staraliście o bobasa, to gratuluję tym bardziej!! Swoją drogą jakie to niesprawiedliwe, nie którym udaje się za pierwszym podejściem ( i to 2 razy, patrz ja) Czemu tak się głupio dzieje?!

Właśnie walczę ze sterta papierów, gazet i czego tylko, bo trzeba to posegregowac i przeprowadzić. Uch..ciężka robota. Julka na basenie, więc ja mam spokój.

Hej dziewczyny! Pogoda cudna aż żal w domu siedzieć. Niestety każde większe chodzenie od razu odczuwam. A ostatnio troszkę łaziłam bo chciałam sobie coś do ubrania kupić. Byłam w sklepie z odzieżą ciążową ale ceny mnie powaliły. Dzisiaj będąc u alergologa z Monika poszłam przy okazji do sklepu gdzie zawsze chodziłam i kupiłam sobie dwie bluzki - razem dałam 50,00. Musze sobie jeszcze jakieś spodnie kupić.
A jeśli chodzi o autobusy to zdecydowanie szukam miejsc siedzących i się nie przejmuje innymi. Zwłaszcza, że te starsze Babcie co tak krzywo patrzą w autobusach to niezłe wyścigi potrafią robić żeby zdążyć do wejścia czy do miejsca :-D. Jak tylko zrobi się cieplutko to będę eksponować brzuszek i niech mi ktos spróbuje miejsca nie ustąpić w razie konieczności :dry:

No i witam nową mamuśkę :-)

Własnie te ceny ciuchów ciążowych są powalające. Uch, czy to że tam jest odrobinę więcej materiału znaczy, że trzeba zdzierać z mam 2 razy tyle co za normalne ciuchy??! Chamstwo..
Z reszta ja bluzki zazwyczaj kupuję normalne tylko luźne i teraz są modne takie ciążowe fasony, ze stanem, luźne i długie, więc łatwo. No ale portki muszę już mieć ciążowe, trudno.

reklama
Wielkie dzieki dziewczyny z amiłe przywitanie:-)
Jeśli chodzi o starania to ja Cie podziwiam Mrozik, że tak długo wytrwaliście bo ja juz pod koniec zaczynałam sie ostrozałamywać:-( ale na całe szczęście udało sie i teraz jestem bardzo bardzo szczęśliwa:-D Termin mam na 16 sierpnia i mam tylko nadzieje, że upały w tym roku nie będa tak dokuczliwe jak w zeszłym bo będzie ciężko:-) ale coa tam nogi do miski i jakos wytrzymam heheeh.
Z tym USG tak pytałam bo jak byłam wczoraj u mojej ginekolog to w sumie nic mi nie powiedziała, zmierzyła głowke, brzuszek i kośc udową i tyle a o płci nawet nie chciała wspomnieć bo twierdzi, że teraz to jeszcze nic nie wiadomo bo jeszcze kadra u chłopców czasme moga nie zejśc do moszny i mówiła, ze dopiero w 30 tygoniu może sie dowiemy:-(
Oczywiści enie dałam za wygraną i zapisałam się na USG 4D genetyczne, gdzie zmierza wszystko i zważa dziecinke i powiedza mi płec, wiec jednak sie da.Nic z tego nie rozumiem, że u jednych lekarzy sie da a inni za nic nie chca powiedzieć.Ale wśrode sie dowiem wszystkiego co mnie interesuje i bede spokojna:)
A mam jeszcze takie pytanko jakie witaminki zazywacie, bo mnie lakarka kazała jedynie kwas foliowy i jad zazywac ale ja juz wczesniej kupiłam Feminatal i to wcinam bo tam jest duzo wiecej witamin a w ciązy to chyba ważne a nie sam kwas foliowy i jod.Co o tym myslicie??
Acha i jeszcze sie włacze do dyskusji o ubranich ciązowych bo rzeczywiscie ceny powalają i jest to bardzo niesprawiedliwe moim zdaniem.Ja mialam w zimie w sumie dwie pary spodni i diwe bluzki ale terazx chyba trzeba bedzie cos na lato kupić bo nie mam w czym chodzic:-( tylko te ceny :baffled:

Do góry