reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

No więc zadzwoniłam do szpitala wczoraj że bardzo mnie boli brzuch i skurcze mam jakieś nieregularne a pani doktor na urlopie:tak:i kazała w razie czego na oddział na badania lub ktg:tak:no i pytam czy mogę przyjechać żeby mnie ktoś obejrzał:szok::tak:pani położna pyta który tydzień to mówię że 38 a ona do mnie że mogę przuyjechać ale na izbie przyjęć wpisać się na oddział:szok::szok::szok:a ja na to że ja chcę tylko na badania a ona że nie mam liczyć na to że przed porodem ze szpitala wyjdę:szok::no:czy będzie się coś działo czy nie to i tak zostawią mnie do rozwiązania:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tak więc widzę że nie mam szans dostać się na zwykłe badanie SZOK!!!Po jaką cholerę mam tam leżeć skoro termin na 17 ???rozumiem gdyby coś się działo ale ona mówiła że bez względu na wszystko i tak zostanę:szok:zgłupiałam po prostu
Teraz jadę gdzie indziej zobaczę co się dowiem

reklama
Gosia jak widzisz nasza służba zdrowia to totalna pomyłka:wściekła/y:albo nadgorliwosc i bezsensowne trzymanie w szpitalu,albo totalne lekceważenie naszych obaw:wściekła/y:
Nie potrafia wyposrodkowac:-(

Gosia, Kira brak słów dlatego zostawie wasze opisy z rozmów telefonicznych ze szpitalem bez komentarza :wściekła/y::szok::no:

Dziewczyny (zwłaszcza doświadczone mamusie) mam do was pytanie. Czytam sobie ksiażke "Język niemowląt" i tam w rozdziale "Łatwy plan" jest napisana taka kolejnosć zajeć przy maluchu
1. karmienie
2. aktywność (w tym kąpiel)
3. sen

ja myślałam, że karmi sie dziecko dopiero po kąpieli a potem sen! czyli
1. kąpiel
2. karmienie
3. sen

i teraz już sama nie wiem :-( napiszcie z doswiadczenia jak to jest?:zawstydzona/y: czy kąpie si emalucha z pełnym brzuszkiem? :szok:

Ja kąpałam , kiedy dziecko nie było głodne, tzn nigdy zaraz po jedzeniu, ani przed. Weronika jako noworodek jadła mi co 1,5-2 godziny, także musiałam tak kąpac , żeby była mniej więcej 0,5do 1 godziny po jedzeniu , a zarazem z godzinę przed.

Raabit moim zdaniem to glupota co tam napisali.Ja jednak zaufam swojej i mamusiowej intuicji:tak:Najpierw kąpiel,zabawa,masaz,potem wyciszenie,przytulanie i karmienie i na koncu sen-tylko nie pozwolic usnac przy cycyu-nawet w szkole rodzenia tak nam mowili:tak:

Magda dziękuje za odpowiedź :tak:

Kira nam tez mówili żeby dziecko nie usnęło w czasie karmienia bo potem sie przyzwyczaja że usypia tylko w taki sposób i bedzie problem z zaśnięciem bez cyca :tak:

Wiem ,że tu na to nie miejsce, ale czy mój brzuch wygląda na opadnięty? Wczoraj jedna nawiedzona "położna" powiedziała, że jest nisko. Fakt jest go sporo na dole, ale sporo tez na górze, no i ciagle mam zgagę

Sylwia może minimalnie jest niżej:tak:mozesz wsadzic reke miedzy biust a dno macicy?Widzialas mój opadniety?wiesz o co mi chodzi?:-p

reklama
wiesz...nie zawsze brzuch sie opuszcza,wiec sie nie przejmuj.:tak:moim zdaniem masz troszke nizej bo wczeniej to ci prawie biust podnosil:-Djak zdjecia pokazywalas,chyba ze inaczej wyglada z innej perspektywy:nerd:zrob jeszcze z przodu to bedzie latwiej:tak:

Do góry