reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Kira możesz powiedzieć, że masz regularne skurcze, to najpierw Cię zbadają wew. a potem pod KTG, najwyżej nic nie wyjdzie i stwierdzą, że skurcza zanikły i do domu czekać. A też świnia z tego lekarza co Cię zostawił bez opieki, oni MAJĄ OBOWIĄZEK wyznaczyć zastępce, tak jak zrobił to u Raabit.

Kasia oj siki to ja już prawie cały czas robię, mój mąż tylko robi wielkie oczy jak mu znowy każdę kupić dostawę papieru toaletowego, bo ten znika w oczach.

Sylwia koniecznie drania wpisz na listę. Może oszczędzisz nrwów jakiejś dziewczynie.

Ola ja mam pępek płaski, hihi..miałam długo wklęsły, bo mam głęboki a teraz mam zupełnie wyprasowany, tylko okrągły ślad.

Zmykam juz do wyrka, bom bardzo zmęczona i boli mnie po tym badaniu co nieco, ale to normalne.
Spokojnej nocki i żadkich pobudek!! Papa!

reklama
Witam
Ja dziś pierwsza:-)Już sie wyspałam,jakoś dziś wcześnie ale dobrze że nie o 3:eek:
Noc w miare spokojna,ze 2 skurcze,normalne bóle spojenia i siusiu co poł godz-czyli norma:-D
Naur dokładnie zrobie tak jak mówisz:tak:muszą mnie przyjąć:tak:W piątek sobie pojade,bo i tak w tamtą strone jade,a niestety to cała wyprawa dla kaleki:-p

hi

witam rankiem choc u mnie zaczal sie juz przed 7-ma ...
w nocy sikanko pare razy (norma), od 12:45 do okolo 3-ciej nie moglam zasnac :no:
zasnelam po brzoskwince...
cos pobolewa mnie prawa nerka :-(- nie wiem od czego
no i odliczac juz powoli zaczelam - 2 dni ... - przyznam ze cykam sie, a dzis jeszcze na 21-sza do dentysty (plomba mi wypadla - tez nie miala kiedy :wściekła/y:)

pomykam konczyc pakowac torbe ... - co chwila sobie cos przypominam
w sumie mi wychodza juz 2 torby (bo do jednej nijak tego nie wcisne) :szok:

Naur - wiedza to juz polowa sukcesu - dobrze ze wreszcie trafilas na odpowiednia osobe...
co do zabawki to mysle ze pomysl calkiem dobry, tylko gdzie ja teraz cos dostane jak nie moge sie poruszac :-(... a mezus w pracy codziennie do bardzo pozna bo szef wlasnie przylecial i koncza jakis projekt, a urlop ma dopiero od piatku

Hej Słoneczka:-) No i w końcu jest!!!!!!!!!!!!!! Nasz upragniony, wyczekany SIERPIEń:-D Pamiętacie grudzień - wtedy myślałyśmy- kiedy będzie sierpień. Teraz pewnie każdego dnia na świat przyjdzie SIERPNIOWE DZIECIąTKO. Niesamowite!!!!!!!!!!!! To bobaski rosły przy nas. Ja trafiłam na forumo ok 17 tyg ciąży z zapytaniem jak to u was z ruchami dzidzi:-) Później chwaliłsmy się co kupiłyśmy, pokazywałyśmy rosnące brzucholki.............. I tak doszłysmy do sierpnia:-)

U mnie coś się tez dzieje: od 2 dni ból spojenia, rano ból podbrzusza o takim nasileniu jak tuż przed miesiączką( na szczęscie przeszedł) Dzisiaj jeszcze raz ktg i badanie szyjki ( KIRA mi szyjke badają przez dopochwowe usg- najbardziej precyzyjny pomiar). Później dr idzie na urlop - i niestety dlatego pewnie wkrótce Warszawa...........
Mam pytanie- jak zachowuje się dziecko przed porodem .Rusza sie czy spokojne. Moja Majka cały czas się tłucze i nie są to płynne ruchy tylko jakby "podskakiwała":szok:
Teoretycznie zostały mi równo 3 tygodnie :-D

Sylwia oby nie dopochwowe USG:no:nigdy wiecej-mam uraz-mysle ze zwykłe badanie wewnetrzne da im jasny obraz:tak:
Jesli chodzi o ruchy to sa strasznie chaotyczne,nerwowe i bolesne-nie wiem czy to normalne:confused:
Mongea ja swoją torbe przepakowywałam 3 razy,az w koncu pożyczyłam od babci i z taka wielka lochą do szpitala pojade:-Dprzynajmniej wszystko mi sie zmieściło:-p

Hej dziewczynki :-)
Ja mam tylko jedną torbe i aż z ciekawości zmierzyłam jej wymiary :tak: długość 60cm i szerokość niecałe 30cm a do tego do siatki szlafrok i kocyk dla malucha. A co wy takiego bierzecie, ze aż dwie torby macie? :szok:

Hihi KIRA ja dopchwowo miałam w 8 tyg. A teraz 2 razy robi mi kobitka.( delikatnie) Jak mnie badali w szpitalu "szyjka zamknieta 2cm". Na usg wychodzi 3cmm:szok: dobrze, ze tez zamknieta:-p
Czyli z ruchami to norma- dobrze powiedziane chaotyczne. Ciekawe jak jest przed porodem - NAUR , GOSIA pobudka:-)
Coś nie ma anid, evelinki no i ELIS ( hahaha)

Raabit ja mam jedną torbe-wymiary-70cmx40cmx40cm nie jest ogromna ale weszło wszystko,nawet te gigantyczne paki podkładów:-D
Sylwia ja ostatnie dopochwowe miałam w 12 tyg.i niedelikatne to mało powiedziane-czułam sie potem jakby mnie ktoś zgwałcił:no:wszystko mnie bolało i nie dam sie wiecej na to namówić:wściekła/y:

reklama
Kira ja też upchnęłam do torby 2 paczki podkładów i 20 pieluch pampers i całą paczke chusteczek nawilżanych do pupy :tak: no troche jest tych rzeczy :tak:
A co do badnia usg dopochwowego to ja mam jak najbardziej miłe wspomnienia. Nigdy nic nie czułam, lekarz zawsze przed badaniem nakładał na to urządzenie baaaaaaaaaaardzo dużo żelu i wykonywał badanie bardzo delikatnie. Dlatego współczuje ci takich nieprzyjemnych doznań :-(

Sylwia no faktycznie Elis coś przycichła :-D

Naur pewnie zaraz sie odezwie i powie że zaprasza na kawe, a ja znowu jestem juz po :tak:

Do góry