reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Właśnie Naur :-Dmasz racje.Tylko 3 brzuszki na forum,i usg tez niewiele,ale nasze są:tak:
Apropo USG w 9 tyg.miałam pierwsze-rozpoznajace-było dopochwowe,nastepne w 11 Zaczete po brzuszku ale ponieważ dzidzia się kręciła a w dodatku wysiusiałam sie pzred samym USG:zawstydzona/y:lekarz miał problem i dokonczył dopochwowo,a w 14 tyg przezornie sie nie wysiusiałam i badanie przeszlo bez problemu:-D

reklama
Ja tez mam wizyte u lekarza za tydzien,ale jakoś wątpię,zebym poznala juz płeć dzidziusia.2O kwietnia mam usg prenatalne,nastawiam sie,ze wtedy mi powiedza,wiec jeszcze cały miesiac czekania...Moja koleżanka do końca nie wiedziala,co jej sie urodzi,gdyż jej córka na każdym usg wypinała sie pupą:-) .

a co do nospy?mam nieraz dziwne bóle brzucha,nwet juz nie wiem czy to skurcze czy inny rodzaj bólu.Czy mogę brać nospę w takim przypadku?

Mnie na ostatniej wizycie lekarz pytał o bóle brzucha i właśnie zalecił no-spe,kiedy beda naprawde dokuczliwe.Wiadomo-nie przesadzac,raczej brac rzadziej i próbowac np-ciepłej kąpilei,okład-jak podczas okresu-ja zawsze robiłam sobie ciepłe okłady.Fakt ze nie kazdemu to pomagawtedy no-spa mysle da rade.trzeba tylko pamietac ze jest to jednak lek-i po prostu nie pzresadzac:-D

Dziewczynki ja niestety nie mam aparatu cyfrowego. Tzn brat ma ale musze od niego pożyczyć a to narazie utrudnione bo chwilowo nie ma go w kraju. Ale jak tylko przyjedzie zaraz zrobie i wkleje. Jeśli chodzi o nospe to chyba nie jest szkodliwa ja od lekarza mam zalecenie by brać 3 razy dziennie po pół tabletki. Myśle że wie co robi to tym bardziej sporadycznie jak którąś boli brzuszek albo ma skurcze to nie zaszkodzi.
Ja dziś się dziwnie czuje tzn jakby nie czuje nóg mam wrażenie że są takie jak z waty. Dziwne bo ciśnienie mam dobre. Nie wiecie czym to może być spowodowane?

A jeśli chodzi o usg to ja do tej pory nie miałam robionego normalnego. co wizyte tylko dopochwowe. Teraz jak będę to będzie 19 tydzień więc przypuszczam że zrobi połówkowe więc licze że będzie normalne.

Owszem nospę można, tylko bez przesady, jak pisze Kira. jest tez nospa forte, ale to już na receptę, ja dostałam własnie wtedy, przy tamtych skurczach. A te co mam teraz ( i wtedy) to czuc jakby twardnienie, takie tężenie brzucha, jak napięty mięsień, w zasadzie nie bolesne tylko takie nieprzyjemne trochę (bolą już przy porodzie, hihi). No i dlatego to trudne do rozpoznania, bo takie niewyraźne.
Ja chyba niebawem nowy brzuchol pokaże, bo jakoś mi ostatnio wywaliło, nawet portki ciążowe juz założyłam kilka razy, bo mi w nich wygodniej, luźniej.

No włąsnie nie dopisalam, ja biorę nospe forte nie nospe. Więc sorki za błąd. No z nospą to lepiej rzeczywiście nie przesadzać

reklama
Naur czekamy na zdjecia. Ja mam parę spodni ciązowych od kuzynki ale ona jak je kupowala to byla w ciązy po raz 3 i w 4 miesiącu miala brzuch jak niejedna w 7. wiec narazie się w nich topie. CHodze w domu w dresach a na wyjscia mam jedne spodnie w ktore sie narazie jeszcze mieszcze. z niecierpliwością czekam na wiosnę bo to zawsze trochę większe ułatwienie niż te zimowe ubiory.

Do góry