reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Oj tak, Madziara tak to jest z tymi dziećmi, zwłaszcza że Ty masz juz trójkę. I nie da się leżeć plackiem, niestety.
Ja za to się dzisiaj obiadłam, bo teściowie mają rocznicę ślubu więc pyszności zaserwowali na obiad i deser..mniam!
Poza tym jeszcze nic nie przytyłam, więc mogłam pofolgować.

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamusie. Śledzę wasze forum od kilku tygodni i dziś zdecydowałam się dołączyć. Termin mam na 1 sierpnia, cały świat przepowiada mi wcześniejszy poród (mieszkam w Hiszpanii więc to upaaaalne lato), no ale trzymam kciuki by to się jednak nie sprawdziło.

Witamy hiszpańską,sierpniową mamusie:-) Co tu tak pusto dziewczynki?obumiera wątek sierpniowy?:-D Na brzuszkach-cisza,usg-cisza:laugh2: Tu tez jakos tak pustawo:-) A ja sobie dzisiaj popisze bo musze,a co mi tam,wygadam sie:dry:
Szukamy z mężem wiekszego mieszkanka(tzn,wiekszej kawalerki:eek: )teraz mieszkamy w 19 m i przyznam ze ciasnawo:confused:
Szukamy 26-30 m2 do 900 zł+opłaty.Nie sa to jakies wygórowane wymagania,a ludzie maja ciągle jakies ale...A to kot nie odpowiada-bo drapie,dziecko nie-bo tupie i płacze:wściekła/y: :szok: GRRRR......
Co za ludzie.Adzisiaj mielismy spotkanie w sprawie mieszkania,wydawalo by sie fajnego:confused: Przy lesie,piekna okolica,poddasze 40 m,za 700 zl+oplaty-malina:tak:
Boze co my przezylismy jak tam dojechalismy:szok:
Droga dojazdowa-błoto,totalne zadupie.dom-ruina:eek: schody takie ze strach na nie wejsc,ludzie ktorzy nam otworzyli nawetnie wiedzieli ze mamy ogladac mieszkanie-brud w mieszkaniu,bałagan:szok: a ludzie w piżamach:wściekła/y: Napalone tak że słabo mi się zrobiło jak tylko weszłam,łaziemka wielkości mojej szafy w obecnym mieszkaniu i uwaga najlepsze...brak ogrzewania:szok: tzreba kupic piecyk:wściekła/y:
Szczęka mi opadła z szoku.Podziekowałam ludziom,ogratulowałam im odwagi i wyszłam.Byłam tam ze 2 min,:eek: a niesmak mam do tej pory.szok:confused:
Nie ma wyjścia-szukamy dalej.Musimy sie pospieszyć bo rosne:-D i bedzie mi coraz trudniej,ale jestesmy dobrej mysli:tak:
Sorry ze tak zasmiecam forum,alemusiałam sie wyżalić,tak mam czasami:-D

Kira współczuję szczerze, wiem jak trudno znaleźć dobre mieszkanie, a 19m to rzeczywiście maleństwo, nie wyobrażam sobie mieszkać tak z dzieckiem. A co do 'zaśmiecania' forum to poto jest ten wątek ogólny, do wyżalania się, pogadania o duperelach, pośmiania i poznania nawzajem.
No i fakt, szkoda że tu jakoś tak pusto. Czasem mam wrażenie, że piszę do siebie.

Witam evelinakol! Pisz więcej o sobie koniecznie!

U nas cudnej pogody ciąg dalszy, aż mi apetyt na wiosnę się zrobił od tego słonka, no i takie cudne weekendowe spacery..ach, byle do wiosny!

Rzeczywiście pusto tutaj, Kira my tez mamy zamieszanie z mieszkaniem, ale troche innego typu, niż u Ciebie, bo mieszkanie juz mamy, jedyny problem to taki ze nie mozemy dogadac sie w sprawie mebli no ale mysle ze moj mezczyzna w koncu mi ustapi... :-)

A teraz z innej beczki... czy macie problem ze zgaga?? Ja mam okropna zgage prawie codziennie wieczorem, to jest nie do wytrzymania, nigdy wczesniej zgagi nie mialam a teraz nie wiem co mam robic:wściekła/y:

Uj viviana to nie zazdroszczę, ja miałam tylko pod koniec ciązy, narazie też nie mam, no czasem jak zjem po kolacji 4 kiwi, hihi.
Hmm..na zgagę to: mleko, herbata miętowa, można Manti, no i najlepiej zjeść jak najwcześniej a wieczorem (późniejszym) już nic. No i mało tłustych i kwaśnych potraw.

Dzięki dziewczynki za miłe słowa:tak: wygadałam sie i lepiej mi:-) Ale co mamy zrobic?szukamy dalej:tak:
Apropo zgagi to miałam raz czy dwa ale na szczescie mi nie dokucza:-D

:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

:no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:

Chciałam powiedziec tylko, że mam dosyć pisania sama do siebie że szkoda że nikt tu nie zagląda i wątek zamiera, ale jak tak dalej pójdzie to ja się do września albo gdziekolwiek przeniosę, bo tu nie ma z kim rozmawiać (nieliczne i żadkie wyjątki).

Czesc dziewczynki. Miałam weekend bez netu. Tragedia. Dopiero z godzinę temu mi włączyli. Ale widzę że dużo nie straciłam. Rzeczywiście wątek zamiera. kurka wodna nawet z września mają więcej zapisane niż my. Musimy to nadrobić.
Jeśli chodzi o zgage to może raz ją odczułam a tak to spokój narazie. Odpoczywam dalej i juz mnie nosi no ale cóż robić jak nawet na zakupy spacerkiem sobie przejsć nie mogę, przyrosłam już chyba do siedzenia w samochodzie.
A ja dziś sama. Mąż pojechał po dzieciaki które są na feriach gdzieś w górach. Wróci jutro. Dobre i to bo gdyby nie załatwił sobie że zjedzie i później po nich pojedzie to siedziałby tam tydzień.
Chociaż powiem Wam że i tak przyzwyczaiłam się do tego ze przez większą część dnia mówie wyłacznie do siebie.

reklama
Naur herbatka miętowa pomogła :) Kobietki kiedy zamierzacie robic pierwsze zakupy dla swoich malenstw?? ja planuje tak od 7 miesiaca zaczac urzadzac pokoik i kompletowac wyprawke:-) nie moge sie juz doczekac zakupów, teraz jest tyle przepieknych rzeczy dla niemowlakow!!:-)

Do góry