reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

reklama
powinnam jakiś psalm chyba pochwalny napisać swojemu lekarzowi, bo na planowe wizyty chodze do Niego do przychodni na NFZ i nic nie płacę, a namiary na gabinet prywatny i jego samego (tel kom i adres) mam jakby nagle coś się działo.

Nie denerwuj się! Jesteśmy z Tobą i pisz ile chcesz:)

No to piszę: (leki można zamówić w aptekach, bez problemu)

w 8.mym m-cu ciąży:
- w celu oddziaływania na mięśnie i naczynia włosowate; Arnica 9 CH (5 granulek dziennie)
- trema przed porodem: Gelsemium 15 CH (5 granulek dziennie)

8 dni przed porodem:
- brak rozwarcia szyjki macicy, przeszywające bóle wystepujące pod koniec ciąży i po porodzie (na skutek skurczy i okurczania macicy): Caulophyllum 5 CH (5gr.2x dziennie)

podczas porodu:
- silne i nieregularne bóle porodowe ze skurczami szyjki macicy: Actaea racemosa 9 CH (5gr co 10 minut) Caulophyllum 15 CH (jedna dawka)

po porodzie
- nadal można podawać: Arnica 9CH (5gr dziennie), Actaea racemosa 9CH (5gr dziennie) i Caulophyllum 5CH (5gr. dziennie)

- w celu unikniecia zakażenia: Pyrogenium 9 CH (5gr dziennie, 10dni)
- aby przeciwdziałać zmęczeniu: China 9CH (5gr dziennie)
- łatwiejsze gojenie krocza i rany po cc: Staphysagria 9CH (5gr 3x dziennie)
- w przypadku depresji poporodowej: Sepia 9-12-15-30 CH ( 1 dawka dziennie)

opis leków:

Gelsemium 15CH - trema
Arnica 9CH - urazy, krwiaki
Caulophyllum - brak rozwarcia lub sztywność szyjki macicy
Actaea racemosa - bóle
Pyrogenium - infekcje
China - zmęczenie
Sepia - depresja
Staphysgaria - rany cięte

Więcej można doczytac w necie, a jak macie pytania to spróbuję pomóc.
Ja kupiłam tylko niektóre, wg mnie najpilniejsze.

No wlasnie nie mam takiej mozliwosci,zeby nie płacic.Jak chcialam iść do nas do przychodni,kazano mi czekac na termin ponad dwa miesiące.Gdy powiedzialam pani,ze to nagła sprawa,odpowiedziala,ze skoro nie jestem pacjentką,ktora chodzi regularnie,to niestety musze czekac na termin wizyty.
Lekarz,do ktorego obecnie chodze,tydzien temu kazal mi przyjsc wlasnie w srode,a ja sie wywinęłam tłumacząc,ze nie mam jak dojechać.Umówilam sie na poniedzialek.W obecnej sytuacji chyba nie mam wyboru.Znów pewnie weźmie 120zł,a mnie już coś trafia,że tyle kasy zostawiam u lekarza:wściekła/y:.Przy nastepnej ciązy bede z pewnoscia bogatsza o pewne doświadczenia...

Witamn ponownie:-)

Do lekarza dotarłam ledwo żywa:szok::no::eek:MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No więc tak: szyjki brak-skrócona rozwarcie praktycznie takie jak było:tak:wyniki w porządku serce dzidziusia-jak to ujęła pani doktor "jak dzwon":tak::-)tak więc uspokoiłam się nieco:-Dna wizyty już nie będę chodzić tylko na oddział na KTG i ewentualnie jeśli gin. stwierdzi że trzeba to mnie zbada na oddziale:happy2:Czyli jak ujęła to gin :"wszystko w porządku-tylko rodzić"no ale rodzić oczywiście po skończeniu 37 tyg. narazie nic nie wskazuje na wcześniejszy poród

Zmykam zajrzę później. Ciekawe jak Madeline...

syska nie zanudzasz,kazda przezywa jakies stresy i kazdej jest lepiej jak sie wygada,wiec pisz bez oporów:tak:

Naur kurcze tyle leków:szok:ja nie lubie lekarstw i jakos mam uprzedzenie do nich,siegam tylko jesli to naprawde konieczne...a tyle tabletek brac w czasie ciązy???i pozniej jeszcze po porodzie jak sie karmi???ja nawet jak mi ktos powie ze to nieszkodliwe dla dziecka to sie chyba nie odwaze,wiem pewnie zbyt wystrachana jestem:-p:crazy:

DOMAGAM SIĘ BURZY!!! nie mam na nic siły,czuje sie jakbym płoneła:-(

Dzwoniłam do lekarza,jutro mam wizyte i jak coś to w czwartek cc,mam nadzieje,ze dla małej to nie bedzie za wcześnie,chciałabym,zeby wyszla ,kiedy bedzie gotowa.

reklama
Do góry