reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Natalka maść bepanthen na brodawki i sól fizjologiczna do oczu i noska jak najbardziej TAK :tak: ale położna w szkole rodzenia mówiła nam żeby nie pchać dziecku do noska żadnych gruszek czy innych aspiratorów typu Frida :no: można podobno uszkodzić dziecku delikane wnętrze noska. Najlepiej nalać troche soli fizjologicznej i delikatnie wacikiem (nie patyczkiem) wytrzeć nosek dziecku :tak: ja mam zamiar tak robić! :tak: boje sie wkładać małemu cokolwiek do noska bo jak sie poruszy to można mu naczynka krwionośne poprzerywać lub uszkodzić :-:)szok: ale oczywiście każda z nas zrobi jak uważa :tak: ja tylko pisze swoje zdanie ;-)

reklama
natalka- też jestem ciekawa która z nas bedzie pierwsza ha ha a moż razem tego samego dnia wylondujemy kto to wie;-);-) moja mała tak mi bombarduje w brzunio że czasami wam wrażenie jakby chciała wyskoczyć a tu nic przeszkoda:no::no:
mrozik- ale ja pomimo tego ze tu pada tez jestem opuchnieta od tej duchoty i humor nie dopisuje przez te deszcze a troszke słoneczka by sie przydalo chociaż odrobinkę..........

Raabit ja kupiłam na wrazie co ten aspirator do noska ale może masz racje jeśli wystarczy tylko sól fizjologiczna i wacik to ok:tak::rofl2: mi tylko ta kobitka doradziła ale mozge oddać aspirator bo to mojej mamy znajoma a przeciez niezdązyłam jeszcze go użyć:rofl2::-) a i dzięki za radę:tak:
Pinka to się okaże ale niepowiem fajnie by było gdyby się tak okazało ja mam czucie ze do 17tego wytrzymam ale dzidzia sama zadecyduje kiedy bedzie chciała a i gratuluje córci, mój mały aż tak mocno niekopie ale za to lubi sie przeciągać:rofl2:

Uciekam po arbuza a jest taki upał że szok teraz jest 32C! a co dalej chyba niepojade dziś do szkoły rodzenia. Byłyście już zwiedzic szpital gdzie będziecie rodzić? ja ide w piątek.

Natalka nie oddawaj aspiratora :tak: ja tylko wyraziłam SWOJĄ opinie :tak: moze ty bedziesz używała i bedziesz zadowolona :tak: albo spytaj sie w szkole rodzenia położnej co ona o tym sądzi :tak: albo niech sie wypowiedzą doświadczone mamusie :-D tak chyba bedzie najlepiej :-D

Witam.
PINKA witaj na forum ja też mam termin blisko ciebie bo na 17.08:-):-D

ola coś strasznego:szok::szok::szok:ja też myślę że dobrze by było pójść do tej sąsiadki-niech wie że nie jest sama:tak::-)a ten dentysta????sadysta jakiś...:eek::szok::no:

ktoś tu pisał o chusteczkach pampers mi się też wydaje że mają nieco za ostry zapach...wolę dzidziusia, bambino:tak:;-)

Ja dziś ledwo żywa:no::-:)-(całą noc nie spałam bo gorąco i wogóle nie szło i koniec:-:)szok:teraz prawie po ścianach chodzę...:szok:a jeszcze ten lekarz dziś w tym upale-niewiem jak dam rade:no::no::no:
Sąsiedzi zaczynają się dopytywać czy urodziłam już:rofl2:ludzie to jednak są...zobaczą ubranka na lince i już myślą niewiadomo co...:szok:a kiedy mam to prać???jak urodzę???:-D:-D:-D

Miłego dnia.Ciekawe jak Madeline...:-)

no nareszcie nadrobilam,ale sie wczoeaj rozpisalyscie.moj maz od soboty na urlopie wiec niestety do kompa sie ciezko dobic,no i jeszcze tesciowa w domu-miala pod koniec maja operacje kalana i tak jej zrobili ze zrobila sie cysta i zbiera sie woda wiec to kolejna osoba w kolejce do kompa.ja ledwie zyje.goraco.prawie cala noc nie spalam.a jak zasnelam na chwilke to budzilam sie cala mokra.masakra.
milego dnia i uwazajcie na siebie
aha witam nowe mamusie.:-)

Dziewczyny ile minut trwa jeden skurcz party? Muszę wiedzieć na co się przygotować:-)
Mimo upału we mnie odezwał się instynkt gniazdowy - mam ochotę sprzątać, przestawiać itd. Oczywiście nie robie tego. Czekam na pomocników : mamę i siostrę :-DPoprałam dzisiaj też ostatnią partie rzeczy malutkiej. Jak to dobrze jak nic nie boli...........

Ta pogoda to masakra :wściekła/y: położyłam sie zeby sobie troche pospać ale pot leje mi sie dosłownie ciurkiem i w zyciu nie zasne :-( mam wrażenie że zara zurodze tak mi ciężko :szok::-:)wściekła/y:

reklama
gosiu- co do tych sasiadów to niestety tak jest wszystko muszą wiedziec tacy ciekawscy a o tym ile sobie dopowiedzą to juz nie wspomne:tak::tak::tak:no prosze ale zesmy sie zgadały to juz trzecia osoba która ma rodzic praktycznie w tym samym czasie ciekawe kto jeszcze do nas dołączy ha ha ha.
sylwia- ja jestem w 35 tygodniu a juz mam bóle podbrzusza i kregosłupa masakra ale podobno to normalne z resztą tutaj w angli to wszystko jest normalne....................:rofl2::rofl2:
tez jestem ciekawe ile trwają te skurcze i wogóle to sie zastanawiam czy je odróżnie skoro brzuch boli mnie cały czas??????????

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry