reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Natalka maść bepanthen na brodawki i sól fizjologiczna do oczu i noska jak najbardziej TAK :tak: ale położna w szkole rodzenia mówiła nam żeby nie pchać dziecku do noska żadnych gruszek czy innych aspiratorów typu Frida :no: można podobno uszkodzić dziecku delikane wnętrze noska. Najlepiej nalać troche soli fizjologicznej i delikatnie wacikiem (nie patyczkiem) wytrzeć nosek dziecku :tak: ja mam zamiar tak robić! :tak: boje sie wkładać małemu cokolwiek do noska bo jak sie poruszy to można mu naczynka krwionośne poprzerywać lub uszkodzić :-:)szok: ale oczywiście każda z nas zrobi jak uważa :tak: ja tylko pisze swoje zdanie ;-)

reklama
natalka- też jestem ciekawa która z nas bedzie pierwsza ha ha a moż razem tego samego dnia wylondujemy kto to wie;-);-) moja mała tak mi bombarduje w brzunio że czasami wam wrażenie jakby chciała wyskoczyć a tu nic przeszkoda:no::no:
mrozik- ale ja pomimo tego ze tu pada tez jestem opuchnieta od tej duchoty i humor nie dopisuje przez te deszcze a troszke słoneczka by sie przydalo chociaż odrobinkę..........

Raabit ja kupiłam na wrazie co ten aspirator do noska ale może masz racje jeśli wystarczy tylko sól fizjologiczna i wacik to ok:tak::rofl2: mi tylko ta kobitka doradziła ale mozge oddać aspirator bo to mojej mamy znajoma a przeciez niezdązyłam jeszcze go użyć:rofl2::-) a i dzięki za radę:tak:
Pinka to się okaże ale niepowiem fajnie by było gdyby się tak okazało ja mam czucie ze do 17tego wytrzymam ale dzidzia sama zadecyduje kiedy bedzie chciała a i gratuluje córci, mój mały aż tak mocno niekopie ale za to lubi sie przeciągać:rofl2:

Uciekam po arbuza a jest taki upał że szok teraz jest 32C! a co dalej chyba niepojade dziś do szkoły rodzenia. Byłyście już zwiedzic szpital gdzie będziecie rodzić? ja ide w piątek.

Natalka nie oddawaj aspiratora :tak: ja tylko wyraziłam SWOJĄ opinie :tak: moze ty bedziesz używała i bedziesz zadowolona :tak: albo spytaj sie w szkole rodzenia położnej co ona o tym sądzi :tak: albo niech sie wypowiedzą doświadczone mamusie :-D tak chyba bedzie najlepiej :-D

Witam.
PINKA witaj na forum ja też mam termin blisko ciebie bo na 17.08:-):-D

ola coś strasznego:szok::szok::szok:ja też myślę że dobrze by było pójść do tej sąsiadki-niech wie że nie jest sama:tak::-)a ten dentysta????sadysta jakiś...:eek::szok::no:

ktoś tu pisał o chusteczkach pampers mi się też wydaje że mają nieco za ostry zapach...wolę dzidziusia, bambino:tak:;-)

Ja dziś ledwo żywa:no::-:)-(całą noc nie spałam bo gorąco i wogóle nie szło i koniec:-:)szok:teraz prawie po ścianach chodzę...:szok:a jeszcze ten lekarz dziś w tym upale-niewiem jak dam rade:no::no::no:
Sąsiedzi zaczynają się dopytywać czy urodziłam już:rofl2:ludzie to jednak są...zobaczą ubranka na lince i już myślą niewiadomo co...:szok:a kiedy mam to prać???jak urodzę???:-D:-D:-D

Miłego dnia.Ciekawe jak Madeline...:-)

no nareszcie nadrobilam,ale sie wczoeaj rozpisalyscie.moj maz od soboty na urlopie wiec niestety do kompa sie ciezko dobic,no i jeszcze tesciowa w domu-miala pod koniec maja operacje kalana i tak jej zrobili ze zrobila sie cysta i zbiera sie woda wiec to kolejna osoba w kolejce do kompa.ja ledwie zyje.goraco.prawie cala noc nie spalam.a jak zasnelam na chwilke to budzilam sie cala mokra.masakra.
milego dnia i uwazajcie na siebie
aha witam nowe mamusie.:-)

Dziewczyny ile minut trwa jeden skurcz party? Muszę wiedzieć na co się przygotować:-)
Mimo upału we mnie odezwał się instynkt gniazdowy - mam ochotę sprzątać, przestawiać itd. Oczywiście nie robie tego. Czekam na pomocników : mamę i siostrę :-DPoprałam dzisiaj też ostatnią partie rzeczy malutkiej. Jak to dobrze jak nic nie boli...........

Ta pogoda to masakra :wściekła/y: położyłam sie zeby sobie troche pospać ale pot leje mi sie dosłownie ciurkiem i w zyciu nie zasne :-( mam wrażenie że zara zurodze tak mi ciężko :szok::-:)wściekła/y:

reklama
gosiu- co do tych sasiadów to niestety tak jest wszystko muszą wiedziec tacy ciekawscy a o tym ile sobie dopowiedzą to juz nie wspomne:tak::tak::tak:no prosze ale zesmy sie zgadały to juz trzecia osoba która ma rodzic praktycznie w tym samym czasie ciekawe kto jeszcze do nas dołączy ha ha ha.
sylwia- ja jestem w 35 tygodniu a juz mam bóle podbrzusza i kregosłupa masakra ale podobno to normalne z resztą tutaj w angli to wszystko jest normalne....................:rofl2::rofl2:
tez jestem ciekawe ile trwają te skurcze i wogóle to sie zastanawiam czy je odróżnie skoro brzuch boli mnie cały czas??????????

Do góry