reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Janborku ja korzystam z doświadczeń moich koleżanek, które mają już dzieci i przerabiały to wszystko :tak: też bym nie pomyślała żeby od razu kupić więcej kompletów pościeli! :szok: ale faktycznie w nagłej sytuacji nie bede leciała do sklepu i kupowała tylko trzeba być przygotowanym na wszystko :-) dlatego ja mam 3 komplety i jestem spokojna :tak:

Syska nam pani w szkole rodzenia mówiła że dziecko potrafi zrobić kupke nawet po każdym karmieniu :szok: podobno średnio zużywa sie (przynajmniej na początku) ok.10 pieluch dziennie! dlatego te pampersy new born, które mają 44szt pieluch to moim zdaniem jest dosyć mało! :szok: mam nadzieje, ze moje maleństwo będzie wyrozumiałe dla kieszeni rodziców hihihi :tak: a tak troche poważniej to położna mówiła ze zwłaszcza w pierwszym miesiącu zmieniac pieluche jak najczęściej, bo skóra maluszka jest baaaaaaaaardzo wrażliwa! :tak: dlatego zakładam że te 8-10szt to w ciągu dnia pójdzie spokojnie :szok:

reklama
Ola my na razie mamy dwie paczki pieluch pampers new born w każdej 44szt. Myslałam ze na początek starczy! a położna mówiła ze tą jedną paczke to od razu do szpitala trzeba zabrać! :szok: także jutro idziemy jeszcze dokupić conajmniej 2 paczki, żeby tak od razu po powrocie ze szpitala nie latać po sklepach i nie kupować ;-)

z tymi pieluchami to ciezko wyczuc, nam polozna mowiła na szkoel rodzenia, że jednorazowych to tak z 5/6 dziennie idzie a tetrowych to 8. No ale wiadomo kazda dzidzia jest inna:)

kuerde i pieluch tez musze dokupić bo ja mam tylko 1 paczke a do szpitakla spakowałam polowe paczki i widze, że troche za mało:-):-(Jak to dobrze, że jestescie dziecwzyny, bo człowiek strasznie skołowany by był:-):szok:

A co sadzicie o pieluchach tetrowych??ja caly czas mysle tylko o pampersach, ,badz innej marki, ale jednorazowe. Bedziecie tez tetrowych uzywaly?

Ja też obstawiam że ok 10 pójdzie na bank. Mnie położna mówiła zeby takiego maluszka kłaść w domu w tetrowych bo i tak zmienia się je po każdym "załatwieniu się". Po pierwsze skora dzieciątka oddycha, a po drugie nie pójdzie nam tak po kieszeni. Tym bardziej że to jeszcze lato więc jak będą upały to tylko pieluszkę i nakryc kocykiem nawet nie trzeba śpioszkow. Pampersy na noc i na spacerek. Tak mi powiedziała. Moja mama też jest takiego zdania więc pewnie będę się tego trzymać.
A i jeszcze mówiła mi, żeby nie kupować dużo tych malutkich pampersów, dlatego ze taki maluszek szybko rośnie lepiej ewentualnie dokupić niż później wyrzucić. U mnie można w sklepach dokupić nawet na sztuki. Także ja mam narazie 44 szt i ewentualnie dokupie, Kto wie też jakiej wielkości dzieciątko się urodzi. Córcia mojej kuzynki niestety nie weszła już w te malutkie pampersy, zużyła tylko 2, no ale urodziła się duża.

Ola ja mam takie i takie pieluchy, chociaz kazdy mi odradza, że sie zamasakruje z nimi ale ja jestem troche uparciuch i musze sie sama przekonac:-):tak:

Ola ja nie mam zamiaru bawić sie w jednorazowe! trzeba bardzo często zmieniać, prać, prasowac moim zdaniem za dużo z tym czasu i wbrew pozorom wcale nie wychodzi taniej niż jednorazowe! :szok: jak sie policzy prąd, wode, środki piorące to też sporo kasy wychodzi :szok:

A co do zmiany pieluchy jednorazowej to ostatnio mieliśmy wykład pani pediatry, która mówiła ze nie nalezy oszczędzać na pieluchch jednorazowych! podobno niektórzy uważają, że skoro pampersy są bardzo chłonne to można pieluche zmieniać rzadziej a to jest błąd! :-( ja jak tylko zobacze że mały ma mokro będe zmieniała pieluche od razu :tak: tak jak wspomniałam zwłaszcza w pierwszym miesiacu życia bo wtedy najłatwiej o odparzenia! :wściekła/y:

Kiedys była opinia żeby używać tetrowych pieluch bo dobrze robią na bioderka :tak: ale pani pediatra mówiła ze pampersy są teraz tak wyprofilowane, że jeśli ktoś używa tetry tylko ze wzgledu na stawy biodrowe to może sobie tetre odpuścić i używac pampersów :tak:

reklama
Do góry