reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Rabit w sumie to masz racje z tymi wkładkami a gdzie kupoiwałas bo ja takich nie widziałam a w sumie tanie wiec moze kupie, żeby pozniej nie latac i nie wysyłac meza bo on pewnie bedzie zakrecony:-);-):szok:
Jesli chodzi o torbe to ja siebie spakowałam do jednej wiekszej a mała do drugiej mniejszej i mam nadzieje, że sie zmieszcze, chociaz martwie sie czy wejdzie szlafrok bo mam taki misiowaty.:-);-)

reklama
Syska 10 części? :szok: wow będzie co oglądać ;-) ja aż tylu części nie zamawiałam ale za to zamówiłam 3 komplety. W końcu trzeba będzie ciągle prać wiec musi być na zmiane ;-) zaraz zerkne na allegro co wchodzi w skład tych 10 elementów :tak:

Janbor wkładki kupiłam w sklepie z art. dla dzieci ;-) ale identyczną paczke za tą samą cene widziałam w rossmanie :-D takze jest ich pełno i nie ma problemu :tak: są bardzo fajne bo mają przylepiec wiec nie będą sie przesuwać w staniku :tak: i musze przyznać, że są bardzo fajnie wyprofilowane ;-) słyszałam od koleżanki że są chłonne i nie zostawiają włókien na brodawce na co kazała zwrócić uwage położna w szkole rodzenia :szok: nawet o tym wcześniej nie myślałam! ale faktycznie zeby te włoski z wkładek nie połknął przypadkiem maluszek! :szok: dlatego zrobiłam rozeznanie wśród koleżanek i większość polecała J&J :tak:
Co do szlafroka tez mam misiowaty :tak: i nie mam pojęcia jak ja sie ze wszystkim zabiore? :szok::szok::szok:

heheheheh Rabbit o nieźle zaszalałś z tą pościelą.Trzy komplety, kurde ja mam tylko jeden:-(ale jakby co to najwyżej sie dokupi juz jak mała sie urodzi:-)
Ja tez kupiłam posciel na allegro i jak zlicze posciel do wozka to w sumie tez jest 1o czesci;-)juz nie moge sie doczekac jak bedziemy miec łożeczko i wszystko przygotujemy:-);-)

Rabbit dzieki za wskazówki odnośnie wkładek, bo ja w ogóle nie pomyslałam o jakichs włoknach a połozna tez nic w sumie nie mówiła:szok: ale na prawde cenna uwaga:-);-)

Janborku też na początku miałam zamiar kupić 1 komplet pościeli (żeby była jasność mam na myśli poszewki a nie kołderke jako wkład) ale moja kumpela mnie wysmiała! :-( bo ona zrobiła ten sam błąd! wróciła ze swoją córeczką ze szpitala i jej mała już pierwszego dnia zwymiotowała w łóżeczku i trzeba było wrzucić pościel do prania a nie miała żadnej innej :szok: wiec od razu mi powiedziała że conajmniej 3 komplety to podstawa! :tak: jak tak sobie pomyślałam to faktycznie jest racja! bo zanim to wypiore i pościel wyschnie to musze mieć coś na zmiane :tak:

Oglądałam dzisiaj na tvn style "Mamo to ja" i tam fizjoterapeuta mówił że do 10 miesiaca życia dzeicko nie powinno spac na poduszce! takze poduszke schowam a mały bedzie spał na pieluszce flanelowej na wypadek gdyby zwymiotował albo ulał :tak:

Janborku nie ma za co :tak: ja też w życiu bym o tym nie pomyślała! :szok: są tańsze wkładki jakiś nieznanych firm ale nie mam pojęcia jak u nich z jakością?:-( a myśle że za 50szt cena 14zł to nie jest tak dużo :tak: da sie przeżyć :tak: pieluchy więcej będą nas kosztowały :wściekła/y:

Rabbit cena super bo za taka ilość z aventu trzeb zaplacic ponad 50 zł:szok: no a z ta posciela to mi teraz zabiłas niezłego gwoździa kurde.chyba dokupie chocia zjeden komplet, bo rzeczywiscie roznie moze byc

Ciekawa jestem ile pieluch sie zużywa miesięcznie.W paczce pampers new born są 44 sztuki.Wydaje mi sie dużo,ale pewnie szybko się kończą,pojęcia nie mam.

reklama
No wlasnie, ile tych pieluch idzie mniej wiecej???Mi sie zdaje ze taka paczka z tymi 44 sztukami to nie starczy na dlugo, jak maly siku zrobi pare razy na dzien , do tego kupka.....hm, sporo bedzie trzeba ich kupic

Do góry