reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Ja dzisiaj jestem ostatni dzien w pracy,wiec nie wiem kiedy znow do was przybędę:-( postaram sie wykorzystac znajomych i moze w koncu tego swojego kompa naprawie:-(
Dziewczyny a mam do was pytanie.jak to u was z seksem w tym trzecim trymestrze?bo ja mam wrazenie ze moj poped seksualny zamienil sie w poped macierzynski:-Dnie mysle o niczym innym jak tylko o Adasiu.Uwielbiam sie przytulic,pocalowac,ale jak wyczuwam ze cos sie kroi to udaje ze jestem potwornie zmeczona:sick:zal mi tego mojego męża biednego,ale jakos zupełnie mi ochota przeszła:sick:czasem jakas mala iskierka ale to nie to co kiedys:no:macie tak samo?

reklama
Kira24 ja miałam tak samo :tak::szok: a teraz mam KATEGORYCZNY ZAKAZ od mojej gin.:eek::eek::szok:Nie wolno i koniec:no: i tak już prawie 2 miesiące:surprised::hmm:no ale co zrobić...:-(już nie długo
ale powiem ci że w pierwszej ciąży miałam ochotę nawet duży brzuch mi nie przeszkadzał:no::szok::-D:-D:-DOdzywaj się jak tylko będziesz miała okazję my tu o tobie myślimy:tak::-D

A ja mam pytanie inne...trochę głupie może...:zawstydzona/y:mianowicie czy przy skurczach zawsze twardnieje brzuch???:zawstydzona/y::szok:Bo mam takie bóle brzucha które odczuwam jak skurcze ale brzuch mi nie twardnieje:no:tylko nieraz robi się twardy ale wtedy znów nie boli tylko czuję napięcie...:confused::confused::confused:

Dzieki za miłe słowa:tak:
Nie pomoge ci Gosia bo mi zawsze przy skurczach brzuch twardnieje,oprócz takich boli jakby miesiązkowych-lekarz mi powiedział ze to jakby skurcze przygotowujące i nie musi brzuch przy nich twardniec:tak:

Hej dziewczynki
własnie wróciłam z zakupów! wczoraj poszło 304zł a dzisiaj kolejne 176zł :szok: mam nadzie, że na razie dla malucha to już wszystko mamy :-) własnie obliczyłam ze w ostatnim tygodniu poszło na dziecko 765zł :szok: no ale cóż jak trzeba to trzeba :tak:
Naur byłam w tym slepie co polecałaś. Pani średnio miła (moze dlatego ze przyszłam o godz.11,05 czyli 5 minut po otwarciu) chciała mi wcisnąć stanik w rozmiarze 85B a ja prosiłam 80D! stwierdziła ze miseczki sie mocno naciagają i z B da sie poszerzyc do D! jakaś paranoja no :szok::wściekła/y::szok: w każdym razie nic nie kupiłam :-( na dodatek ja chciałam takie usztywniane staniki z fiszbinami a wśród nich był bardzo mały wybór i małe rozmiary :no: szkoda......

Przy okazji podziele się pewnymi spostrzeżeniami. Otóż wczoraj i dzisiaj robiłam zakupy w hurtowni art. dziecięcych uchodzącej za bardzo tanią (Akpol). Tam pieluchy pampers new born 44szt kupiłam za 24,99zł za paczke. Poszłam dzisiaj ro rossmana a tam te same pieluchy po 20,19zł! :szok: no szok! żeby w centrum Gdyni było 5zł taniej na paczce niż w hurtowni specalizującej sie w art. dla dzieci na obrzeżach miasta? hmmmm dziwne :baffled: na dodatek w rossmanie wszystkie kosmetyki nivea baby było troche tańsze. Teraz już wiem ze należy dobrze szukać bo można znaleźć naprawde okazyjne ceny i to w sklepach po których bym sie tego wogóle nie spodziewała :szok:

Ojej co tu tak pusto dzis?Ja ostatni dzien i zaraz spadam do domku a nikogo nie ma:-(pewnie sie rozpiszecie jak sobie pójde:-p
Rabbit sporo idzie na maluchy:tak:ale trzeba,pozatym to sama przyjemnosc:-p
A z tymi cenami to faktycznie różnie bywa,najlepiej obadac gdzie najtaniej i tam kupowac:-)

Wlasnie zjadlam pysznego rogalika z czekolada....mmmm, maly sie tez cieszy bo kopie:-)

Odnosnie przyjaciol, ja nie mam tu nikogo z najblzszych, znaczy mam:tak: - moi dwaj faceci:tak::cool2:, a kontakt do tej pory utrzymuje z moimi prawdziwymi przyjaciolmi-przez telefon-takze nie wiem jakby to bylo gdybysmy mogli sie spotykac.
Kiedys mialam wielu "przyjaciol", tak myslalam, ale z czasem sie powykruszali, u mnie jest krotka pilka, jak wyczuje ze cos nie tak, czy falsz, czy obluda, czy roznego tego typu rzeczy ,koncze znajomosc.
"....lepiej mieć mniejsze grono ale sprawdzonych przyjaciół...."-tez tak mysle Gosia:tak:

Ktoras z was pisala ze kolezanki unikaja plotek i spotakan kiedy jest maz, ja tez taka bylam, jeszcze niedawno,(mam kolezanke mezatke) dlaczego?..wydawalo mi sie zawsze ze przeszkadzam , ze jak rodzina razem jest to kolezanki powinny sie troszke usunac, a ze na poczatku ja mieszkalam w Polsce a moj Carlo tutaj, przewaznie zawsze bylam sama, glupio sie czulam idac na kawke i plotkujac w obecnosci jej meza:sorry2:

Naur
to dobrze ze pepek juz nie boli:tak:

Aniulka
ja w Opolu studiowalam, na ul. Niedzialkowskiego WSZiA i czesto chodzilismy do "MASKI" i czasami do "DRAGONA":rofl2:- na zielone piwo:zawstydzona/y:

Gosia
tez mi twardnieje , ale tylko czasami, przewaznie jak za dlugo chodze albo sprzatam,

Kira
u mnie poped seksualny jak i maciezynski nie naruszony, mam nadzieje ze tak zostanie:oo2:

Raabit ,gratuluje sprzedawcy - czarodzieja, z rozmiaru b zrobic d to naprawde niezly wyczyn:szok::crazy:

czesc kobitki:-)

Naur dobrze ze brzuch juz nie boli,pewnie mialas cos podobnego do mnie,tylko nie wiadomo co:oo:
Aniulka chcialam sie zapytac czy znasz moze ginekologa poloznika Andrzeja Fima,bo ja do niego chodze,ale wiem ze on jest tez w Opolu i przyjmuje tam w szpitalu. a swoja droga to straszne ze musisz tyle placic za porod,u nas jest wszystko za darmo:crazy:
Kira co do mojego popędu to niestety jest znikomy,przed ciąza tez nie powiem zeby był dobry,myslalam ze sie to zmieni,ale nie:-(szczerze mowiac to mnie to wkurza:wściekła/y::wściekła/y:

wiecie co ja oprocz tego jednego bolu coo mialam (podobny do Naur) to nie odczulam zadnego skurczu,w ogole nie wiem ja sie czuje jakbym byla w 5 miesiacu i do porodu zostalo mi kupe czasu,czemu moj organizm sie nie przygotowuje????????:eek::confused::dull:

Witajcie!
Gosiu nie wierz w żadne przesady. Ja nie szydełkowałam, a Monika była owinięta pępowina.
Raabit no niestety Akpol nie jest najtańszy. Maja co prawda dużo rzeczy, ale ceny wcale niezbyt niskie. Kiedyś chyba byli tańsi.
Jesli chodzi o znajomych to właściwie w tej chwili nie mam żadnych. Moje najlepsze koleżanki mieszkają w innych miastach. Tam gdzie mieszkałam poprzednio miałam super sąsiadkę (z dwójka dzieci) z która chodziłyśmy na spacery i mogłyśmy pogadać o wszystkim. Ale wszystko się popsuło w momencie gdy zaczęliśmy się wyprowadzać i jakoś teraz nie mam już do niej zaufania. No taka już jestem, ze jak ktoś mnie zrani lub nadszarpnie moje zaufanie to już mu nie ufam. Niby czasami do siebie dzwonimy ale już nie potrafię jej o wszystkim mówić.

Poza tym to od rana boli głowa, na dodatek Monika dostała temperaturę i pewnie znowu jakaś choroba się przyplącze.
Poza tym od kilku dni czuję taki dziwny ucisk - bolą mnie nogi w pachwinach, że aż mi ciężko się ruszać. Pewnie maluszek na coś tam uciska. W poniedziałek chciałam się wybrać do lekarki ale zobaczymy czy mi się uda.

Madzia trzymaj się i żeby mała się nie pochorowała, bo przecież dopiero zaczęły sie wakacje.
Moja córcia dzisiaj w nocy straciła pierwszy ząbek Jak ją zapytałam co przyniosła wróżka to powiedziała, że 5 dolarów:-D (widziałam 20 zł).
Ja właściwie dobrze się czuję. Tylko zgagę mam okropną i bezsenność. Okropnie męczę się w nocy i do tego to gorąco:no:. Potem odsypiam w dzień i kółko się zamyka bo w nocy znów nie mogę spać....

reklama
Kasiu nic mi nie mówi to nazwisko ale jeżeli chcesz to w poniedziałek mogę sie zapytać znajomej o tego faceto bo ona tak jakby pracuje w tym srodowisku i na pewno wie więcej

Ola no to faktycznie znajome kręgi ja kończyłam "polibudę" a znajomy był właścicielem Dragona bo teraz z tego co wiem chyba chce go sprzedać a zielone piwko hm marzenie bo od trzech lat jestem na bezglutenie :(

Kira u mnie z sexem jest podobnie jak u ciebie i niestety też mi szkoda mojego chłopa no ale cóż.Czasami jeszcze się pokochamy ale to już bardzo rzadko :( oczywiscie z mojej winy i mam nadzieje że to minie!!!

mi najbardziej brzuszek twardnieje jak jestem gdzieś na mieście i zachce mi się siku wtedy to masakra i to jest takie strasznie niewygodne

dziewczyny a jak wy odczuwacie skurcze przepowiadajace bo ja pytałam lekarza tzn mówiłam mu o tym twardnieniu ale ani nic mnie nie boli ani nic a on powiedział że takie skurcze to bolą
nie wiem czy to już było sorki jeżeli się powtarzam

Do góry